HomeSocialOglindă, oglinjoară, Miss ce-l mai frumos Partid din ţară

Oglindă, oglinjoară, Miss ce-l mai frumos Partid din ţară

În general, lumea are impresia că în Parlament se doarme cam mult. În special, parlamentarii sunt convinşi că acolo se munceşte exagerat. Există însă şi destule momente în care cei dinăuntru nu fac nici una, nici alta. Adică atunci când văd idei, iar ideile trebuie propuse şi celorlalţi, să nu se risipească graţia clipei. Ultima iniţiativă lăudabilă vine din partea unui deputat pedelist care, mulţumit de locul în intenţiile de vot, în amintirea poporului şi în confortul scaunelor, e doritor a se elucida o cestiune arzătoare la ordinea zilei: ce partid are în dotare cele mai frumoase şi deştepte reprezentante, problema urmând a fi rezolvată prin organizarea unui concurs “Miss Parlament”.

E de aşteptat ca naţiunea, văzându-şi stinse dificultăţile legate de nivelul de trai, să achieseze încântată şi pe banii ei la minunata propunere. Domnul deputat, ca unul din cei rămaşi încă credincioşi grupării sale, se arată încrezător în victoria viitoarelor concurente PDL, în frunte cu fostul model Roberta. Entuziasmul ne scade brusc, iar curiozitatea masculină se prăbuşeşte cu totul când aflăm regulamentul de desfăşurare propus tot de iniţiator: clasamentul va fi stabilit în buna tradiţie a instituţiei, prin vot secret. Carevasăzică, nu vom avea ocazia de a ne admira alesele în bikini şi să auzim cum vor ele să combată încălzirea globală şi să salveze porcul mignon. Eu cred că electoratul, mai ales cel bărbătesc, va fi crunt dezamăgit şi înşelat în aşteptări. Asta dovedeşte din nou, dacă mai era nevoie, distanţarea aleşilor de năzuinţele celor care îi aleg. Nu cred că vrea cineva ca, prin aranjamente de culise şi voturi manipulate, să o avem – e doar un exemplu aleatoriu – pe Ecaterina Andronescu în postura de model, în dauna secretarei domnului Dragnea.

Aş veni cu o contra-propunere, menită a mai diminua din prejudecăţile sexiste: organizarea unui concurs de “Mister Parlament”, dar nu prin vot secret, să nu fie dubii în privinţa orientării sexuale a unora. Deşi nu cred să fie pachete de muşchi vizibile pe acolo, la sedentarismul impus de funcţie, ar fi interesantă o defilare a distinşilor parlamentari în costume de baie minuscule, aşadar fără buzunarele supradimensionate aferente titulaturii. Şi, dacă s-ar putea, să rămână astfel până la sfârşit de mandat, să vadă şi ei cum e în pielea goală a electoratului. You can keep your hat on, dragilor, iar dacă v-a prins concursul înainte de a ajunge la costum Armani, rămâneţi în continuare cu basca pe cap!

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare