Opinii alternative: Proști, dar homofobi!

de Magda Mihăilă , 16 iulie 2016
Opinii alternative: Proști, dar homofobi!

Din când în când ne dăm seama că Marea Unire în cuget şi simţiri a românilor a fost de fapt o unire în ură şi frică de “stăpân”. Stăpânul nu e întotdeauna un turc sau un rus, uneori e ceva mult mai greu de definit, dar mult mai înspăimântător: părerea vecinului de peste gard, pedeapsa divină şi mai ales Sfânta Ruşine la care ne închinăm cu două mâini.

Folosim ca metodă anticoncepţională “feritul” în ultimul moment, ne lăudăm cu olimpicii la matematică în timp ce în jurul nostru silabisesc analfabeţii funcţionali. Topurile ruşinii arată că ne e frică de apă şi săpun, dar noi am găsit o metodă să-i contrazicem. Am adunat 3 milioane de semnături pentru modificarea Constituţiei de la 3 milioane de oameni care probabil nici nu ştiu să silabisească cuvântul. Toţi uniţi într-o singură dorinţă: să scrie clar că doar un bărbat şi o femeie se pot căsători. Doar ei pot adopta, împărţi mobila la divorţ şi moşteniri la deces. Ba chiar, îi rugăm doar pe ei să se ţină de mână pe stradă, pentru a evita accese de scârbă necontrolată.

Semnăturile au ajuns la senat cu un camion. Nici nu se putea face altfel un gest atât de elegant. Noroc că zecile de cutii cântăreau greu şi oamenii care le-au cărat nu mai aveau unde ţine bâtele şi răngile. Din ce în ce mai mult ţări europene au înţeles că o relaţie e mai mult decât 5 minute sau mai mult (pentru norocoşi!) în dormitor, sub orice formă s-ar petrece asta. Noi am ales să ne uităm obsesiv, pe gaura cheii, doar la ce fac oamenii în spatele uşilor închise. Probabil de asta nu am mai auzit strigătele vecinei bătute de soţul iubitor. Şi cu siguranţă privirea îndreptată spre două bărbi care se unesc într-un sărut ne-a ţinut departe de o nouă generaţie de copii crescută în frici şi bătăi. Da, pare paradoxal, dar ne interesează şi revoltă mai mult cum se iubesc oamenii decât felul în care se urăsc. Vrem o lege care să ne spună cine îşi poate jura sprijin la bine şi la greu, în timp ce greul altora ne lasă reci.         

Coaliţia pentru Familie sună minunat până îţi dai seama că ei nu se coalizează pentru a defini familia, ci pentru a demonstra tot ce nu poate fi. Pentru ei familia nu înseamnă colaborare şi tihnă, înseamnă normă şi reguli. Coaliţia a 3 milioane de mâini care s-au mişcat la unison să îşi demonstreze frica cea mare: de celalat, de necunoscut, de ce i-au obligat alţii să-şi imagineze.

Cum nu-i cunosc pe cei 3 milioane de semnatari, o să mi-i imaginez că pe cei mai buni oameni de pe pământ. Toţi mă vor ridica de jos dacă leşin pe stradă. Vor suna la salvare înainte să presupună că sunt drogată sau să verifice câţi bani am în portofel. Nu mă vor împinge, nu mă vor înjura, o să-mi răspundă la salut când intru undeva şi îi văd pentru prima dată. Nu vor profita de anonimat ca să arunce cu venin. Nu vor lovi oameni cu mai puţină putere. Nici animale. Îşi vor plăti taxele şi vor arunga gunoiul la coş. Nu îşi vor abandona copiii. Nu îşi vor face operaţii estetice care să ascundă minunea heterosexuală a dumnezeirii. Nu îşi vor lăsa în urmă familia atât de bine apărată în căutare de bani.

Şi poate, mai mult decât orice, îmi vor da mie şi copiilor mei 3 milioane de exemple despre ce înseamnă să fii om. În fapte, nu-n mâzgăleli temătoare pe o foaie.

Articol publicat în Academia Cațavencu nr.10 (1209), 27 iunie - 17 iulie 2016

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Ticus

  27 iulie 2016 19:50

  Maria"Ca va place sau nu, doamnelor si domnilor care ati sustinut demersul Coalitiei si al BOR, sunteti in aceeasi tabara cu ISIS si fundamentalistii musulmani, cu tarile africane inapoiate." Nu, nu sunt. Pentru ca nu au cerut ilegalizarea casatoriilor homosexuale. "Ce-i drept, voi nu sustineti pedeapsa cu moartea, si nu aruncati de pe cladiri homosexuali" IN cazul asta nu sunt in aceeasi tabara. "desi nu sunt putine comentariile romanilor homofobi care sustin si astfel de initiative" Adica asa cum sunt la englezi, francezi, americani, etc? "dar va anima aceeasi frica nejustificata si aceleasi idei religioase." Esti sigura ca sunt idei religiaose? De unde stii ca e vorba de frica?"Din acest punct de vedere, nu exista nicio diferenta. "Habar nu ai ce vorbesti.

  raspunde comentariului
 • Rica Orix

  27 iulie 2016 19:40

  "Topurile ruinii arată că ne e frică de apă i săpun, dar noi am găsit o metodă să-i contrazicem."Desteptule, stiai ca poti face sapun acasa? "Folosim ca metodă anticoncepională feritul în ultimul moment, ne lăudăm cu olimpicii la matematică în timp ce în jurul nostru silabisesc analfabeii funcionali."Adica la fel ca englezii si francezii?"Ba chiar, îi rugăm doar pe ei să se ină de mână pe stradă, pentru a evita accese de scârbă necontrolată."HOmosexualii tot ca niste ciudati sunt vazuti in occident. "Doar ei pot adopta, împări mobila la divor i moteniri la deces."Poti adopta daca esti singur. Deci tehnic homosexualii pot adopta copii."Da, pare paradoxal, dar ne interesează i revoltă mai mult cum se iubesc oamenii decât felul în care se urăsc."Nu, nu ne intereseaza asta. Daca era asa ceream interzicerea homosexualitatii. "Vrem o lege care să ne spună cine îi poate jura sprijin la bine i la greu, în timp ce greul altora ne lasă reci."Nu, vor o lege care sa favorizeze casatoriile heterosexualle. E o chestie juridica, dar vad ca nu o intelegi.

  raspunde comentariului
 • Maria

  18 iulie 2016 9:51

  Ca va place sau nu, doamnelor si domnilor care ati sustinut demersul Coalitiei si al BOR, sunteti in aceeasi tabara cu ISIS si fundamentalistii musulmani, cu tarile africane inapoiate. Ce-i drept, voi nu sustineti pedeapsa cu moartea, si nu aruncati de pe cladiri homosexuali desi nu sunt putine comentariile romanilor homofobi care sustin si astfel de initiative, dar va anima aceeasi frica nejustificata si aceleasi idei religioase. Din acest punct de vedere, nu exista nicio diferenta.

  raspunde comentariului
 • rugio

  17 iulie 2016 15:03

  Textul Opinii alternative Proști, dar homofobi! de sub însemnele pentru closete este jignitor. Mai ales că indirect rezultă că toți hmosexualii sunt... deștepți. Dac-ar fi așa homosexualii și-ar vedea de... treabă în liniște.

  raspunde comentariului
 • rugio

  17 iulie 2016 14:56

  Autoarea textului a scris despre cei 3 milioane Toi unii într-o singură dorină să scrie clar că doar un bărbat i o femeie se pot CASATORI. Ce fac homosexualii în dormitorul propriu este treaba lor nu le stau în cale cele 3 milioane. Pot apela la parteneriat civil, fără să facă atâta paradă de... preferințele lor sexuale. Un heterosexual nu-l va pune miciodată în situații delicate pe un homosexual prin tentative de... abordare. Avansurile pline drăgălășenie venite de la un homosexual către un heterosexual nu numai că se întâmplă, dar vă asigur că trezesc în heterosexualul abordat o scârbărepulsie imensă inadmisibilă. Dacă se tot se acceptă revedicări anormale din ce în ce mai numeroase și mai neașteptate ale minorității homosexuale de fapt niște privilegii, odată ce heterosexualii nu solicită și nu beneficiază de ceva asemănător, de exemplu parăzi de etalare a deviațiilor specifice de la normele naturale! logica spune că ar trebui să se găsească o cale de evidențiere a preferințelor sexuale.

  raspunde comentariului
 • medicamente!

  17 iulie 2016 4:27

  Parea o publicate cat de cat independenta au inceput sa vina si aici fonduri de la "ONG"-urile alea dubioase care organizeaza gay pride?

  raspunde comentariului
+