HomeSocialPâine cu scorțișoară?!

Pâine cu scorțișoară?!

Am auzit cândva un zvon că-n Cehia, mai exact la Praga, sunt cele mai multe pizzerii din lume. Asta după ce mă minunam câte astfel de localuri sunt în București și stăteam în cumpănă de unde să-mi comand. În cele din urmă m-am hotărât să-ncerc serviciile de livrare ale celor de la Domino’s Pizza. De ce? Arată totul bine în poze și mi-au garantat o livrare rapidă.

Ca să o luăm cu începutul, site-ul este foarte prietenos, ușor de folosit și nu are buguri care să te scoată din sărite. Sunt localuri cu site-uri complet inutilizabile, oaze de stres, nervi și moartea pasiunii. Aici totul funcționează perfect, ba, mai mult, poți comanda ușor și pe internet, asta dacă ai chef să-ți faci cont la ei. Iar zona de livrare e mare, fiind doar două excepții unde nu primești mâncare: parcul Herăstrău și zona Rahova – Ferentari. Cică-ți fură toppingu’, nu alta.

Nu au foarte multe sortimente de pizza, dar ai opțiunea să-ți prepari tu una așa cum vrei și să alegi și blatul: normal ori italienesc (subțire). Cumva, fiind un fel de mâncare specific Italiei, mi se pare „normal” cel subțire. Și cel considerat „normal” de ei (adică gros) să fie considerat românesc. Nu? E logic?

Pentru că am vrut să încerc puțin din toate, am comandat o pizza mare Extravaganzza (38 cm/ 44 lei), Chicken Kickers – pui marinat copt în înveliș crocant (12,5 lei), cartofi wedges (6,5 lei) și desertul Cinna Stix (8 lei). Prețurile, recunosc, nu sunt foarte diferite de ale celorlalte localuri, dar am avut o experiență neplăcută cu o pizza mare la 10 lei. Despre asta altă dată.

Livrarea a fost promptă, 34 de minute, și totul era încă la temperatura ideală. Pizza e foarte mare și te bucură. Compoziția, faptul că-i pus topping de te face să uiți de criză, îți provoacă un rictus de fericire. Într-un cuvânt: bună. Primele probleme le-am întâmpinat la sosul pentru pizza. E bulion. Așa că dacă vreți să mâncați pizza cu ketchup, așa cum și consider că e normal, să vă faceți provizii separate. Cu bulion nu merge de nicio culoare.

Am continuat apoi cu puiul marinat, fiind dezamăgit de faptul că era prea mult înveliș crocant și prea puțin pui, iar cartofii prăjiți m-au pus rău pe gânduri: sunt prea prăjiți ori vechi și prea prăjiți? N-am aflat răspunsul la această întrebare nici astăzi… mă macină.

Adevărata surpriză e la desert. Pe site, Cinna Stix, ca și numele, te duce cu gândul la ceva chinezesc. De fapt, este o pâine (a se citi aluat pufos) pudrată cu zahăr și scorțișoară, care se servește cu un sos dulce. Nu știu zona de proveniență, dar cineva și-a dorit foarte mult să schimbe tradiționala „pâine cu sare”. Nu m-a impresionat, pentru că nu știu cum te poate da pe spate o pâine cu scorțișoară. Poate dacă ai diabet.

Dacă vrei doar pizza, mare, babană, la preț accesibil și servită repede, Domino’s merită. Pentru celelalte produse, e banul tău în joc. Pentru că, serios, e pâine cu scorțișoară.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare