Până când din „neamțul” civilizat va rămâne doar țiganul

de Victor Eugen Lungu , 01 mai 2015
Până când din „neamțul” civilizat va rămâne doar țiganul

Ce avem noi aici? Păi, noi aici avem, în clar, cu dovezi de netăgăduit, o clasă politică cu apucături penale. O clasă politică care consideră, din 4 în 4 ani, că este îndreptățită să năvălească peste România ca peste o țară pe cale de-a fi cucerită și jefuită. Toți nemernicii politici și afaceriștii de cumetrie aflați în conexiune cu ei, care sunt prinși la furat când se satură cei pe care i-au sponsorizat de ei, ne dovedesc că sunt singura piedică în calea unei Românii prospere. Niște indivizi care prostesc din gură și care se reprezintă doar pe ei și interesele lor.

Din anii 90 s-au dus chitiți pe acest sistem al mimării reprezentativității, al mimării legilor (bune doar pentru căței), al mimării egalității de șanse – când, de fapt, și-au însușit România cu tot cu locuitori. Li s-a părut normal să se considere poporul și să-și însușească bunul întregului popor, oricum, nu mai aveau în fața cui să dea socoteală. Și la fel de normal li se pare și acum. O mică dovadă o aveți în normalitatea solicitării și acceptării de foloase în numele partidului, în firescul situației pe care-l invocă toți politicienii surprinși cu mâna în bugetul statului.

Unii n-au fost prinși fie din cauza faptului că au furat pe vremea în care se mima mai abitir justiția, alții că au înțeles cum stă cu matematica în baza“nouă” (în care împărțirea înmulțitului și adunatului este regina), alții doar că nu le-a venit rândul să fie dați ca exemplu. Poate aveți impresia că a apus sistemul celor puși să aplice legea la “capetele tunelului” și că s-a gripat malaxorul justiției din care fie ieși mai curat, mai nevinovat, fie desființat pentru totdeauna?

Rapid s-a uitat că Însuși El, Adrian Năstase, era convins că, dacă faptele sale penale ar fi descoperite, va reuși să se sustragă răspunderii penale. Amintiți-vă întreaga gamă de inginerii juridice pornite în vara anului 2012, odată cu arestarea sa, și care s-au mențin în formă continuată cu cât i s-a apropiat funia de par și lui Dan Voiculescu. Amintiți-vă cum se declarau că nu sunt la putere, deși dețin guvernarea și majoritatea parlamentară de 3 ani, “până când nu au Justiția”. Ei, acum, o cam au.

Ca o plasă de păianjen, “România” croită de Ion Iliescu și dusă la desăvârșire de către Adrian Năstase a acaparat toate domeniile vieții publice, alimentând și întreținând nenumăratele canale ale corupției. Pe acest model s-a dezvoltat și capitalismul de cumetrie care numai economie de piață nu este, ci terenul de joacă al speculanților din afaceri și din politică. Numai să dispară banii din bugetele statului, sau măcar accesul discreționar la aceștia, și 99% dintre marii oameni de afaceri români dispar și ei. Și-și iau și politicienii cu ei.

Și ajungem la esența a ceea ce se întâmplă de prin 2005 – 2006: toată lumea se unește cu toată lumea și singurul liant al fuzioniștilor a rămas ura față de Traian Băsescu. În această mlaștină s-a lăsat atras (și nu-i prima dată) și Klaus Iohannis. Pentru a atrage un dram de respectabilitate, circul politic din România avea nevoie de imaginea lui “nemțească” de om serios, muncitor și modest. Am asistat la o nouă potemkiadă politică, dar, din spatele fațadei onorabile, tot despre cine va goli vistieria țării este vorba.

Ca și la prima sa apariție ca speranță a Varanului, Mitomanului și Adormitului, Iohannis nu este altceva decât unealta prin care sistemul politic vrea să scape de trădătorul nobilelor idealuri ale devalizării bugetelor statului, cel care și-a trădat tovarășii prin susținerea ideii reformării țării. Indiferent de cât de prost definite au fost aceste reforme, ele au lovit inima sistemului ticăloșit, au început să destructureze rețelele de familie, au început să ne arate potentații zilei în fundul gol: rapaci, lacomi și mânați doar de propriul interes.

Așa că l-au împins în față pe Iohannis, să placă populației. Asta până nu va fi demontat, pas cu pas, de către foștii săi tovarăși (operațiune în curs) – până ce din „neamțul” civilizat ne va rămâne doar țiganul. Oamenii au nevoie de iluzii – de evadare din cotidian – și li s-a dat. Nu este nici prima, nici ultima dată.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Dorina Moldoveanu

  04 mai 2015 0:15

  Patrihotul Daniel Patrihotul Romaniei ce este papusa Barby cu care defileaza cand Ponta cand Iohanis Hitler, s-au este adevaratul papusar si cei doi retardati adormiti sunt marionetele lui aceastai intrebarea? Cine a fost mai intai oul sau gaina, securistul tortionar mason si bancher Daiel sau Pinochio Ponta rromul albanez fundamentalist musulman si Santa Klaus pedofila si traficanta de copii la nemti se poarta asa a facut Mostru fitz in Austraia si nemti cu evrei au traficat si exterminat 8 milioane de evrei si 8 milioane din 40 de nasti. Hamlet

  raspunde comentariului
 • Dorina Moldoveanu

  04 mai 2015 0:09

  Un presedinte si un premier incapabil mereu se ascunde dupa fusta popilor . Un presedinte si un premier capabil pune toti popi 6 luni la tortura si apoi ii rastigneste si ii arde pe rug cum facea sfanta inchizitie cu intelectuali si cei acre nu le dadea spaga si bir cu obezi de preoti pedofil cu foame de banii si scarba de dreptate si adevar si care mai ereau membri si la masoni . Iorgovan parintele costitutiei la Romanii din 1990 a spus masoneria nu este decat o mafie cu ritualuri din sec 14 ce duce planeta in sec 14, si satanica.

  raspunde comentariului
 • Dorina Moldoveanu

  04 mai 2015 0:01

  18.000.000..................................100 la suta , 20.000............. x , rezulta ,0.111111111 la suta faceti si voi cu calculatorul deci comunitatea germana din romania 20.000 de mebri fata de 18 milioane de romani reprezinta 0,11 la suta si castiga alegerile cu 54 la suta in ce tar de retardati traim acesta arata ca romanii de 2000 de ani sunt retardati cred ca este unicat in lume intram in cartea recordurilor tra unde magiari o minoriate ce reprezinta doar 25 si rromai doar 25 au in total 50 din parlament si functi si afaceri nu, nu este asa au chiar 70 ce nu stiu romani si chiar biserica si ceilalti parlamentari romani ascund ca maghiari si rromi au obtinut desi sunt doar 50 impreuna au obtinut 70 din romania binenteles cu concursul vadit al celorlalti parlamentari directori si ministri romani nu maghiar care tac dar ne fac , ca sa nu rupa romania in 3 adica oltenia cu rromi ardealul cu unguri biserica ortodoxa si parlamentari romani mediul de afaceri roman ii pupa in c... si le lig tocul la maghiari si rromi , pai acum intrebarea romani nu mereu asa au fost mai deparavati decat rromi si maghiari, asa au fost mereu istoria nu iarta si o demostreaza tra noastra aur poarta noi cersim din poarta in poarta , romania este singura tara in lume unicat care linge la greu talpile si bucile la straini auzi vor rege strain presedinte straini parlamentari straini mai dar tare retardati sunteti adevarul asa este doar lau executat pe Ceausescu analfabezti cu zero clase in 1945 Romania avea 50 analfabeti 40 semianalfabeti comunismul a facut scoli gratuite si mii facultati gratuite si mii pe timpul boierilor doar boieri si chiaburi aveu bani sa-si dea copii la scoala si la tara in state nu ereau scoli doar in comune si doar 1-4 iar secundara liceu doar la orasi si faculata edoar 10 in toata tar si locuri limitate juma din profiluri nu le gaseai si trebuiai sa te duci la Paris Roma Viena Londra Berlin si nici locuri nu apucai. Ce a facut comunismul si ceausescu a exterminat boieri 10 la suta din populatia si a louat toti tarani nespalati rapanosi si inculti si hop peste noapte cu stefan ghiorgiul si facultati muncitoresti dr ingineri avocati si mari boieri la orasi si cu locuri de munca si salariu, cand ereau boieri la tarani ii platea cu ziu ciuciu asistenta sanitara si pensie zilieri si fara bani doar pe un sac de malai sau faina pe saptamana daca nu veneu la munca trageau cu tunurile nemtesti aduse de Ferdinan si Carol ca si la Rascoala taraneasca din 1907. Noi Vrem Pamant. Cea mai cretina si inculta natie de pe tera cum spunea Petre Tutea.

  raspunde comentariului
 • Dorina Moldoveanu

  03 mai 2015 23:37

  Domnule Presedinte ati incalcat cu nemernicire Constitutia popi nu au ce cauta in parlament si mai ales sa tina discursuri ca preacurvarul securist care mai ieri ii pupa boasele lui Pacalici Plagiatorul si acum va linge morcovul din bichini , voo nazistilor chiar nu va este rusine, trezestete ceea ce ai facut este infractiune romania nu este stat religios este stat laic adica fara biserica in romania atat in comunism cat si acum constitutia nu a spus nicaieri ca este crestin sau religios si tu afirmi in discursul de investire cu o aroganta de bulibasa nazist suspect de trafic de pirande minore si baragladine minore ca suntem crestin poate marsevia ta si masonilor tai cu mamica ta si taticul tau obezi si cu probleme cardiace ca si tine auzi la el noi cretini si stat religios tin sa te informez ca Romania nu este din 1945 sta religios si nici crestin in romania sunt mii de secte sunt catolici musulmani budisti astea ce tot crestini sunt si atei tineretul tot este ateu fraierule trezestete nu au avut alegere infractiunea comisa de stat la musulmani evrei sa fie castrati la 1 an si botezati este infractiune ca si la restul de religi la varsta de majorast trebuie sa fie lasat singur sa aleaga ce religie vrea sau sa fie ateu toate libertatile din Constitutie tu si religile le incalcati . In universul minuscul al lui Hitler Iohaniis Romania dupa tartacuta sa de zana din padurea adormita ca si crin este o Romanie fundamentalista jihadista dar crestina si pe restul de religi si pe atei se pisie cu bolta si el intoarce pupaciunile la morcov de sub sutana si suptul de boase la crestini si religie, te pomenesti ca nu stiu ce cacat iti zace in capul ala cat o banita plin doar de un neuron si alat defect sa insturezi monarhia si sa sti ca o sa reusesti nu am vazut o nati mai proasta ca a romanilor un minoriat ce reprezinta doar 20.000 de nemti ajunge sa conduca 18 milioane de parca PSD PNL PD PPDD nu au alte rebuturi decat un neamt nu se mai gasesc romanii destepti in romania chiar asa au ajuns sa voteze nu un minoritar ca la 20.000 de emnici nemti actuali in romania este un super minoritar. Oricum tb sa te felicit in germania nici ajutor de bucatar nu facea unretardat ca tine dar cum romanii sunt retardati planetei este posibil orice nu ma mira , tot ce ai castigat in romania este ca pop roman de 2000 de ani este retardat dincauza bosorogilor asa ca la o tra fraiera merge, in germania te executau aia pe loc daca te prindeau ca ai furat 6 case ai traficat cu copi si te-ai dat singur in judecata ca ai deturnat 2 milioane de euro din banii primariei si cu aroganta nazist auzi s-a dat singur in judecata pt cravate dar ce ma in Sibiu si Brasovi sunt cersetori aia nu au paine si casa si tu iti ei cravate din bani lor de paine si casa. Ce sa mai vb ca te-ai bagat in toate societatile de stat si le-ai flaimentat si esti incompatibil la apa la electricitate la gunoi la piete in toate te-ai bagat ca sa furi, dac erea Vlad Tepesi acum te castra ca pe maidanezi si iti baga teapa de 20 de metri prin toate orificile si te batea bine de te facea ca si franchestain nu esti decat Nepotul monstrului Fritz din Austria, un nazist dus cu pluta pe Dambovita la Bucuresti sper ca Vadim si Dan Diaconescu si Ponta sa cera referendum sa stranga semnaturi ca sa te inchida intr-un psihiatru din Viena la Unchitul Monstrul Fritz din Austria si sa-ti ei si fotografia lui Bunicatu Hitler. Ti-ai trecut toata avere forumului german pe numele ta si aceea avere au fost cladiri furat sau construite cu bani furati de nazisti in perioada 1940-1945, este patrimoniul Romaniei, nu iti place in Romania carate si tu si nemti tai nazist aceasta este romania , nu iti convine carate. Auzi la el aroganta ca ce alti profesori sunt ginionisti si rade ca si un porc nazist grijania masi de hitlerist alti se chinuie ma sa traiasca nu ca tine sa furi. Romani nu mai lasat strain sa va conduca ca rromul albanez musulman lunatic Ponta si Neamtul Nazist ca peste 4 ani veti vota presedinte un Maghiar sau un Ciocolatiu sau pe Cabral. Eu nu am vazut popor mai cretin Ioane Vasile puneti mana pe furca si indepartati politicieni si popi romani si straini, faceti putina curateni mai srangeti din balegarul acesta si aruncatil la gunoi.

  raspunde comentariului
 • Dorina Moldoveanu

  03 mai 2015 23:03

  fac o asociatie pt a candia cu oameni tineri la alegeri, interzis cei care au avut functii de conducere, in instituti ale statului si partide. Se va numi minoritate intelectualilor.Cum vad ca minoritatile si cultele religioase s-a bagat la vot desi constitutia si lege interzice trebuie sa candideze fie ca independenti fie ca partid legea interzice la ONG si culte religioase si armata politie sa fac politica , ce votanti lor nu stiu cum ii cheama pot candida ca independenti s-au sa-si faca partid sa respecte lege infractori ca pana acum guvernele au acceptat aceasta infractioune. Ma intreb oare romania mai are intelectuali unde sunt juristi economisti dr ing etc. Au fost rapiti de extraterestri inca din pruncie. ideea lui Monica Macovei si a Senatorului acela tara de la PSD nu este rea deloc este veche dar exagereaza putin adica partid cu trei oameni dar nu vad de ce cu 200 de oameni sa nu iti dea voie paraca constitutia romaniei tb sa garanteze pluripartidismul democratia ca din cate vad este dor un parttid marea hotie nationala FSN=PSDPPDDACLUSLPNLPDETC. , pe scurt FSN=USLACL=aceeasi mizerie.Propun un partid de tineri maxim 40 de ani si care sa militeze pt dreptul la vot la 14 ani si declarat major asa se reduc furturile, 99 din infractori le comit asa zisi minori care desi nu au drept la vot sunt expluatati la cersit furat munca de catre majori , se vand droguri si tigari si alcool la minori in scoli in fata sectilor de politie in spitale sunt exp-luatat sexual violate batute vandute obligate sa se casatoreasca de la 10 ani dar nu au dreptul la vot la 14 ani in CANADA,FRANTA,AUSTRIA etc la 16 ani o persoana este declarata majora. La fete si baieti li se fura virginitate la 10-12 ani la 13 ani primul avort si pana la 14 ani fac 3-4 avorturi si au 10-20 de parteneri sexuali dar nu au voie sa voteze in schimb daca comit infractiuni grave sunt trimisi la inchisoare de minori adica de la 14 ani cu legea actuala fac puscarie dar nu au voie sa voteze si sa fie considerati majori. Si la ce mafie este in romania la permise de conducere si toti bosorogi lunatici au carnet pe spaga de ce sa nu aibe si tineri eu asi da la tineri la 14 ani ABC si la 40 de ani DEF ca acolo chiar ai nevoie de experienta si asi inlocui politisti romani cu filandezi nordici chinezi. Daca ii chestionezi in trafic cu un chestionar de 26 de intrebari din 10 soferi doar 1 obtine 22 corecte restul ce pe spaga adica 90 permise in Romania se da pe spaga deci cineva este supercorupt si cum coruptia face sora buna cu prostia si lenea este clar incompetenta. Romania ocupa locul 1 in UE la accidente auto si 80 in Lume. Ne mendrim mereu doar cu parti negative ca cele pozitive sunt doar 1. Si binenteles condamnarea pentru inalat tradare sabotaj biserica ortodoxa cu tot clerul lor si mai ales pentru genocit si excrocherie cum demostreaza ei ca furand banii de la sanatate si scoli din 24 de milioane in 1990 Romania a ajus sa aibe 18 milioane si daca pana in 1990 au fugit in straiatate 4 milioane dupa 1990 a fugit jumatae de romania in straiatate si ce implicati a avut biserica in propaganda pentru Ponta si acum oficial ii lige talpile lui Iohannis si la secte nu este raspopita pactul de la Coziasi si aducerea minerilor la Bucuresti tradarea lui Ceausescu de catre securisti banuiti ca ar fi tot clericul ortodox dosare arse de la securitate oare cand o sa aflam adevarul, si de ce biserica nu lupta ca sa se afle adevarul despre securisti si comdamnarea lor de ce doar nu sunt prosti sa-si semneze singuri condamnare la moarte, si cine a vandut tara la straini si a distruso si la secte cine este mai marele mason sef al securitati si peste banii in Romania care s-a intalnit pe fata ca un mare magar cu masoni ??? Aceelasi jeg cale ne miluieste zilele si ne rade pe morminte imbracat in aurul tarii si diamante respopitul indracit seful securitati tortionarul de varf seful masoneriei si al preindracitul. Nu degeaba pe vremea comunismului a fost trimis la studi in Elvetia Franta Belgia Germania la sectanti catolici si mare iluminat in prea ecumenisirea sa de lunatic cu foame de bani si putere un alcolist putere ce a trasformat Romania intr-o tar din sec 14 de masoni lunatici si fudamentalisti religiosi si care instiga la ura rasiala dar el bea si chefuieste cu pagani si sectanti preadementa sa. In loc sa-si vada de petrecerile lui de la manastiri si palate in elvetia cu minori si droguri cu desfru la greu se amesteca in politica allooo rolul de popa este la botez nunta imormantare nu sa linga talpile la politicieni si sa ne indoctrineze cu cine sa votam sau nu, in fata ne zice sa dam in cap la sectanti si pe laspate s-au a doua zi cu nerusinare pe fata se pupa in bot cu ei ca o f traseista. In plina criza somaj 57 romania locul 1 in UE si 40 in lume da somasi in tara 7 si 50 romani care fura sau muncesc in strainate aia nu sunt someri ce sunt? daca maine vin in tara aveti sa le dati locuri de munca ? asa ca daca vin este clar daca nu le dati locuri de munca o sa fure si o sa va dea in cap ca sa supravietuiasca,saracie,mizerie,lipsa scolii spitale,medicamente,locuinte satatul Roman doneaza miliarde bisericii si terenuri si la masoni de paraca astea ar fi nevoiasi cand ei sunt cireasa de pe tortul Satanei. Cei mai bogati oameni din Romania Preoti si masoni primesc donati de la stat de miliarde de euro anual si cladiri si terenuri si chiar si in plin centru al Bucurestiului, nesimtirea nu are margini, de la un popor lipsit de intelectuali este normal. cei care depasesc 40 de ani in aceasta asociatie pot fii simpatizzanti dar nu membri este un partid de tineri nu de bosorogi 2000 de ani bosorogi au condus Romania si ghici unde la dezastru , cu varsta se capata intelepciune, gresit cu varsta se capata marsevie fatarnicie preacurvie experienta la furat mintit pacat tineri sunt baza ei sunt fara de pacat.

  raspunde comentariului
 • Academia Cațavencu

  01 mai 2015 18:10

  Ce chestie, ne citește Turmentilă! Ăsta de unde-o mai fi răsărit??

  raspunde comentariului
 • Turmentila

  01 mai 2015 17:41

  Ce chestie, mai exista Catzavencu!!!!Ce era si ce-a ajuns. Si asta e un articol sa zicem mai rasarit.

  raspunde comentariului
+