Papa Francisc a trecut la mitră cu vizieră și filtru microbacterian, pentru a se putea ruga în deplină siguranță împotriva coronavirusului!

de Eugen Cismasu , 25 martie 2020

Amenințarea coronavirusului și dezastrul din Italia a avut un efect neașteptat la Vatican, dacă ar fi să comparăm reacția papalității cu măsurile ceva mai lejere adoptate de liderii religioși ortodocși din estul Europei, de exemplu.

Suveranului Pontif i-au fost impuse, și a acceptat fără crâcnire, măsuri de protecție împotriva pericolului coronavirusului, atât la locul de muncă cât și în timpul liber pe care, după cum se știe, sfinția sa tot la serviciu îl petrece..

Papa Francisc a început să poarte, în public, adică în prezența anturajului de consilieri și funcționari de la Vatican, din această săptămână, o mitră dotată cu un scut facial din policarbonat cu filtru microbacterian, pentru a respecta noile standarde de sănătate și securitate ale Vaticanului.

„Atunci când prezidează masa într-una din sfintele noastre locații ceremoniale, Papa este obligat să poarte în orice moment o mitră prevăzută cu filtru microbacterian, care protejează ochii și fața împotriva a tot, de la apa sacră contaminată sau saliva participanților la slujba și până la eventualele proiectile contaminate ce ar putea fi propulsate de teroriști„, a spus cardinalul Angelo Sandri, care a menționat că scutul a fost proiectat cu o balama de-a lungul frunții, oferind protecție facială deplină, dar totuși permițând Sfinției Sale să îndepărteze viziera de pe față când trebuie să bea din potir sau să sărute picioarele săracilor.

„S-ar putea să fie puțin inconfortabil de purtat în timpul audiențelor papale îndelungate, dar tot ce este nevoie ar fi un scuipat infectat din partea vreunui fundamentalist orthodox sau musulman, iar Vicarul lui Hristos ar trebui să schimbe rapid strana papală cu patul de la Terapie Intensivă”, a încheiat cardinalul Sandri.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • NEAGU MIRCEA

  13 aprilie 2020 0:45

  DE FLORII ASCULTAM PE PAPA , IAR DE PASTE , APRINDEM LUMINA !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  26 martie 2020 21:02

  DE PASTE , NE PASTE , PANDEMIA DE SARACIE ! CA N-AVEM BANI , NICI DE-O LUMANARE ! CINE NE DA LUMINA ? BECUL ! DE PASTE NE LASA IN SARACIE ! MESE IMBELSUGATE ? VISE !

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  25 martie 2020 18:27

  STAU SI MA INTREB , DACA EU SUNT PARANORMAL , FARA SA STIU DE ASA CEVA ?

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  25 martie 2020 11:06

  CORECTURA TEXT - ... M-AM TUNS LA ZERO , IN URMA CU CATEVA ZILE , SAMBATA 21 MARTIE 2020 , CAND TEMPERATURA IN BUCURESTI ERA DE 20 DE GRADE CELSIUS ...

  raspunde comentariului
 • NEAGU MIRCEA

  25 martie 2020 10:54

  MA CAM DOARE CAPUL , AM USOARE AMETETI , M-AM TUNS LA ZERO , IN URMA CU CATEVA ZILE , DUMINICA 22 MARTIE 2020 , CAND TEMPERATURA IN BUCURESTI ERA DE 20 DE GRADE CELSIUS , IAR ACUM AFARA SUNT 4 GRADE CELSIUS , SI MAI BATE CATEODATA SI UN VANT RECE ! SPER SA TREACA VREMEA ACEASTA RECE , CA SA-MI TREACA SI DURERILE DE CAP , DAR IN ORICE-CAZ , EU MAI I-AU SI CATE UN ANTINEVRALGIC ZILNIC , PANA I-MI V-A MAI CRESTE PARUL .

  raspunde comentariului
+