HomeSocialPărinţii noii Constituţii sunt cam gay

Părinţii noii Constituţii sunt cam gay

Născută, ca Atena, din durerea de cap confuz a primului chiulangiu al ţării, noua Constituţie nu-şi propune alt scop decât protejarea nelegiuiţilor legiuitori. Căci domnii şi doamnele care zilele astea se scoală la o oră imposibilă pentru Crin Antonescu, ca să făurească actul fundamental, nu la popor se gândesc, ci doar la ei şi la ciracii lor puşcăriabili. Practic, noua Constituţie va deveni, în mâinile lor, un fel de cec în alb, care le va permite să săvârşească orice fărădelege, fără ca nimeni să-i tragă la răspundere.

Preşedintele, oricare ar fi el, va fi un om de paie. Poporul va deveni o turmă de dobitoace chemată  din patru în patru ani să-i mai primenească pe penalii din Parlament, că-s prea multe cadavre politice acolo şi riscă să se-mpută dacă le ţinem peste patru ani prin săli. Judecătorii şi procurorii se vor transforma în nişte contratenori, castraţi de mici ca nu cumva glasul lor să tune vreodată contra atotputernicilor parlamentari.
Şi tocmai când toate le mergeau ca pe roate tovarăşilor de şmenuri din Comisie, uite că se trezeşte Băsescu oleacă din beţia puterii şi o zice iar pe-aia cu Parlamentul unicameral, să le strice tihna. Că cică nu-l răbda inima să tacă văzând cum voinţa poporului nu e luată în seamă şi, oricum, el e om gospodar, îşi face iarna car, iar vara începe să lucreze deja la sanie. După cum stau lucrurile, şi după cât au coborât băieţii pragul la referendum, aş zice că, mai curând, Băsescu îşi face iarna car şi vara funie, să aibă ăştia de ce-l suspenda – v-ar fi de mirare dacă, la referendumul pentru votarea Constituţiei, băieţii deştepţi din Parlament ar mai adăuga, pe foaie, şi întrebarea: „Credeţi că Băsescu Traian trebuie demis?”.

Evident, la o asemenea reacţie activiştii USL nu puteau sta cu mâinile încrucişate şi prin urmare au criticat vehement propunerea. Păi cine e preşedintele să facă propuneri de referendum, când doar ei au dreptul ăsta?! Memorabilă a fost replica lui Ion Iliescu, care a declarat, cu aceeaşi indignare cu care condamna, prin ’56, revolta studenţească din Ungaria: „poporul, dacă Băsescu propune mâine să se desfiinţeze Parlamentul, ar vota desfiinţarea Parlamentului! E ăsta un criteriu?”. Carevasăzică bătrâna şandrama stalinistă ştie cât preţuiesc puşcăriabilii din Parlament în ochii poporului, dar voinţa naţiunii nu e un criteriu pentru el! Pentru el contează doar voinţa clasei de mafioţi pe care a păstorit-o, după Revoluţie, pe principiul „quod licet Ilici, not licet agarici”.

Revenind la modificarea Constituţiei, partea cea mai nostimă e că, dintre toate amendamentele scandaloase propuse de Comisie, la unul singur s-a renunţat: la cel care i-a deranjat pe homosexuali şi care prevedea că familie e doar aia formată din Maria şi Vasile, nu şi din Vasile şi Ion. Ceea ce mă face să cred că părinţii noii Constituţii sunt şi ei cam gay: se iubesc de mama focului, dar niciodată nu vor putea zămisli ceva viabil.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare