HomeSocialD'ale cetateanuluiPatru proiecte de tombole cu premii în bani, prin...

Patru proiecte de tombole cu premii în bani, prin care Guvernul va încerca să indexeze, pe timp de pandemie, veniturile prăbușite ale populației!

Pentru că măsurile de criză au adus izolare, șomaj vremelnic și închiderea micilor afaceri, iar măsurile compensatorii financiare nu reușesc să acopere nici măcar în parte nevoile populației, guvernanții au decis să extindă modelul loteriei bonurilor fiscale, multiplicându-l sub forma altor 4 tombole cu premii generoase.

Decebal Oiereanu, consilier în cadrul Ministerului de Finanțe, a avut amabilitatea de a comunica detalii despre strategile aflate în pregătire. Iată și care vor fi multașteptatele tombole:

1. Tombola cardurilor STB validate, pentru stimularea circulației legale în mijloacele de transport în comun. Cei cu amenzi plătite vor beneficia de extragere separată, pentru a nu crea inegalități sociale, firește.

2. O loterie cu bonuri fiscale numai de la frizeri, taximetriști și vânzătorii de zarzavat în piețe, adică ramurile profesionale în care evaziunea este la cote catastrofale pentru România. Specialiștii Ministerului de Finanțe speră astfel la lichidarea pentru totdeauna a cancerului economiei naționale: frizerul ciubucar, taximetristul fără rest și baba cu leuștean.

3. O extragere săptămânală folosindu-se fluturașii eliberați de bancomate, cu premii în comisioane reduse la următoarele zece consultări ale soldurilor sau, pentru cetățenii fără carduri, în pachete cu alimente aflate la limita expirării.

Se observă tendința multor utilizatori ai cardurilor de a nu lua respectivii fluturași, fapt ce ar putea crea alte locuri de muncă sub titulatura "Căutător de fluturași tipăriți și neridicați de la bancomate".

4. Loterie fiscală cu facturi ale produselor achiziționate online, pentru încurajarea acestui tip de comerț modern. Facturile participante vor fi însoțite obligatoriu de o declarație pe proprie răspundere privind neacordarea unui bacșiș nefiscalizat reprezentanților firmelor de curierat implicate.

Cum spuneam mai sus, acestea sunt doar câteva strategii aflate pe lista actualului guvern. Corespondenții noștri stradali confirmă euforia instalată în rândurile populației: o sumedenie de cetățeni împărțindu-și străzile în zone de acoperire exclusive și așteptând, cu măștile pe figură, să colecteze din coșuri bonurile aruncate.

Au apărut chiar fenomene colaterale implicând specula, oferindu-se pe bonuri o contravaloare mai mare decât cea plătită la casele de marcat. Sunt, însă, și efecte benefice, întreprinzătorii minori și minoritari solicitând bonurile în locul monedelor de 50 de bani din cărucioarele hipermarketurilor.

Iată ce înseamnă să ai un guvern responsabil și preocupat de creșterea continuă a nivelului de trai în România.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare