HomeSocialPermanent de iarnă rusească. Coafura lui Ponta rezistă?

Permanent de iarnă rusească. Coafura lui Ponta rezistă?

Și Rusia a trecut în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora de iarnă. De data aceasta, conform oficialilor ruși, în mod permanent. Astfel, în Rusia va fi, la modul oficial, veșnic iarnă, punându-se capăt unei experiente de trei ani în care în țară a fost veșnic vară. Era și timpul să se dea un semnal clar Occidentului decadent că “vine iarna”. Motiv pentru care către București s-au și tras câteva rafale de îngheț din arma cu Gazprom. Au fost doborâți 130 de copaci, au fost avariate 65 de mașini, au căzut 11 stâlpi și șase panouri publicitare. Iar Victor Ponta s-a trezit vorbind neîntrebat.

Nici n-a apucat bine Traian Băsescu să zică: "Nici un metru cub de gaz românesc nu va tranzita South Stream. Exportul de gaze se va face prin Transgaz", că Tovarășul sub acoperire de Domn ce ne guvernează destinele, a ieșit la rampă să ne anunțe posibilitatea ca statul să renunțe la controlul Transgaz. O companie strategică care va să zică… (Parcă și văd cum a sunat telefonul roșu de la Guvern după declarația lui Băsescu: "Alio?! Tavariși Mitomanovici Plagiatorovici Pontov? Driepți! Vă fac legătura cu Supriemski Komandant Putin". … bla-bla-bla, conversație în rusă. "Înțelegi ce-ți ordon, băi gâlmă? Ai promis în 2012 epurare și disciplină!" "Să trăiți, execut!")

Poate n-ar fi rău să-și aducă aminte și copiii care-i scriu discursurile lui Victor Viorel Ponta faptul că Transgaz și Transelectrica sunt companiile strategice, responsabile de siguranța sistemului energetic național. În plus, sunt companiile care dețin un monopol natural, fiind singurele posesoare de licențe de transport al energiei electrice, respectiv gaze naturale.

Revenind la Moscova, deși n-am părăsit calea niciodată, acolo s-a decis și întoarcerea la modelul cu 11 fusuri orare pentru teritoriul său, care se întinde din Kamceatka, în Pacific, până în enclava Kaliningrad, la frontiera Uniunii Europene, după ce acesta fusese redus la nouă fusuri orare de fostul președinte Dmitri Medvedev. Dacă are probleme cu câte fususri orare să folosească din cauza întinderii teritoriale, nu pricep de ce liderii de la Kremlin se mai întind și după alte teritorii? O fi din cauza faptului că rușii sunt mari amatori de ceasuri, de regulă ale altora?

Păi să nu uite un lucru, în noaptea de sâmbătă spre duminică s-au dat ceasurile înapoi și în România. Și că mulți compatrioţi au fost extrem de triști. Cu excepția celor care și-au dat înapoi ceasurile la contoarele de curent, gaz, apă.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare