Peştele care evoluează în şopârlă

de Spartakus , 23 aprilie 2012
antonescu

Mai ceva ca-n bancul cu ţiganul flămând care cerea, cu maţele gheorlăinde, „Naşule, mai zi ca adineauri!”, Crin Antonescu speră ca, în cazul adoptării moţiunii de cenzură, tiranul să-i ofere iar lui Victoraş cheile de la palatul Victoria. Un guvern USL este tot ce visează acum, şi când e treaz, şi când doarme, ilustrul liberal. Bine, asta numai cu condiţia ca, înainte de a-i face propunerea indecentă lui Ponta, Băse să sufle în fiolă, să meargă douăzeci de metri în linie dreaptă cu braţele ridicate şi să se jure pe Constituţie că nu-şi bate joc de el, ci e mai serios şi mai sobru decât un mahmur din bere.

Dorinţa uselenienilor de a linge drobul de sare al puterii, chiar şi cu riscul ca ăsta să le cadă în cap până la alegerile din toamnă este de înţeles – baronii locali nu mai au cheag deloc şi, dacă până şi Vanghelie a ajuns ca, de 1 Mai, să le ofere alegătorilor nu mici, nu bere, nu cârnaţi-campioni, ci mult mai multă muzică, înseamnă că situaţia e gravă. Mai puţin de înţeles este afirmaţia lui Crin, potrivit căreia, ca să fie sigură că nu îi mai ia nimeni ciolanul guvernării din mână, USL ar face alianţă şi cu UDMR. Dacă ne amintim bine, căci Floricel sigur nu-şi mai aminteşte, Antonescu a spus în nenumărate rânduri că nu vrea să aibă de-a face cu jartelele alea din UDMR, care s-au dau întins până acum cu toate partidele, doar-doar or rămâne la conducerea ţării. Mai mult, dacă Ungureanu pică acum e din cauză că a acceptat să le dea ungurilor învăţământ bilingv, să poată doftoraşul maghiar să-i spună oficial ficatului ficat pe ungureşte. Carevasăzică, după ce bate obrazul guvernanţilor că vând ţara liftelor lui Attila, domnul Crin-Laurenţiu Antonescu s-ar încuscri cu liftele astea, dacă interesele i-o cer. Curat murdar, coane Laurică!

Oricum, e de remarcat traseul evoluţionist al acestui stavrid de apă chioară. După ce a înotat numai prin ape mai tulburi decât ochii lui peştilieni, Crinişor s-a tras acum la mal şi a înotat o vreme ca peştele pe uscat, înainte să se adapteze şi, printr-o spectaculoasă evoluţie, să se transforme în şopârlă. O şopârlă care are limba bifurcată, ca varanul Felix: cu un vârf al limbii îi acuză pe unguri că-s sunt curve, cu alt vârf îi laudă ca parteneri ideali de guvernare. E clar, Darwin a avut dreptate: peştele a evoluat în şopârlă, dar mai are nevoie de multe cicluri electorale până să devină om.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+