HomeSocialPierdut prim-ministru. Îl declar nul

Pierdut prim-ministru. Îl declar nul

Ca un ţânc de grădi căruia i s-a luat lopăţica în parc şi dă fuga la mămica să-l pârască pe „furăcios”, Victoraş Ponta s-a repezit, încă de duminică seara, sub fustele Dacianei, dragostea lui, şi n-a mai ieşit. Toată ziua de ieri, a rămas să-şi lingă rănile, uitându-se, probabil, la Doctoriţa Pluşica, în vreme ce trepăduşii din jurul lui, în frunte cu Dragnea, n-au stat o clipă.

Cocoţaţi în balonul de săpun pe care i-l construiseră lui Victoraş, când l-au păcălit că-i cel mai ortodox, mai român şi mai cinstit pisic din România, trepăduşii şi-au dat seama că riscă să ia un rapid şi nedorit contact cu solul, aşa că au început să arunce tot lestul, gen Adam, Diniţă şi alte plevuşti, peste bord. Alde Dragnea şi compania ar fi aruncat-o şi pe mă-sa, la o adică, dacă ştiau că astfel îşi scapă ei pielea şi nu mai cere nimeni plecarea guvernului, atâta doar că mă-sa avusese inspiraţia să nu candideze pentru Parlament.

Nu ştiu ce-a făcut ieri toată ziua Victor Ponta. Probabil a bocit în batistă, ca un ţânc nevolnic, după ce tonul la plâns i-l dăduse, zic surse bine informate din PSD, însuşi Ion Iliescu, cu o seară înainte, când l-a acuzat că a întinat nobilele idealuri ale capitalismului de cumetrie. Vă daţi seama ce dramă pe bietul Victoraş? Să-şi creeze el toată cariera pe furt şi pe minciună şi, după furtul suprem, după ciordirea a sute de mii de voturi în Teleorman, Olt şi Giurgiu, să se trezească, sărmanul, că în România degeaba furi ca un campion, degeaba îndrugi minciuni în cadenţa inimii – 70 de minciuni pe minut, în medie – dacă până la urmă vine un mutălău cinstit şi-ţi ia locul!

Astăzi, din câte am aflat, premierul a plecat în concediu. Pur şi simplu şi-a luat jucăriile, găletuşa electorală şi colacul gonflabil şi s-a dus într-o direcţie necunoscută. Ce dacă bugetul nu e gata, ce dacă economia e în pragul colapsului, ce dacă cifrele măsluite de lacheii de la Statistică n-o să ţină românilor nici de foame, nici de frig la iarnă? Victoraş s-a simţit surmenat şi şi-a băgat, pur şi simplu, piciorul în toate. Imaginaţi-vă pe voi, oameni ai muncii, care trudiţi de vă sar ochii la patron, în aceeaşi situaţie: cum ar fi să nu te mai duci la muncă trei zile, de ciudă c-a pierdut Rapiduleţul? Cum ar fi să-ţi iei, cu de la sine putere, o săptămână liber de supărare că moare DiCaprio în Titanic? Vă zic eu cum ar fi: aţi fi daţi afară în secunda doi. Victoraş poate să-şi permită însă un asemenea chiul pe motiv de depresie postelectorală, fiindcă văd că lui nu-i zice nimeni nimic.

Încotro s-a dus, habar nu am. Probabil nu ştie nici Ghiţă, sponsorul oficial al tuturor concediilor familiei Ponta. Dar nu-l căutaţi la Amara, Băile Olăneşti, Sărata Monteoru sau alte locuri unde merge doar pulimea proastă, care l-a votat. Nici în Coreea de Nord sau Cuba, simpatiile lui eterne, nu-l căutaţi, că sigur nu-i acolo. Nu ştiu unde se află premierul, nu ştiu dacă e deja pe drum sau încă îşi face bagajele, dar l-aş sfătui să meargă către singura destinaţie unde prezenţa lui ar fi apreciată.

Pentru că nu-l văd pe acest domn Goe care pişă ochii la orice smetie aplicată de electorat decât în rolul de personaj de desene animate, să facă lumea să râdă şi să câştige, astfel, şi el un ban cinstit. Aşa că, fă Viorele, ia-i cu tine şi pe Mazăre, Şova şi ceilalţi clovni penibili din partid, cheamă-l şi pe lacheul Ghiţă şi porunceşte-i să te ducă acolo unde aş vrea să te văd pentru tot restul vieţii: „La Disneyland, birjar, la Disneyland!”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare