HomeSocialPiratul Băse şi-a pus cârligul de oţel

Piratul Băse şi-a pus cârligul de oţel

Sictirit să tot stea ca anahoretul în dealul Cotrocenilor, pe post negru şi rugăciuni de iertarea păcatelor celor cu voie şi celor din obligaţie, Traian Băsescu şi-a pus aseară costumul care-i vine cel mai bine: ăla de pirat. Şi-a tras basmaua pe cap, cu nod la ceafă, şi-a vârât un cercel în ureche, şi-a astupat ochiul lui Sauron cu un ştraif de piele, să nu-i deoache pe vuvuzei, şi şi-a potrivit pe mână cârligul de oţel, pentru eviscerat moguli şi priză la mase. Papagal pe umăr nu şi-a mai aşezat, nu de alta, dar e atât de mare densitatea de papagali oportunişti în rândurile PDL că sigur dacă-l punea doar pe unul făceau bot, pardon, cioc ceilalţi.

Astfel transformat, piratul a ieşit pe puntea principală, în direct şi la oră de vârf, şi-a început să hăcuiască la duşmani. Dintr-o singură lovitură de sabie i-a retezat capul lui Antonescu, apoi a fandat scurt şi l-a străpuns şi pe Ponta, înainte de a se întoarce fulgerător şi a-l pocni în moalele capului pe „Moş Teacă” Dobriţoiu, ghinărarul oştirii inamice. După care, răcorit, şi-a şters sudoarea de pe frunte şi a început să povestească minunile de vitejie pe care le-a făcut el la Bruxelles pentru ţăranii agricultori, că pentru ăia machitori fac suficiente minuni în perioada asta partidele.

Care-i rostul acestei ieşiri neaşteptate din hibernare a lui Băsescu? Unii ar spune că omul face tot posibilul să fie iarăşi suspendat. Şi n-ar greşi. Cu riscul ca de data asta chiar să se întrunească cvorumul şi pe Băsescu să-l pună alde Voiculescu şi fiii să meargă pe scândură, ca pe orice pirat cumsecade, preşedintele încearcă să dea un imbold unei alianţe care ARDe mocnit, nu încălzeşte pe nimeni, în schimb scoate fum ca o sobă stricată. Este clar că Băsescu ar fi cel mai bun agent electoral al ARD în momentul ăsta. Pentru că, ne place sau nu să credem, dreapta nu are în momentul de faţă un lider. Neamţu are discurs înflăcărat, dar este prea tânăr şi poate prea exaltat, MRU n-are magnet la mase, Blaga are în cârcă greutatea unui trecut de vameş, iar românii nu vor să se mai lase vămuiţi. Singurul care i-ar mai putea scoate pe români la vot ar fi Băsescu, care acceptă să-şi pună în joc ultimii doi ani de mandat pentru a mai aduce măcar câteva procente unei alianţe care, din Albă-ca-Zăpada, a devenit Frumoasa adormită.

Pe vremuri, împăraţii romani care nu aveau fii îşi alegeau drept urmaşi pe cei mai capabili generali sau oameni politici ai imperiului, adoptându-i. Marcus Ulpius Traianus, strămoşul nostru, n-a făcut excepţie, desemnându-l ca succesor pe Hadrian. Traian ĂLA a avut însă această şansă. Traian ĂSTA nu o are. El n-are nici fiu şi nici generali capabili, pe care să-i înfieze. Tare mi-e mie teamă că din cauza asta o să încăpem pe mâna lui Crin şi Ponta şi-o s-ajungem cu toţii orfani de ţară.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare