HomeSocialPonta, de la galaxie la gaură neagră

Ponta, de la galaxie la gaură neagră

Mai deunăzi, un baron local, căruia tocmai îi băteau mascaţii la poartă, îl numea pe Victor Ponta „galaxie română în devenire”. Abia aseară ne-am dat seama că omul nu erau doar un lingău cu spaimă de bulău, ci ştia el ce ştia. Ponta chiar era înstelat. Bine, nu era chiar o galaxie, cum îl pupa ăla în cur, ci doar o amărâtă de pitică roşie care nici să spioneze nu ştia, că sigur îşi copia rapoartele de la spioni celebri.

Dar uite că pitica asta roşie, care nici în manualele de astronomie n-ar fi fost băgată, a ajuns să împartă caşcavalul bugetului după bunul plac şi, cu puţin noroc, o să devină chiar un Putin de România, cum vor titra, desigur, tabloidele. Dezvăluirea făcută aseară de Băsescu ar fi trebuit, în mod normal, într-o ţară civilizată, să atragă după sine consecinţe dacă nu penale, cel puţin morale. Într-o ţară occidentală, premierul dat în vileag ca spion ar fi demisionat în secunda doi, şi-ar fi cerut scuze electoratului că a fost un taler cu două feţe şi s-ar fi pus la dispoziţia justiţiei.

Dar noi suntem la porţile Orientului şi nimic din toate astea nu se vor întâmpla. Dimpotrivă, din toată afacerea Victor-Viorel va ieşi întărit. Propaganda pontistă, care ieri, prinsă pe picior greşit, o tot dădea că Băsescu e nebun la cap şi deci nu ştie ce spune, îşi va da seama că poate scoate câştigul din pagubă, prezentându-l pe Ponta ca pe un erou, ca pe un justiţiar care, dornic să-şi servească patria, a devenit spion, pentru a-i demasca pe duşmanii poporului.

Astfel, s-ar putea ca Ponta să-şi atragă şi voturile naţionaliştilor care până acum îl înjurau de zor că a făcut pact cu ungurii şi a salutat drapelul secuiesc. Votanţii lui Vadim, ai lui Funar, patrioţii mai patrioţi decât babalâcii Antenelor vor fi, poate, cei care vor face diferenţa în turul doi, aducându-i lui Ponta nişte procente la care, în mod normal, n-ar fi trebuit să spere.

Nu ştiu dacă Băsescu a ieşit la rampă aseară ştiind prea bine că, dacă-l dă în vileag pe Ponta, nu-i face rău, ci, dimpotrivă, îi mai aduce voturi. Dar varianta e foarte plauzibilă, pentru că, dacă aţi mai remarcat, preşedintele a mai sugerat ieri ceva: ca românii care-i vor vota pe 2 noiembrie febleţea blondă să nu mai meargă la vot şi în turul doi, în caz că Udrea rămâne pe dinafară. Carevasăzică, un fel de „Fiat justitia, pereat mundus” sau, pe înţelesul preşedintelui „Dacă nu iese Nuţica, să piară lumea”. Boicotul nucleului dur al electoratului băsist – şi, mai nou, udrist – îl va priva pe Iohannis de câteva procente esenţiale.

Şi, cu procentele pierdute astfel de Iohannis şi procentele câştigate, tot astfel, de agentul 0,07, acesta din urmă va defila spre Cotroceni. Ce va urma? Dumnezeu cu mila. Sunt însă toate şansele ca galaxia în devenire numită Victor-Viorel Ponta să se transforme într-o gaură neagră, care va absorbi toată lumina venită de la Răsărit, lăsând România într-o beznă absolută.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare