Porcul?! Ce-ați făcut cu porcul?

de Bogdan Stoica , 23 septembrie 2016
Porcul?! Ce-ați făcut cu porcul?

Urăsc mall-urile. Pentru mine, așezămintele astea sunt doar un fel de Facebook. Adică un loc unde intri cu creierii funcționali și cu mintea limpede și ieși cu părerile altora și niște lucruri de care n-aveai nevoie. În opinia mea, când ajungi să te duci des la mall înseamnă că ai început să te tâmpești și ești la un pas să votezi Monica Macovei sau Nicușor Dan.

Scuze pentru paranteză, m-am răcorit și eu. Deși eram la mall în ziua aia, la o întâlnire. A cincea. Rupt de foame, termin discuția și urc la zona de food ca să bag ceva la ghiozdan. În cinci minute am coborât, m-am urcat în mașină și am plecat spre o cârciumă standard.

De la chinezi nu mănânc. Nu știu de ce.

KFC – nu, mulțumesc. Am fost recent, tot de foame, într-un KFC și am fost șocat să observ cât de mici au ajuns aripioarele alea. Frate, când ați deschis primul restaurant în România mâncai trei aripioare picante și erai bine, acum nu te mai saturi cu șapte…

McDonalds? Nu. Ce naiba, nu mai am 9 ani…

Fast-food-uri arabe/libanezene – nu. În primul rând pentru că urăsc shaorma. În al doilea rând pentru că nici un fel de mâncare nu e gătit cu carne de porc, iar eu sunt un mare fan al acestui animale. Carnea de porc, bine făcută, e mai bună decât cea de vită și muuuuuult mai bună decât cea de pui.

Și mă întreb și eu, ca porcul: de ce nu face nimeni o rețea de localuri de tip fast-food (în sensul servirii rapide, nu al mâncărurilor cu gust de căcat), unde să se vândă doar mâncare pe bază de carne de porc?

Parcă văd meniul…

Sandwich cu pastramă de porc și muștar. Cârnați picanți. O cutie, ca alea chinezești, cu jumări. Tocană de cartofi cu carne porc, într-o lipie răsucită, ca o shaorma. PcMeniu, cu cotlet și cartofi prăjiți, la care primești un pix-jucărie, pe care dacă îl întorci se dezbracă Elena Udrea…

Știu și cum s-ar putea numi lanțul de localuri: Fericire!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • SUINE, MARSUINE si MARTI

    23 septembrie 2016 20:33

    Citind aceasta oda porcina, ma asteptam sa vad si portretul triplu al lui Dr.Ponta-Dr.Agnea-Tarficeanu, din profil si cu mustati, barbi si chelii ca Marx-Engels-Stalin, totutes proportions guardees.Incolo destul de insipid glumetul gourmand. Cum ar zice Ponta catre Naum e de porc!ps. L-am uitat pe Nasul lui Dr.Ponta alt porc, Generalul Dr. Oprea.

    raspunde comentariului
+