Preoţi cu crucea-n frunte?

de Spartakus , 04 noiembrie 2015
Preoţi cu crucea-n frunte?

După ce a tăcut mâlc şi n-a schiţat niciun gest timp de trei zile, PF Daniel a înviat ieri printr-un adevărat miracol – probabil după ce i-au dat arhiereii pe la nas nu cu săruri, ci cu bancnote mari – participând la slujba de înmormântare a femeii de serviciu din Colectiv. La celelalte 31 de victime şi la cele ce vor mai urma nu s-a dus şi nu se va duce, pentru că ascultau rock şi Exagerat de Fericitul e convins că, dacă spui rock, spui Satan, plete, geci de piele şi zero potenţial financiar pentru Biserică. În schimb, biata femeie de serviciu era o amărâtă care sigur n-auzise de Rammstein, iar Metallica şi Iron Maiden ar fi dus-o cu gândul, cel mult, la fiare vechi. Pentru ea, PF-ul s-a întrerupt din numărat banii şi a venit să participe la înmormântare. Despre ceilalţi, fiţi convinşi că acest lup îmbrăcat în straie de Oaia Domnului are aceeaşi părere ca şi câteva milioane de români, bine îndoctrinaţi de el: au fost nişte satanişti care şi-au meritat moartea.

PR-ul lui CEO Daniel, Constantin Stoica, a dat-o pe după cireş, afirmând că “preoţii nu vin nicăieri neinvitaţi” şi de-aia n-au venit la Colectiv, să se roage alături de zeci de mii de români, pentru sufletele morţilor. I-auzi, frate Costele, chiar aşa? Dar când merg din casă în casă cu cerşeala, la Crăciun, la Bobotează, la Paşte, doar-doar să mai jupoaie nişte bani de pe enoriaşi, îi invită cineva? Dar când vin la înmormântare şi îţi cer de la obraz mia de lei, ameninţând că altfel te lasă cu mortul pe năsălie, tot invitaţi sunt? Nu e de datoria lor să vină oriunde ar fi nevoie de ei? Ia să fi fost la Colectiv o paranghelie, o sfinţire de maşini în talcioc, o sfinţire de lift, o sfinţire de clanţe, o ceva din care să iasă bani groşi, să vezi cum veneau preoţii şi neinvitaţi!

Când te uiţi la PF Daniel, vezi orice, numai bunătate şi pioşenie creştină, nu. Vezi un om lacom, arogant, mofluz, deranjat că unii români, în secolul XXI, îşi permit să pună la îndoială atotputernicia corporaţiei unde e el director: BOR. “Nu învăţaţi dumneavoastră Biserica ce rol are ea, învăţaţi mai bine credinţa ortodoxă. Să vină lumea la biserică, nu la club”, le-a şuierat el, printre buze, reporterilor, cu alte cuvinte: de ce să toace banii prin cluburi când uite, Catedrala nu e gata şi mâine-poimâine vine un guvern care nu mai e dispus să bage miliarde în ea. PF-ul ce face, rămâne cu măgăoaia neterminată? De ce să se umple de bani patronii de cluburi când sunt atâtea moaşte nepupate, atâtea cutii ale milei încă neumplute, atâtea Mercedesuri încă neachiziţionate de mai-marii BOR?

Şleahta de afacerişti îmbuibaţi ajunsă acum în vârful BOR nu mai are nimic din virtuţile creştine. Mântuitorul nu avea girofar la măgar, apostolii nu aveau lanţuri de aur de trei ocale bucata, dar totuşi au schimbat lumea. Creştinii primelor secole, cei chinuiţi şi prigoniţi, n-aveau catedrale mai mari decât Casa Poporului şi nici n-aveau nevoie de ele, ştiind cuvintele lui Iisus: “Acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu, în mijlocul lor”. Şi PF-ul afacerist ne îndeamnă “învăţaţi mai bine credinţa ortodoxă”? Păi asta înseamnă credinţă ortodoxă, Megafericitule? Lăcomie, îmbuibare, lux şi ură faţă de aproape? Pune mâna, vorba lui Dinică, şi revezi materia, domnule Patriarh, că altfel te lasă corigent Sfântul Petru şi te mai reîncarnezi de vreo patru ori până să vezi Raiul.

Unde sunt preoţii care au călăuzit poporul ăsta sute de ani, în cele mai grele momente? Unde sunt preoţii “cu crucea-n frunte” ai unei oşti creştine care ca salcia s-a îndoit în vânt, dar nu s-a frânt, şi n-a devenit nici musulmană, nici atee? Probabil mulţi există şi azi, dar nu-i vedem de înalţii prelaţi, lacomi şi răzbunători, ieşiţi în faţă ca păduchele în frunte, simpli arendaşi ai unei afaceri de succes, care vor să scoată şapte piei de pe spinarea preoţilor de rând şi a enoriaşilor. În locul PF-ului şi a bandei lui de sutane negre care jecmănesc poporul la drumul mare aş fi foarte atent. Pentru că după generaţia noastră, cei ce au înghiţit cu obidă şi scârbă comportamentul lor care numai creştinesc n-a fost, vine o generaţie mult mai revoltată şi mai fără de teamă. Şi, parafrazând o veche butadă, aş spune că puştilor ăstora n-o să le fie frică să spânzure ultimul premier corupt cu maţele ultimului popă jecmănitor.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

  • protopopescu

    04 noiembrie 2015 16:16

    Bre Svejk, ai ramas tot racan prost, nu ai mai avansat in grad. Ca vedeai si tu ca Inalt Prea Nefericitul, Intai Statator al Bisericii Ortodoxe dar nu Crestine romane a luat-o peste nas de la un popa sef al bisericii catolice crestine romane.

    raspunde comentariului
+