Primii imigranți sosiți la Galați imploră: ”Trimiteți-ne înapoi în Siria!”

de Spartakus , 03 martie 2016
Primii imigranți sosiți la Galați imploră: ”Trimiteți-ne înapoi în Siria!”

Primii refugiați arabi alocați României potrivit cotelor de împărțeală dictate de doamna Merkel, pe principiul ”în Germania doctorii, în Franța inginerii, în Marea Britanie profesorii, iar în România ăia care n-au auzit încă de apă caldă și săpun” au sosit deja la Galați. În ciuda faptului că aici au fost primiți în mod tradițional, cu pâine, sare și rachiu de pufoaică, imigranții nu se simt deloc în largul lor. Potrivit corespondentului nostru pe Moldova, domnul Aduvin Petrișor, cei 15 refugiați au fost de-a dreptul șocați atunci când au ajuns la Galați.

”Când am văzut găurile în asfalt și ghetourile alea pe care oamenii le numeau cartiere am avut impresia că am nimerit tot într-o zonă de război. Cum am coborât din mașină, am văzut un tânăr care-și bătea nevasta – n-am întrebat de ce o bate, dar probabil o lovea pentru că nu avea burkha pe ea. Nici n-am ajuns bine la blocul unde vom locui, că ne-am trezit cu câțiva tineri, care ne-au luat adidașii Nike din picioare. Au zis că nu-i frumos să încălcăm tradiția locului, întrucât la Galați lumea e atât de săracă încât umblă fie desculță, fie cu teniși chinezești în picioare și ne-au cerut să le dăm lor direct adidașii, până nu-i confiscă alții, mai răi, și ne luăm și bătaie. Pe străzi, oriunde am mers, am văzut bărbați și femei clătinându-se sau prăbușiți la pământ, am crezut că fie împușcați, fie au fost bătuți de forțele loiale regimului, până când ne-a spus translatorul nostru să stăm liniștiți, că sunt doar beți”, a afirmat un refugiat, sub protecția anonimatului.

Omul s-a declarat de-a dreptul îngrozit de ce li se întâmplă: ”Frații noștri care au ajuns în Germania o duc boierește, stau ca la hotel, primesc ajutoare. Noi riscăm să luăm bătaie și să rămânem și fără hainele de firmă. De aceea, o să cerem statului român să ne trimită înapoi în Siria, măcar acolo nu riscăm să devenim alcoolici!”, a spus refugiatul. Potrivit unor informații încă neconfirmate, unii dintre refugiații arabi abia ajunși la Galați ar fi fost surprinși în această dimineață de grăniceri, pe când încercau să treacă ilegal granița în Republica Moldova.

 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • meme

  04 martie 2016 15:32

  Vlad TepesAsa deci, Spartakus iti insulta inteligenta?!

  raspunde comentariului
 • meme

  04 martie 2016 15:30

  Vlad TepesSi zici ca Spartakus iti insulta inteligenta?

  raspunde comentariului
 • eu

  04 martie 2016 10:54

  Mai lasati propaganda asta de "pro refugiat" la o parte..... este expirata...stim foarte bine ce fac acesti "oameni civilizati" in afara. Si un prost de citeste articolul asta, si-ar da seama ca-l iei de prost. Se stie ca este o invazie organizata, e totul dat pe fata...oare cat de penibili mai pot fi unii care se trezesc sa posteze articole de doi bani stiind ca romanii sunt informati referitor la acesti "refugiati"?!

  raspunde comentariului
 • Vlad Tepes

  03 martie 2016 20:16

  Minciuni...pe care nici copiii nu le cred, pentru ca au vazut si ei pe internet ce atrocitati pot comite acesti indivizi . Draga Spartacus, de ce nu-ti publici numele real, ca sa stim si noi cine ne insulta inteligenta?!...Care Nike? Care haine de firma? Si daca privesti bine fotografia, observi ca sunt mai mult de 23 de persoane, nu 15, cat afirmi. Iar daca vor inapoi, in Siria, foarte bine, DRUM BUN!...Noi nu i-am chemat si nu ne-a intrebat cineva daca ii vrem printre noi. Cui ii este mila de ei, sa-i ia acasa si sa le cumpere, din propriul buzunar, vila cu piscina, la fiecare. Asta-i buna!...Vor conditii de 5 stele. Dar...ce au facut ca sa merite? Avem batrani cu pensii de 300 lei, ba chiar mai mici de-atat si au muncit o viata. Pentru ei ce a pregatit Angela Merkel? Dar pentru tinerii romani care nu au un loc de munca si sunt absolventi de studii superioare?

  raspunde comentariului
 • adi

  03 martie 2016 17:28

  Am ras, dar cam a paguba. Pe galateni i-a intrebat cineva daca sunt de acord cu venirea cetatenilor arabi?

  raspunde comentariului
+