HomeSocialProcuror simplu şi procuror (com)pus

Procuror simplu şi procuror (com)pus

Iată că poporul român vede, în sfârşit, roadele strădaniilor sale electorale de 70%. Mult aşteptatele reforme în Justiţie, cerute insistent de UE, încep să scoată capul la lumina Adevărului şi Dreptăţii. “Marele băsist, morarist, macovist” procuror Lucian Papici, cel care a produs martiri – în frunte cu neprihănitul Năstase – numai din pofta de sânge a ciclopului de la Cotroceni, a fost degradat în faţa frontului.

“Să mai stea procuror simplu, să mai facă şi el un dosar, că şefi din ăştia puşi de Băsescu care trebuie să stea încă o sută de ani… Stă şi el procuror simplu, că nu l-a născut şef. S-a terminat şi cu dosarul, l-a trimis la dna Kovesi, pa, la revedere. De ce să-i ţinem pe toţi băsiştii după ce li s-a terminat mandatul?” Asta e o declaraţie de Prim-Ministru care, dincolo de orgasmele produse Danei Grecu, cu tot cu companie, l-ar face mândru şi pe maestrul Lukaşenko. Şi ne arată, dacă mai era nevoie, că nu doar electorul simplu fără carte şi parte distinge lumea împărţită în două categorii – băsistă şi antibăsistă – ci şi aceia cu doctorate în Drept şi cabinete în Palatele Puterii. Iar faptul că respectivului “i s-a terminat mandatul” exact când îi intrase în sertar dosarul cu zombi teleormăneni e doar o coincidenţă, ce-aţi vrea, “să-i ţinem pe toţi doar ca să nu se supere Macovei şi toată gaşca?”

Cu o asemenea viziune asupra Statului de Drept şi independenţei Justiţiei parcă ni se face iar de o emigrare în Congo, ca pe vremea Profesorului doctoraşului cel viteaz. Nu contează că aceia trimişi în judecată de Papici au fost infractori adăpostiţi sub umbrelă politică, important e că majoritatea au fost ridicaţi din cortul azi al USL-ului, iar asta îl califică pe autor drept ticălos şi manevrat de Băsescu. Noroc că mai sunt şi oameni bine intenţionaţi în sistem, o dovedesc anchetele ce-i vizează pe Videanu şi Oltean, condamnările solomonilor şi celorlalţi care dau cu deşteptătorul de perete când îi trezeşte pentru doar 100.000 de euro. Cum, sunt aceiaşi cu ăia de-i persecută pe bărbaţii noştri politici?! Înseamnă că au ceva probleme de bipolaritate, cum se poartă acum la guvernare. Numai că lor e musai să li se vindece bipolaritatea pe partea ei dreaptă, să rămână personalitatea care ne place nouă.

E adevărat că pe Papici nu l-a născut nimeni (exceptându-l pe Băsescu) nici procuror, nici şef. Dar nu trebuie uitat că nici pe procurorii de partid nu i-a născut nimeni (exceptând partidul) Premieri decât cu forcepsul. Uite de-aia e bună democraţia, toate sunt schimbătoare şi trecătoare; când ţi-e lumea mai dragă se răzgândeşte felcerul şi te bagă înapoi acolo de unde ai ieşit prin cezariană. Indiferent că te naşti Ponta, Băsescu sau Ceauşescu.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare