HomeSocialPropunere legislativă: rochiile, capsatoarele și capsele nu vor...

Propunere legislativă: rochiile, capsatoarele și capsele nu vor mai fi considerate mită!

Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun vor iniția în Parlament o nouă propunere legislativă de modificare a Codului Penal, în ambele lui variante. Cadourile primite de demnitari sub formă de rochii, capse și capsatoare nu vor mai fi considerate mită, șpagă, foloase necuvenite sau orice altă formulare incriminatorie. Mădălin Voicu:

"Nu-mi dau seama cum de ne-a scăpat amănuntul când am adoptat Noul Cod Penal. Probabil unde era noaptea târziu și sub imperiul emoției pricinuite de lipsa din țară a Premierului. Așa s-a întâmplat și în cazul Vechiului Cod Penal, când o lacună legislativă a permis ca un fost ministru să fie condamnat pentru caltaboși. Suntem de râsul curcilor Europei; ditamai judecătorul CCR a ajuns să fie cercetat pentru capse. Ce-ar fi vrut inchizitorii băsiști din DNA, să primească omul capsatoarele fără consumabilele necesare? Sau îl vede cineva pe Toni Greblă travestit folosind rochiile cu pricina? Eu am primit chiloței tanga de la niște admiratoare, asta mă face cumva penal? 

Vom depune inițiativa legislativă după un studiu atent, să evităm pe viitor astfel de situații penibile. Luăm în calcul exceptarea de la șpagă a taioarelor, batistelor, clemelor, boldurilor, răzătoarelor de parbriz, tirbușoanelor, aprinzătoarelor pentru aragaz, branțurilor, prezervativelor…mă rog, lista e lungă și nu vreau să vă umplu reportofoanele. Facem o Comisie Parlamentară și mergem într-un China Mall, să votăm dracului în cunoștință de cauză și fără ales bules! Prevederile legii se vor aplica retroactiv, să nu mai stea bietul Toni cu capu-n nisip ca struțul, pentru capse. Totul în timp ce altora li se clasează dosare cu flote maritime. Acum mă scuzați, îmi cârâie telefonul. Alo, Toni? Ce faci, mă băiatule, iar ești cu capsa pusă? Stai liniștit c-o rezolvăm noi și p-asta, mânca-ți-aș struții!"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare