HomeSocialProstia salvează România

Prostia salvează România

Drama celor care au luat credite în franci elvețieni nu a lăsat nepăsătoare autoritățile competente. O echipă a Guvernului condusă de Prim-Ministru s-a întâlnit cu selecționata Ministerului de Finanțe, pe terenul acesteia. S-a ajuns în prelungiri iar rezultatul a fost decis la ultima fază a meciului când, după un assist perfect al lui Florin Georgescu de pe extrema stângă, golgheterul Ponta a înscris golul cu capul al carierei sale. Decizia finală a fost ca în România să se fiscalizeze cea mai importantă resursă națională, instituindu-se taxa pe prostie. Argumentul decisiv al Premierului l-a lăsat pe goalkeeperul Isărescu descoperit în apărare, fiind nevoit să accepte realitatea din teren:

"Fără prostia românilor noi nu am fi fost acum la această masă verde de joc. Amintiți-vă, dle Isărescu: atunci când îi avertizați pe compatrioți să ia credite numai în lei erați făcut prost, hoț, mason și agent reptilian al FMI-ului. Acum nu-i putem taxa doar pe proștii în cauză deoarece noi suntem un guvern de stânga ce trebuie să impoziteze toți proștii la fel. Angajatorii creditelor catastrofale au fost proști pentru că le-au luat, iar ceilalți au fost și mai proști deoarece, la vremea respectivă, oferta era de nerefuzat. Taxa pe prostie va echilibra rapid bugetul de stat, totul este să o aplicăm echitabil, eficient și cu orientare pe structura socială".

Dl Isărescu a recunoscut pertinența argumentelor guvernamentale, solicitând doar un răgaz pentru a se consulta cu specialiștii FMI. Acordul instituției financiare a fost obținut fără probleme. John Holeinshoe, negociator pentru România:

"Noi propusesem de mult o astfel de taxă, apreciind prostia ca pe o bogăție prea larg răspândită și accesibilă în România. La întâlnirile cu negociatorii români ne simțeam ca niște oameni ai străzii în fața acelora cărora trebuia să le dăm bani. Mergeam în costume ieftine, cu ceasuri populare și pantofi găuriți, iar gazdele numai în Armani, automobile de superlux și purtând ceasuri de la 20.000 de euro în sus. După ce semnam acordul, li se făcea milă și ne dădeau câte o sută de euro la despărțire, plus telefoanele unor fete cu orientare social-democrată în ce privește tarifele. Păi când ai astfel de reprezentanți care negociază în numele tău, nu e clar că meriți să fii taxat suplimentar pentru prostie?"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare