Râzând, îndrepţi moravu’, nu şi arabu’

de Spartakus , 08 ianuarie 2015
Râzând, îndrepţi moravu’, nu şi arabu’

Dacă vă mai aduceţi aminte, în filmul „Născuţi asasini” se depăna, la un moment dat, o fabulă indiană: O femeie dintr-un trib a găsit într-o iarnă un şarpe aproape îngheţat. I s-a făcut milă de el, l-a luat în casă, l-a încălzit, i-a dat să bea lapte, dar, când şi-a venit în fire, şarpele şi-a înfipt în ea colţii veninoşi. Cu ultimele puteri, înainte să moară, femeia l-a întrebat: „Am fost bună cu tine, te-am îngrijit, de ce ai făcut asta?”. Iar şarpele i-a răspuns: „Femeie, ştiai că sunt şarpe”.

În postura femeii milostive e Franţa de azi. A hrănit la sânul ei milioane de şerpişori arabi care acum au crescut mari. Unii sunt inofensivi, nici măcar nu îndrăznesc să sâsâie în arăbeşte, dar alţii sunt răi şi ameninţă să paralizeze cu veninul lor o ţară întreagă. Şi ea, ca şi femeia, ştia că şerpii sunt şerpi şi deci nu vor putea fi niciodată mieluşeii Domnului.

Cine-i de vină pentru ce s-a întâmplat ieri în Franţa? În primul rând, Franţa însăşi, nu doar politicienii, ci şi francezii în general, adăpaţi decenii la rând la fântâna corectitudinii politice. Ani în şir ei – şi occidentalii, în general – au permis minorităţilor să-şi ia tot mai multe drepturi, din teama de a nu le face să se simtă prost într-o societate modernă. Şi azi o moschee, mâine un văl, poimâine un covoraş de rugăciune, arăbeţii au ajuns să se simtă în patria lui Charlemagne şi Roi Soleil ca la ei acăsică şi să considere Franţa un fel de ţară islamică, plasată, ce-i drept, cam prost de Allah, tocmai la capătul Europei.

Occidentalii n-au înţeles nici până acum un lucru fundamental, pe care până şi neanderthalienii, da’ ce zic eu neanderthalienii, până şi cercopitecii l-ar fi priceput: că oaia nu poate fi niciodată prietenă cu lupul. Că o populaţie aflată în anul de la Hegira 1393 n-are absolut nimic de împărţit cu o populaţie care tocmai a sărbătorit intrarea în 2015.

Dorinţa de a comunica în vreun fel cu nişte spălaţi pe creier veniţi direct din Evul Mediu, dorinţa de a-i face pe indivizii ăştia morocănoşi să râdă la o caricatură, e la fel de absurdă ca intenţia de a încerca să intri în vorbă cu un tigru. Căci şi musulmanii ăştia fundamentalişti sunt tot un fel de tigri: îi înviţi în sufragerie să le dai salată bouef şi vin de Bordeaux şi ei te mănâncă de viu şi apoi ţi se pişă pe canapea, ca să-şi marcheze teritoriul.

Ce are, aşadar, civilizaţia apuseană în comun cu animalele astea care au ajuns dintr-un accident genetic în postură bipedă? Ce legătură se poate crea între un om modern şi un islamist cu creier teşit, care îşi consideră nevasta doar o maşină vie de făcut copii şi se străduieşte să-şi ia cât mai multe asemenea maşini în garaj? Absolut niciuna. Ipocrizia acestor arăbeţi e strigătoare la cer şi Allah, dacă nu e ocupat cu altceva, ar trebui să ia măsuri: adică vii tu, ciuhap, să declari război Europei şi, în loc să te foloseşti de sabie, arc şi săgeţi, ca un dreptcredincios adevărat, apelezi la arme automate, computere, iPhone-uri şi alte creaţii diavoleşti, făcute de creştini?

Lăsând gluma deoparte, concluzia e clară: nişte oameni crescuţi în religia lui „întoarce şi obrazul stâng dacă-ţi iei o scatoalcă peste cel drept” nu pot convieţui cu nişte oameni a căror religie a stat încă de la început sub semnul violenţei şi care au decretat: „ori eşti musulman, ori te tai”. Mai devreme sau mai târziu, religia violentă se va impune, căci evoluţia nu are partipriuri cu miloşii. Aşa că, occidentalii, în loc să-şi pună pe Facebook afişe cu „Je suis Charlie”, mai bine şi-ar scrie „Je suis Richard Coeur de Lion” şi şi-ar cumpăra o mitralieră. Ajută.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Chris

  14 ianuarie 2015 10:54

  Excelent articol Dle Spartacus.Stand in Franta de ani de zilz nicodata nu mi-a venit in minte sa_i zapacesc cu ortodoxia mea Si uite asa m_am integrat foarte bine in aceasta tara..Deci in concluzia VIVE LA FRANCE .. tara a libertatii...

  raspunde comentariului
 • Constantin

  12 ianuarie 2015 18:10

  Verde in fata ! Se vede ca ati vazut cum sta problema si la fata locului si nu numai de pe internet ! Felicitari !

  raspunde comentariului
 • pitic

  12 ianuarie 2015 9:07

  toate aceste popoare asa zis civilizate ,francezi ,englezi italieni,spanioli,au pemis accesul acestor,,minoritati'' printre care si romini -doar din dorinta de a avea ,,slugi ''prost platite ,slugi care trebuie sa faca diferite munci ,pe care ei francezii le considera injositoare. si i-au privit si tratat ..ca pe .......

  raspunde comentariului
 • Ăla

  11 ianuarie 2015 22:46

  outsidethebox Nimeni nu trebuie scutit nici măcar de batjocură. Atât timp cât nu este hărțuit și are opțiunea să o ignore, să o facă. Cât de PROST poți să fii să nu știi să ignori? Foarte... Niște pizd.e.

  raspunde comentariului
 • outsidethebox

  10 ianuarie 2015 21:28

  Poți face umor și fără să batjocorești. E foarte greu și subtil, dar se poate. Poți satiriza sentimente, acțiuni, fapte, cu scop moralizator, dar nu persoane.

  raspunde comentariului
 • dani

  10 ianuarie 2015 18:40

  un *petit* raspuns la comentariul d-nei nitu. N-ati inteles nimic din acest articol. nu este nici ura nici prostie si nici rasism. trebuie sa-l cititi de cateva ori ca sa-ntelegeti umorul acestui articol. daca stiti sa-l cititi, pardoanele mele.o veche zicala spune ca daca esti la roma, comporta-te ca romanii. well, daca nu te poti incadra intr-o societate, parasesete-o. nu te duce nimeni cu sila intr-un club. du-te matale in africa si fa-ti de cap, nimeni nu te opreste. LA FRANCE POUR LES FRANCAIS ET L'AFRIQUE POR LES AFRICAINES. if you can't stand the heat, get the fuck out of kitchen. LIBERTATEA DE EXPRIMARE a lui spartakus poate nu va convine, dar nu-l catalogati cu epitete si alte idiotenii. prostii in general nu se prind la glume, ia exemplul bancului cu bula.poate santeti maritata cu vr-un araboi si dac da , v-a pus deja broboada-n cap. ati vazut vr-un occidental sa-si impuna religia la vr-un arabete ? serpi veninosi sant fanaticii de araboi care au macelarit LIBERTATEA DE EXPRIMARE, dar.... cred ca cu una ca dumneata imi racesc gura de pomana. hai, ALAHul lor sa te tina-mbrobodita. pa.JE SUIS CHARLIE si mi-am cumparat s-o bazooka.

  raspunde comentariului
 • Outsidethebox

  10 ianuarie 2015 15:44

  Si dupa parerea dvs. D-le Spartakus ce ar trebui sa facem sa-l clonam pe Hitler? Sa instauram dictatura unei rase europene chipurile superioare?! Sa mergem peste musulmani si sa-i gazam?! Un articol plin de ura si de dispret cu caracter nazist, asemanator cu caricaturile celor de Charlie Hebdo. Batjocorirea chipului lui Dumnezeu în lume, este de fapt o batjocorire a sentimentelor curate din om, e o batjocorire a noastră însăși. E ca și cum l-ai batjocori pe un copil care zice Doamne-Doamne mă iubește. Ce va simți acel copil când îl înjuri și îi arăți că e prost după o astfel de declarație frumoasă? Eu nu sunt nici de partea anti-crestinilor de la Charlie nici de partea extremistilor islamici dar cei de la Charlie au cautato cu lumanarea.

  raspunde comentariului
 • Romeo

  10 ianuarie 2015 4:02

  Chiar ca ne curge scuipatul din gura... meritam sa ramanem fara multe din drepturile noastre la intimitate, la exprimare, etc si sa pasim in noua ordine mondiala cu chilotii in vine si cipul bagat adanc in fund. Io zic sa vedem un pic contextul, cine-i cu sforile, cine agita sperietoarea, cine-s aplaudacii din fata de la tv, cine porneste razboiul, cine vinde armele, cine moare, si cine sta pe o insula la soare... Cine ramane fara drepturi in fata legilor de securitate care se vor impune? Imi pare rau pt acei oameni din redactie ucisi de niste animale la comanda....dar sa-i etichetezi acum pe arabi ca fiind toti teroristi!....nu facem decat sa punem botul pt ww nr 3, asta in cazul in care mapamondul nu va deveni un imens bulau fascist cu muncitori ascultatori care vor trai in pace. 1000 de ani.

  raspunde comentariului
 • Adolescent fan Antena 3(si alte televiziuni serioase si obiective)(a.k.a "mandria tarii")

  09 ianuarie 2015 20:54

  Svejk si Charlie Martel...doi exponenti ai "romanismului pur"...acuze irelevanteimi miroase a ceva cunoscat...sa fie ceva peseditpenelist?

  raspunde comentariului
 • Vlad

  09 ianuarie 2015 19:57

  La fel e si cu tiganii la noi!!!!

  raspunde comentariului
 • jules verne

  09 ianuarie 2015 17:35

  foarte bun articolul , tot ce s-a scris e perfect adevarat ! aia e !

  raspunde comentariului
 • Josef Svejk

  09 ianuarie 2015 13:55

  Spartakus, articolul tau e excelent! Plin de bun simt si humor. Cat despre comentarii greu de spus daca e de ras sau de plans. Eu sunt asa mai rau de felul meu si prefer sa rad de bietele starpituri decat sa le plang de mila. Domnisoare batrane lalaie si bacaze de nici cei mai gretosi ciuhabi nu le reguleza si atunci isi varsa isteric insatisfactia pe forumuri... Stravechi ba sinosi comunisti, inebuniti de o lumea unde nu mai exista respect pentru toa-su militian, care isi dau caciula pe ceafa si explica cu satisfactie sfatoasa "Pai nu se poate dom-le sa zica aia ce vrea la gazeta. Li s-o urcat democratia la cap. Bine le-o facut, re-ati ai dreaqu cu cpitalismu vostru ca nu ne ajug pensiile de nimic si nici macar cozi nu mai avem!". Iar, last but not least, progresisitii de moda noua care isi imagineaza ca halirea zilnica a cate unei basculante de ra hat, si maimutarirea furibunda a tot apostolilor diferitelor cauze pierdute, transforma fara gres orice orice ghertoi cu teasta goala intr-o creatur trendy, de nici nu se mai simpte duhoarea gumarilor stramosesti de Dragasani. Dintre toti, astia sunt pana la urma cei mai gretosi. In rest tine-o nene tot asa. Pana la urma e mai mare dragul sa-i vezi fauna asta cum face spume si se agita ca maimuta in cusca...

  raspunde comentariului
 • meme

  09 ianuarie 2015 12:17

  Mai, domnule Gabriele, se pare ca acesti araboi nu au simtul umorului. Pai, frantujii astia au facut o gluma cu ei , iar ei ce au facut? Au sarit la bataie. Pai ei nu sunt ca romanii, cu simtul umorului, care stiu sa se distreze. Ce dovada am? Pai,ganditi-va, cand frantujii faceau glume si ne numeau popor de cersetori cu mana intins,,s'il vous plait, monsieur'', noi ce faceam? Pai noi ne prapadeam de ras,, ia uite ce spirituali sunt astia, ce bine stiu ei sa le zica. Pai,noua, tolomacilor, nu ne-ar fi trecut prin cap ca suntem primii in lume la cersit. Si cat de umoristic stiu ei sa ne spuna ca suntem amaratii Europei.'' Trecand la lucruri serioase, condamn actiunea celor doi islamisti,pentru ca insasi religia noastra condamna asemenea acte, dar consider ca aceste actiuni teroriste nu ar fi existat daca nu li s-ar fi dat motivul

  raspunde comentariului
 • STANESCU EUGEN

  09 ianuarie 2015 3:21

  Imi pare foarte rau pentru cei ucisi, mai ales pentru cei doi politisti, uciderea unuia dintre ei fiind transmisa si retransmisa de catre televiziunile italiene. Oare putem invata ceva in urma acestui eveniment? Eu zic ca da. Eu zic ca ar trebui ca cei care lucreaza in media sa fie dotati cu mai mult bun simt si cu mai putine garzi de corp. Democratia este prost inteleasa in numele ei nu poti sa iei in bascalie chiar pe oricine, sa ranesti sentimentele a grupuri mari de oameni care cred in ceva sau care apartin unei anumite natiuni! Si pe deasupra societatea sa mai si platesca personal care sa te apere, si care sa-si puna viata in pericol pentru imbecilitatile tale, in numele libertatii cuvantului! Daca noi crestinii suntem mai blanzi cu acesti iresponsabili, iata ca sunt oameni care nu au cultura noastra, ei trraiesc cu o suta de ani in urma, iar acum o suta de ani cam asa se rezolvau si pe la noi astfel de probleme. Societatea a devenit extrem de decadenta, crestinismul nu mai face fata acestei decadente, Franta este unul dintre statele europene puternic laicizate, si foarte decadent. Acum doua mii de ani crestinismul a venit in europa si a infrant decadenta Imperiului Roman, oare este randul musulmanilor sa faca ordine in Europa? "Secolul XXI va fi unul crestin sau nu va mai fi"... Depinde de cata libertate vrem sa avem ca indivizi in cadrul societatii. Noi romanii am avut bun simt, am trait in buna pace cu toti luati exemplu Sulina! bunul simt este de fapt justa proportie intre libertate si respectul fata de societate, de lumea din jur!Eu zic sa mai privim odata cata cultura emana acest ziar, exponent al Frantei civilizatehttpadevarul.roassetsadevarul.roMRImage2015010854ae0a71448e03c0fd675725646x404.jpg

  raspunde comentariului
  • STANESCU EUGEN

   09 ianuarie 2015 3:25

   httpadevarul.roassetsadevarul.roMRImage2015010854ae0a71448e03c0fd675725646x404.jpg

   raspunde comentariului
 • Tchip

  09 ianuarie 2015 2:35

  Esti cu vaca Spartakus. La început te gaseam simpatic, spiritual si oarecum cultivat. De fapt esti varza, nanodoct si fascistoid.Lasa-te de umor ca esti trist ca individ!

  raspunde comentariului
 • toma

  08 ianuarie 2015 22:34

  E bine sa vezi doar raul ce ti se face tie... Beduinii astia, traiau asa cum stiau ei, de secole...rau sau bine, era treaba lor. Aveau ordinea lor in ceea ce noua ni se pare haos si n-au prea deranjat mult pe altii... La inceput, cruciadele, mai apoi, au avut nenorocul sa afle ca sub nisipurile lor, este foarte mult petrol si ordinea lor, s-a dus pe apa sambetei...Doar un obtuz la minte, poate sa nu stie ca valurile de refugiati si emigranti din lumea araba, este urmarea fireasca a actiunilor "democratice" occidentale, care au loc in ultimele decenii pe teritoriul acestor tari arabe vezi Sarkozi in Libia, vezi ajutorul cu arme ptr. "opozitia" siriana, vezi Iraq-ul, etc. etc...P.S. In lumea araba, numele lui Isus este respectat si este numit ca PROFET

  raspunde comentariului
  • traianB

   09 ianuarie 2015 2:20

   Jupane, mai pune mana pe o carte de istorie daca stii ce e aia.Mai inainte de cruciade arabii muslimi au ocupat peninsula iberica si sudul frantei de unde fura dati afare de Charlemagne iar mai triziu de Reconquista spaniola.Mai fratilor nu mai scrieti ce nu stiti. Atita prostie trambitata ca in postarile ruminesti mai rar.

   raspunde comentariului
 • Radu

  08 ianuarie 2015 22:19

  Doamna, imi pare rau, dar autorii articolui au drepatate. Cunosc foarte bine Frantza, vorbesc in cunostinta de cauza. Mai lasatzi lozincile masonice si acceptatzi realitatea. Iata ce mi-a scris un prieten francezMerci mais tant que le politiquement correct refusera de regarder la r

  raspunde comentariului
  • Radu

   08 ianuarie 2015 22:28

   Comentariul intreg al francezuluiMerci mais tant que le politiquement correct refusera de regarder la r

   raspunde comentariului
 • dica

  08 ianuarie 2015 22:04

  nu e vorba doar de Franta,mai sunt si celelalte tari din zona.Pai cine era sa le munceasca ieftin bre,sau sa le revigoreze genele?

  raspunde comentariului
 • Alin

  08 ianuarie 2015 21:03

  Chiar nu credeam ca mai exista cineva in viata care sa-si aduca aminte de fabula indianului din Natural born killers.

  raspunde comentariului
 • Charlie Martel

  08 ianuarie 2015 20:59

  Grecii antici aveau probleme din cauza kassandrei lor. Eu, cand vad ce scriu aici astfel de 'alexandre', imi amintesc doar cum se phooteau multe rromincutze cu araboii, PE DOLARI, inainte de 1989, si dupa ! Dar astazi sunt 'doamne', la casele lor, cu trecutul lor i-moral si sexual sters cu buretele, si se dau drept 'luptatoare pentru ideile internationalismului proletar' si laudatoare 'neutre' de araboi 'civilizati', din postura de doftoritze incompetente si obraznice, de profesoare semianalfabete care vor respect, de presupuse inginere care n-au lucrat niciodata in productie, sau - cele mai multe - de foste muncitoare textiliste azi pensionare care dau lectii tuturor celorlalti, ca asta e Rrominica in care s-a ajuns... Au uitat ca soogeau _ulele ciuhabilor si ca stateau capra prin caminele studentesti, ca asta e animalul preferat al beduinilor...

  raspunde comentariului
 • TEST

  08 ianuarie 2015 20:26

  Alexandra, poate faci un test e sarcina. Sa fie cu noroc!

  raspunde comentariului
 • Unu

  08 ianuarie 2015 18:53

  Excelent articol, a pus cineva punctul pe I. Pe cand se trezesc momaile astea cu drepturile omului se urca ciumetii pe noi. Europa sufera de cancer. E roasa incet din interior.

  raspunde comentariului
 • Rottendame

  08 ianuarie 2015 18:06

  Pentru Alexandra - daca te simti rau, de ce le citesti? Ca sa nu mai risti indigestii, mai bine nu mai vizita aceste pagini.

  raspunde comentariului
 • Alexandra

  08 ianuarie 2015 16:47

  Imi vine sa vomit cand va citesc "opiniile", Spartakus, am voie ?Dar est vorba doar de o problema digestiva...Va doresc o cariera frumoasa !

  raspunde comentariului
  • Spartakus

   08 ianuarie 2015 16:55

   Oi fi însărcinată, duduie! Vă doresc copii frumoși, dacă se poate, români D

   raspunde comentariului
+