HomeSocialReddit, o colecție „best of” de pe internet

Reddit, o colecție „best of” de pe internet

De câțiva ani auzim de tot felul de site-uri cu imagini și citate amuzante care se bazează în general pe recent formata cultură a internetului. Vorbim de „meme” (de tipul trollface), de benzi desenate online (xkcd, Fredo and Pidjin etc.), de filmulețe cu bătrânei care-și dau cu discuri în cap și cântă O-Zone și alte treburi bizare de felul ăsta. Chiar dacă nu frecventați site-urile pe care apar toate comicăriile astea, sigur dați peste ele pe Facebook sau în mailurile cu bancuri pe care și le trimit între ei aproape toți românii care au trecut de 50 de ani și au acces la net.

Evident, a apărut disputa pe tema celui mai bun site pe care să găsești umor de internauți. De obicei se vorbește de vreo patru-cinci site-uri de felul acesta: 9GAG, Reddit, 4chan, FunnyJunk sau Digg. Exemple sunt mult mai multe. Ce e mișto la toate paginile astea e că majoritatea conținuturilor sunt aduse de utilizatori și nu de proprietarii site-urilor în cauză. O fi vorba de glume de geekși, dar site-urile de care vă vorbesc fac zeci de milioane de vizualizări și întorc banii cu lopata.

Dintre toate astea, eu am ales și mulți mă întreabă de ce. Să o luăm prin eliminare. În primul rând, 9GAG e un site de umor și-atât, care mai are și pretenția că a inventat genul ăsta de glume (deși cea mai mare parte a conținutului vine de pe 4chan, reddit și forumurile SomethingAwful) și mă cam enervează. În al doilea rând, ca să găsești ceva cu adevărat mișto pe 4chan trebuie să fii pregătit pentru tot felul de glume proaste din partea utilizatorilor de-acolo (de tipul poze cu animale sfârtecate, bancuri extrem de ofensatoare, poze cu femei goale în ipostaze deloc plăcute, căcați care plutesc în WC-uri etc.) și n-am timp de așa ceva.

Reddit însă e altfel, dar mi-a luat ceva timp să descopăr asta, crezând, la început, că e tot o pagină pe care o să găsesc prostioare hazlii. De fapt, Reddit nu e doar un site de umor, ci este un site de „ce vrei tu”, e un fel de forum mare pe care mulți oameni postează linkuri către chestii pe care le consideră ei interesante. E organizat în sub-forumuri specializate pe tot felul de teme care variază de la filosofia științei la poze cu penisuri care arată dubios. Îți faci cont, îți alegi care sunt sub-redditurile de pe care vrei postări și apoi nu rămâne decât să ai timp de pierdut pe net. De exemplu, pagina mea de Reddit conține în orice moment o varietate de filmulețe amuzante, informații despre jocuri, „știați că” din toate domeniile, poze cu gagici mișto, articole de filosofie, istorie și alte lucruri care mă interesează (nu penisuri care arată dubios, evident, deși nu am nimic cu cei care „gustă” astfel de poze). Un fel de „Best of the Internet”, dacă vreți – tot timpul ceva nou care o să mă facă îndeajuns de curios încât să dau click.

În concluzie, nu pot decât să vă recomand să vă încercați mâna cu reddit.com, doar că, nota bene, dă o dependență mai gravă decât Facebookul. Chiar dacă nu te poți uita la poze cu foști iubiți sau iubite și să-ți imaginezi cât de nasol o duc fără tine, ai ocazia să înveți mai multe despre cultura internetului și a lumii din jur, dar să și râzi cu lacrimi la pisici care fac tâmpenii cu ciucurei de blană.

 

Exclusiv online.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare