HomeSocialRespectând tradiția constănțeană, Mazăre va juca rolul lui...

Respectând tradiția constănțeană, Mazăre va juca rolul lui Iisus în ziua de Bobotează

Arhiepiscopia Tomisului face intense pregãtiri pentru sãrbãtoarea Bobotezei, sub directa îndrumare a pãstorului șef, IPS Teodosie. Dumnezeu tocmai i-a trimis un NUP divin înaltei fețe bisericești, în dosarul ce avea atașat un film prezentându-l pe Magul Tomitan negociind o șpagã plãcutã Domnului. Probabil cã Justiția pãmânteanã a clasificat filmarea drept neautorizatã, adicã realizatã fãrã încuviințarea lui Teodosie. Capul Arhiepiscopiei promite o sãrbãtorire austerã a Bobotezei, pentru a nu se mai auzi critici laice emise pe adresa opulenței bisericești. 130.000 de peturi umplute cu apã sfințitã urmeazã a fi împãrțite credincioșilor. Încãrcãtura a ajuns deja cu un vapor chinezesc în rada Constanței, Arhiepiscopia accesând o ofertã extrem de avantajoasã din partea unui partener chinez. Crucile aruncate în apã cu ocazia evenimentului au sosit cu aceeași navã, fiind obținute ca bonus la întreaga afacere. 

S-ar pãrea cã Teodosie a primit asigurãri ferme din partea edilului Mazãre, cel din urmã oferindu-se, gratuit, pentru rolul lui Iisus în scena Botezului. Însuși Teodosie îl va întruchipa pe Ioan Botezãtorul, realizându-se astfel importante economii prin nerecurgerea la actori profesioniști. Dl. Mazãre s-a gândit chiar sã punã la dispoziție trupa sa de înotãtoare pentru ritualul recuperãrii crucilor. I s-a adus la cunoștințã cã momentul este rezervat tinerilor curajoși și musculoși, hotãrându-se a se folosi componenți ai echipei de Salvamar. Selecționarea lor va intra în grija personalã a lui Teodosie, la inițiativa benevolã a Sfinției Sale.

Au fost propuneri, vizând evitarea îmbulzelii tradiționale, ca peturile cu apã sã fie distribuite din elicopter. S-a considerat însã mult prea nesigurã procedura, din urmãtorul raționament: dacã în cazul tragediei de pe Siutghiol echipele de salvare au cãutat inițial în zona Cazinoului, acum – când Boboteaza va fi celebratã în zona Cazinoului, e clar cã, în eventualitatea unor probleme, elicopterul va fi cãutat pe Siutghiol. Pentru mai multã siguranțã, rolul porumbelului sfânt va fi performat de o dronã a Patriarhiei, asigurându-se o supraveghere cereascã a procesiunilor.

Se mizeazã și pe prezența lui Gigi Becali la festivitãți, dupã ce presa a informat din nou cã va fi eliberat prin decret prezidențial. El le va cânta tuturor creștinilor prezenți "În Iordan botezatu-te-ai Tu, Doamne", aruncând concomitent cu șomoioage de bani în asistențã. Contactatã telefonic de noi, Instituția Prezidențialã nu a confirmat informația, afirmând cã sunt doar iordane. Congregația de care aparține Președintele Iohannis susține cã Iisus a fost protestant și n-ar fi agreat ideea botezului într-o baie comunalã, așa cum era Iordanul acelor vremuri. Și nici n-ar fi acceptat vreodatã sã fie membru al unei biserici cu membri activi în fațã ca Teodosie și Mazãre.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare