Revista Tresei: Pe mine m-ați omorât, dar cu PFA-ul ce-ați avut?

de Victor Eugen Lungu , 21 iulie 2015

Țeparul grec, omologul socialist în tâmpenii al Mitomanului Plagiator Victor Ponta, ar fi cerut de la Tătucul Putin să-i dea Maica Rusia vreo 10 miliarde de dolari ca să poată să le dea nițică UE creditorilor și să poată începe să tipărească drahme, fără număr, fără număr, să dea la tot poporul. Numai că Maica Rusia nu mai avea la coșnița pentru cumpărat conștiințe “democratice” decât 5 miliarde de dolari. Și ăia veneau ca la “nu dăm marmeladă fără Operele lui Ceaușescu”, decât ca avans pentru sprijinirea gazoductului South Stream. Adică trădare să fie, dar să o știe toată Europa.

* După modelul țeparului nostru, care s-a apucat cu de la sine putere să șteargă datoriile KazMunaiGaz, Țeparul grec s-a apucat să antameze solul și subsolul Greciei, inclusiv veniturile viitoare din platformele petroliere marine din Marea Egee. Ziariștii de la To Vima susțin că în cele din urmă Rusia nu s-a angajat să susţină planurile Țeparului grec, ci au profitat de tentativa de Grexit pentru a face un târg cu UE, cerând să se facă ciocul mic în privința planurilor sale din Estul Ucrainei. Tsipras s-a dus la Putin să-și vândă țara. Noroc că Putin n-a avut bani să o cumpere. Și, că veni vorba, pe ce sumă derizorie ne-o fi vândut Ponta? Că, până să-și facă operația la organul gândirii (piciorul), la nen’su Putin a fost în vizită.

* Ponta încă mai glumește: cică, în ceea ce privește neintroducerea noului Cod Fiscal, dar promulgarea Codului de Procedură Fiscală, Iohannis ar fi pus căruța înaintea cailor, românește, nu nemțește: “Avem căruța, nu avem caii, dar poate așa se lucrează nemțește, sau românește. Până la 1 septembrie vom avea Codul Fiscal”. Ce nu înțelege Ponta este că, în ceea ce-l privește pe el și Grupul Infracțional Organizat improriu numit guvern, drumul spre DNA va fi mai circulat decât celebra autostradă A3 (care deja se scurge funcțional 100%). Și nu înțeleg de unde s-a născut minciuna asta cu “noul” Cod Fiscal? Că vorbim despre același Cod Fiscal care a fost publicat în 23.12.2003, modificat de zeci de ori până acum. Și, atenție mare, stimate organe ale Statului de Drept: acest Cod a fost modificat de 13 ori în 2014 și de 17 ori în anul acesta care nici nu s-a terminat. Între 2005 și 2011 s-a modificat o singură dată pe an. Între 2012 - 2013 s-au operat câte 2 modificări pe an, conform legii – că parcă așa spunea cândva nenorocita de lege că nu poți modifica Codul Fiscal decât o dată la 6 luni. Din punct de vedere legal, Codul Fiscal poate fi modificat prin lege sau prin act de forță egală (ordonanță sau ordonanță de urgență). De aceea, prevederea introdusă în 2003 în Codul Fiscal, conform căreia Codul Fiscal poate fi modificat doar prin lege, de regulă cu 6 luni înainte de a intra în vigoare,și (ca orice modificare) implementat cu data de 1 ianuarie a anului care urmează, a fost de la început lipsită de relevanță, atâta timp cât printr-un act de forță egală se poate deroga de la această lege. Lucru tipic borfășesc: să-ți dai posibilitatea de-a interpreta legea după cum vor mușchii tăi. Iar mușchii lui Ponta au arătat că țin loc de minte de nenumărate ori în acești ultimi 3 ani.

* De fapt, trâmbițatele reduceri ale taxelor sunt mai degrabă creșteri – statul s-a obișnuit atât de mult să stea cu mâna în buzunarul nostru încât i se pare firesc să n-o mai scoată de acolo. Ce zic că dau prin reducerea de TVA (pentru bugetari și bugetofagi), iau înzecit de la cei care mai muncesc prin creșterea impozitelor pe proprietate. Vor să ne pună să plătim impozit și pe pământul de sub case, iar dacă or găsi resurse minerale să le exploateze ei și să ne pună pe noi să plătim impozit pe ceea ce câștigă, mama noastră de burgheji! În plus, cei de la ANAF au ausweis la a oprima orice spirit antreprenorial. Au drept de bun plac, fără norme precise, să aducă bani la buget şi care pot fi tocaţi pe mite electorale de Plagiatorul Mitoman și cei asemenea lui. O să ne urle frigiderele de foame. Avem o clasă politică inconștientă, veșnic aflată în campanie electorală.

* De ultimă oră ar fi faptul că Liviu Dragnea și-a anunțat candidatura la șefia Grupului Infracțional Organizat impropriu numit PSD. Normal, o face pentru binele lui Ponta. "Vreau ca Victor Ponta să rămâna în funcția de prim-ministru", a declarat Dragnea. "Niciodată nu o să fac ceva împotriva lui Victor Ponta". Singura speranță a României rămân procurorii. Doamne-ajută-i!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+