HomeSocialEt si cetera socialaRomânii au depășit nemții la tehnologie de mult

Românii au depășit nemții la tehnologie de mult

Nu știu dacă ați aflat, dar cineva a făcut un dispozitiv care face bere acasă. Nu e mare șmecherie, adică nu ai propria ta berărie în living, e mai mult un fel de TEC. Teoretic, doar adaugi sifon peste un concentrat de bere (care se cheama Blondie) și iaca ai o licoare cu gust și culoare de bere și cu o concentrație de alcool de 4,5%.

Nimic mai simplu, doar că românii noștri se joacă de-a Isus de ani de zile în felul ăsta. Iar tehnologia e al naibii de primitivă, adică nu trebuie maxim de investitie și concentrația de alcool nu e jucărie. Adică ce e asta 4,5% alcool? În Vaslui, copiii de grădiniță au mai multă țuică în lapte și vișinată în sucul Tedi.

Dar na, ce să ceri, începători. Noi le propunem celor de la compania nemțească (evident că doar germanii puteau veni cu un dozator de bere autonom) să vină la un masterclass de produc alcool acasă la noi în regiunea Moldovei. Modulele de învățare cuprind:

– cum se fabrică țuica dintr-o geacă second hand și niște rahat

– cum se fabrică spirtoase din lanțuri furate de la fiare vechi și apă chioară

– cum se calcă strugurii cu picioarele înnămolite ca să iasă taninul mai puternic în vin

– cum se spală damigenele cu apă din fântână și săpun din leșie

Masterclass-ul nu costă mult. Două camioane de ajutoare și cinci mașini la mâna a doua. Nu contează kilometrajul că se ocupă băieții.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare