Roșu absolut. La așa guvernare, așa coduri de intemperii

de Academia Caţavencu , 08 ianuarie 2017
Roșu absolut. La așa guvernare, așa coduri de intemperii

De ani de zile meteorologii se chinuiesc să ne explice situația vremii ca la grădiniță, cu ajutorul culorilor. Au decis că termenii de vijelie puternică sau ploi torențiale sunt prea complicați pentru noi. Până şi o scară de la unu la zece ar conține prea multă matematică pentru sistemul nostru şcolar. Aşa că s-au hotărât să rămână la patru culori: verde, galben, portocaliu şi roşu.

Citește si: Cum fac românii sex pe vreme de cod roșu

Zicem, totuşi, că nu mai suntem la grădiniță, iar meteorologii ar putea să ne trateze ca pe nişte oameni mari. Proşti, dar mari. În loc de culori, ar putea să folosească sânii vedetelor. Aşa s-ar ridica audiența la meteo şi am şti sigur că orice meltean înțelege să îşi pună un fes.

Astfel, când e cod Sânziana Buruiană, trebuie să înțelegem că e de rău şi că nici armata nu are voie să iasă din casă. Codul Nicoleta Luciu este şi el destul de periculos. Dacă ieşi afară, vântul te izbeşte cu fundul de pământ cu forța unui Zsolt Csergő un pic afumat. Și tot aşa, din sâni în sâni, până la codul Simona Gherghe. Atunci ştii că poți lăsa un nou-născut afară o săptămână dezbrăcat şi el nu pățeşte nimic. Poate pentru nişte intelectuali snobi nu sună foarte bine ideea asta. Dar suntem siguri că în timp o să se adapteze. Dacă au reuşit să se adapteze la codul galben de zăpadă, nu vedem de ce i-ar deranja aşa de mult un cod Daniela Crudu de vânt şi precipitații.

Am aflat şi cum a început toată nebunia asta cu culorile. Producătorii segmentului de vreme de la Pro TV erau supărați că nu mai au unde să îngrămădească nişte culori în plus pe Florin Busuioc, aşa că au decis să le pună pe ninsori. Asta este politica celor de la vreme, să facă totul cât mai colorat pentru a ridiculiza concurența reprezentată de Mama Meteo, Romica Jurca, ea neputându-şi schimba culoarea din cauza vârstei. Deja de ani buni singura competență a Romicăi Jurca în emisiunile de ştiri ar fi să prezinte momentele cu ce s-a întâmplat azi în 1989.

Dar să revenim la culori. Chiar credem că în curând va fi schimbat sistemul de notare a fenomenelor meteo. Nu ştim dacă o să folosească alte culori, sâni, numere sau note muzicale, dar în niciun caz nu vor mai rămâne culorile actuale. Roşu nu mai poate reprezenta doar viitura la noi în țară. Ci și înghețul total, uraganul, furtuna absolută. Cu aşa majoritate parlamentară, în următorii patru ani nici mercurul din termometre nu va mai avea voie să fie altfel decât roşu.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+