HomeSocialS-avem și noi legionarii noștri

S-avem și noi legionarii noștri

 

Dragii noștri câțiva cititori, mai inteligenți decât cei mulți ai lor, noi suntem o redacție absolut, îngrijorător și deprimant de liberă. Fieșcare are părerea lui care trebuie respectată, dar nu și îmbrățișată. Întrucât, după lecturarea textului de azi al cavaleristului trac Spartakus, ar putea unii dintre voi să rămână cu impresia că Academia Cațavencu e un cuib legionar nedibuit de Ion Iliescu, vin și io cu niscaiva precizări personale.

Mișcarea Legionară n-o fi fost ea oficial apreciată drept fascistă sau nazistă, dar s-a arătat strâns legată de cele două nenorociri aduse la rangul doctrinei politice. Fasciștii și naziștii au fost frații de cruce fieroasă ai legionarilor noștri, toți făcându-și din "pericolul evreiesc" credință de căpătâi. Și nu doar atât, ci văzând în "soluția finală" singura rezolvare eficientă a problemei lor. Partea aia mistică era ceva asemănător isteriei colective desfășurate azi pe internet în numele "sfântului" Arsenie, și el simpatizant la tinerețe al Căpitanului, ca mai toți sfinții identificați după '89 pe criteriul anticomunist. Fuse Căpitanul un atlet al lui Cristos cum era și Hitler, în scopuri electorale. În realitate, Dolfi își declara apropiaților ateismul fervent și făcea mișto copios de căpiații mistici.

Pe urmă, Căpitanul era un "român verde" exact ca Ponta, mnealui având tată polonez și mamă nemțoaică. Carevasăzică, dl  Zieliński/Brauner s-o lase moale din start cu dacoromanitatea lui, și asta nu c-ar fi fost ceva criticabil. "Misticul" și "purul" Căpitan asasinat timpuriu a debutat el însuși ca asasin, împușcându-și mortal, în plină instanță de judecată, oponentul. 

Mai departe, în ce-i privește pe Noica, Eliade, Cioran și Țuțea, ei au fost legionari de paradă, pe timpurile prunciei legionarismului, când membrii mișcării le tăiau lemne electorilor și le cărau gunoiul, ca să vadă ei ce bine le-ar sta dacă pe legionari i-ar vota. Cam în genul "băsismului" inițial al lui Pleșu, Patapievici, Liiceanu și alți intelectuali de-au crezut, pentru scurt timp, în Căpitanul Băsescu.

Mai vorbește idealistul Spartakus, care și el s-a fript la dește cu Căpitanul hăhăitor, despre Legiune ca "organizație incoruptibilă". Păi da, în sensul că, odată ajunși la Putere, au început să împartă românește totul, cu pile și relații legionare, inclusiv în rețeaua pur românească de magazine pe care au inițiat-o și unde vastul băgat în pușculiță era la locul său de cinste, strămoșesc. Pe lângă asta, e cam ciudat să-i crezi incoruptibili pe unii ce i-au belit pe evrei ca să le ia banii, aurul și casele spurcate.

Că membrii Comisiei Juridice apucați acum de grija Legiunii nu sunt cei mai îndrituiți să dea verdicte istorice, cam așa este. Doar că fenomenul antisemitismului fără evrei ia amploare în spațiul virtual românesc, unde tot felul de semiagramați "conspiraționiști" se declară conduși de oculta evreiască, fără să fi văzut vreun evreu veritabil în viața vieților lor de becalioți inculți. Personal, apreciez ca necesară chiar o lege a negației precum în Germania, unde ți-o iei la portofel sau libertate dacă te apuci să postezi că la Auschwitz era stațiune balneoclimaterică. Cum ziceam, fiecare cu opinia lui.

În încheiere, le recomand admiratorilor de Codreni să asculte singura mărturie înregistrată audio a Căpitanului și, dacă n-au apucat Epoca de Aur, una a lui Ceaușescu. Le garantez că n-or să sesizeze mari deosebiri, poate doar unele în favoarea oratorului bruiat definitiv cu AKM-ul la Târgoviște. Și acum, camarazi, tovarăși și domni, la treabă! Vine weekendul și mititeii sunt cei mai buni tot în democrație, așa cum se prezintă dânsa la noi, hoață și boccie. Atât la Căpitan cât și la Tovarăș erau pe rație, să nu facă Poporul mațul gros și să uite să mai fie milităros.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare