Să-nceapă dezinformarea! Andrei Zaharescu prezintă

de Luca Dinulescu , 10 mai 2012
Andrei Zaharescu

Nici n-a început bine mandatul guvernului Ponta, că din laboratoarele Antenelor s-a făcut prima mutare. Nu știm însă dacă și cea mai bună. Observatorul de noapte Andrei Zaharescu, cu alte cuvinte, a fost luat cu tot cu scaun și ochelarii lui bengoși și mutat în sediul guvernului ca purtător de cuvânt al lui Ponta. De unde va face, probabil, realizările noului său șef mai suportabile și mai plăcute urechii telespectatorului de la ora 5, când, oricum, niciun om normal la cap nu deschide televizorul, dar asta e cu totul altă poveste. Mutarea totuși nefiind făcută, așa cum ne anunță diverse site-uri de investigație, ca urmare a prieteniei dintre cei doi. Că doar avem și noi sursele noastre, care evident că sunt mai inteligente decât ale lor. Nu. Transferul cu pricina a fost făcut ca urmare a unui apel al noului premier pe telefonul personal al domnului Dan Voiculescu. Cât? a fost întrebarea. Atât, a zis Voiculescu. OK, a zis Ponta. Se face.

Lucru care, în sine, nu e o problemă. E normal, în definitiv, să-ți cumperi portavoce de la magazinul prietenului și nu de la dugheana dușmanului pe care-ai vrea să-l vezi mort cu trei gloanțe-n cap și sabia-nfiptă-n cur. Altfel spus, doar nu era să și-l ia pe Traian-Răzvan Ungureanu purtător de cuvânt, că pân-a doua zi afla lupu’ ăl mare și rău tot ce vorbesc bietele veverițe prin scorburile puterii. Problema, de altfel, nu e nici faptul că domnul Andrei Zaharescu a fost nevoit, la un moment al vieții lui, să lucreze ca pompier. Acesta este un demers jurnalistic lamentabil, pe care, din păcate, l-am văzut petrecându-se în gazeta care se milogea de Crin Antonescu să n-o desființeze. Nu. Problema, de fapt și de drept, este cum va putea să rămână (în măsura în care a fost) un jurnalist onest, care să-și practice meseria cu profesionalism și echidistanță. Păi, să-i răspund tot eu, că e simplu: nu va putea, că nu-i după capu’ lui. Moment în care, dacă i-a mai rămas vreo brumă de conștiință, va avea o problemă tot mai mare cu sine.

Of, of, of, bre Victore Ponta, bre. Uite ce-ai făcut. Păi nu mai bine ți-l luai, mă, pe Ilie Dobre purtător de cuvânt? Măcar omu’ ăla pune pasiune pentru ideea de fotbal, nu pentru o echipă sau alta, că știe și el că sunt trecătoare. Lucru care în politică, așa cum vedem pe pielea noastră, nu se mai întâmplă de prea multă vreme.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+