Să vină pompierii, Congresul să-l închidă!

de Spartakus , 24 ianuarie 2016
Să vină pompierii, Congresul să-l închidă!

De când cu tragedia de la Colectiv, inspectorii ISU și-au cusut buzunarele, plângând cu șapte rânduri de lacrimi după șpaga lor, și au început, în sfârșit, după atâția ani, să-și facă meseria pentru care îi plătim noi (că aia pentru care îi plăteau alții s-a cam desființat). Niciun local nu rămâne necontrolat, niciun patron care n-are absolut toate formele în regulă nu e neamendat, niciun club unde se ascultă muzică satanistă nu scapă neînchis. În goana lor după respectarea cu strictețe a legii, băieții de la Situații de Urgență au anunțat că vor face astăzi un control și la Sala ”Nicolae Titulescu”, de la Romexpo, unde urmează să se desfășoare primul congres al Partidului România Unită.

Evident, dacă vor găsi nereguli – gurile de aerisire nu sunt pătrate, sunt dreptunghiulare sau rotunde, scrumierele nu sunt în număr cu soț, sunt în număr fără soț, tavanul nu e acoperit cu soluție ignifugă de la NASA etc – sala va fi închisă, iar manifestarea nu va mai avea loc. Dacă își vor găsi o altă sală, probabil că acțiunea ISU se va repeta, fiindcă toate sălile din România unde se desfășoară întruniri naționaliste au câte-o hibă, iar la asemenea reuniuni vin oameni înfocați, deci riscul unui incendiu este maxim. Naționaliștii n-au decât să aștepte până la vară și să-și țină congresul undeva în aer liber, ca să nu mai aibă probleme. Ceea ce și mai amuzant e că tot la Romexpo organiza Vanghelie revelioane la foc automat și, deși erau în sală numai petarde și pocnitori, n-am văzut atunci un singur inspectoraș de la ISU să-i spună primarului care este că paranghelia trebuie oprită fiindcă nu sunt stingătoare suficiente, deși bețivi care beau de sting erau în sală.

Atâta abnegație din partea ISU e ceva cum rar mai găsești în România. Din păcate, băieții ăștia grijulii n-au fost la fel de îngrijorați și când au avut loc alte congrese politice. Toate partidele, de la PNL și UDMR la UNPR și PP-DD au ținut, ani de zile, congrese în săli arhipline, unde un băț de chibrit nu mai aveai loc s-arunci și nu le-a zis ISU nimic. Ca să nu mai vorbesc de manifestarea megalomanică de anul trecut, de pe Stadionul Național (care n-are aviz ISU), când 70.000 de pesediști i-au cântat ”La mulți ani!” lui Ponta de ziua lui, fără să bănuiască ce vizionari au fost. Și, dacă nici pe un stadion unde unora, de șmecheri ce erau, le scăpăra mintea, în vreme ce alții erau proști de bubuiau, nu exista risc de explozie, înseamnă că nu mai există nicăieri!

Se pare însă că inspectorii ISU nu se duc azi la Romexpo fiindcă așa le-a dictat lor minunata lor conștiință, ci pentru că ar fi primit un telefon pe firul scurt, să le bage bețe-n roate naționaliștilor. Nu de alta, dar naționalismul nu e o ideologie agreată în Uniunea Europeană și nici nu respectă cotele de gen impuse de UE, care prevăd că, în orice partid, jumătate din lideri să fie femei, iar cealaltă jumătate negri, nefumători și homosexuali. Și mai e ceva: la Congres, ne-a șoptit nouă o păsărică bine informată, urmează să se anunțe formarea unei gărzi civice, care să-l apere pe românul de rând, ăla care plătește taxele polițiștilor și jandarmilor ca ei să-și bea cafeluța când el e stâlcit în bătaie/buzunărit/înjunghiat de anumiți domni în plină stradă. E clar că o asemenea măsură incendiară nu poate fi acceptată de ISU. Nu de alta, dar, dacă măsura se aplică și oamenii încep să capete încredere în noul partid, atunci politicienii din vechile partide chiar că și-au cam dat foc la valiză!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+