Săracii şi sărăciile

de Cătălin Marin , 27 februarie 2017
Săracii şi sărăciile

Trebuie să înţelegem ceva legat de pensioari şi alţi oameni săraci. Pentru ei singura şansă de a avea bani este aceea în care cineva le dă bani. Unii au crescut în comunism în care primeai ce ţi se dădea. Unii se descurcau manglind una alta, alţii erau turnători, alţii făceau învârteli. Altă categorie de sărmani trăieşte cu cât primeşte, de unde o primi. Există oameni care încearcă să păcălească medicii de la medicina muncii pentru câteva zeci de lei în plus şi se supără când medicul le spune: "N-ai silicoză, du-te acasă!". Pentru noi ăştia mai ferchezuiţi la minte, lumea interioarî sărmanilor e de neconceput. Nici prin gând nu le trece să se reprofileze sau să se apuce de făcut ceva pentru a face bani, nici nu mai vorbesc despre creşterea eficienţei în muncă. Şi lor li s-a spus la şcoală că sunt proşti, poate mai mult decât altora. Pentru ei nu există şansă de câştig, decât prin oportunitate şi pomană. Ne este greu să pricepem că lumea lor este total diferită de a a noastră. Dacă îi angajezi, foarte probabil te vor fura, dacă nu pot fura, se vor duce în altă parte. Aceştia rezonează altfel decât noi cu politicienii, ei pot vota corupţi, pot vota oameni cercetaţi penal. Pentru ei e normal ca omul să-şi mai tragă câte un condei. Pensionarii sunt la limita subzistenţei, situaţie care îi animalizează pe mulţi. Ce ai face într-o lume în care câştigi 700 de lei pe lună şi nu ai absolut nici o şansă de a câştiga mai mult? Şi nu-mi spuneţi că sunt şanse, că ar putea să facă una sau alta, în realitatea lor "una" sau "alta" nu există, sunt de neconceput. Aceste mase au fost ignorate. Ele iau votul mult mai în serios fiindcă ele nu au viitor, pentru ele votul înseamnă "încă puţin", chit că e vorba de 10 lei în plus la pensie sau de 50 de lei pentru a ştampila ce trebuie. Lupta de clasă, e o capcană. Degeba îi învingem prin vot, dacă sărăcia persistă, din clasele sărmane răsar interlopii din nevoia de supravieţuire. Sărăcia nu este doar o vină a omului sau o manifestare a sorţii. Sărăcia e un pericol social, ea este inamicul principal al unui stat echilibrat şi drept. Porcii se nasc din flămânzi, deci să luptăm împotriva sărăciei, nu a săracilor.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • "TATUCA POPOARELOR SOVIETICE"," STALIN"

  18 martie 2017 8:40

  Aseara,17,03,2017, la postul de televiziune LA-TRINA A3, s-a pornit un atac FURIBUND la adresa ziarelor Romania Libera si Kamikaze ! Coordonatorul atacului a fost tovarasa oana zamfir, a carei sot este "liberal", si OM DE CASA la "don profesor" FELIX MOTANU VARANU ! Ce s-o fi intamplat in HAZ-NAUA puscariasului felix motanu -varanu ?

  raspunde comentariului
 • daniel

  16 martie 2017 16:39

  fenomenal articolul ! O placere sa-l citesc !Felicitari autorului si publicistului !

  raspunde comentariului
 • szacaz

  28 februarie 2017 13:29

  Si de ce nu apar diacriticele decat in textul articolului, nu si in comentariu?

  raspunde comentariului
  • dreo

   28 februarie 2017 22:31

   Curtea Constitutionala a Romaniei a interzis diacriticele, de asta.

   raspunde comentariului
 • szacaz

  28 februarie 2017 13:27

  "ătia mai ferchezuii la minte" de ce pun virgula intre subiect si predicat? "Lupta de clasă, e o capcană."Si de ce nu pun virgula atunci cand se impune "Unii au crescut în comunism în care primeai ce i se dădea."?Si de se ce cred asa de ferchezuii ?

  raspunde comentariului
 • lmihai

  27 februarie 2017 18:59

  Cine sa gandeasca politicile socilae pt acesti oameni sunt efectiv la limita subexistentei, mai ales cei in varsta, bolnavi si cu pensii de mizerie, nimeni nu se pune in locul lor. ei sunt cei mai vulnerabili in fata mafiotilor din politica. Ei sunt la cheremul primarilor, ai functionarilor de pa primarie, etc.Cei care striga la mitinguri sunt cei cu pensii mari, fosti politisti, fosti turnatori, activisti de partid de la intreprinderi, fosti militari, o mare pleiada sustinuti de bugetul platitorilor de taxe. Toata bataia este pe banul public si ce se mai poate ciordi din fondurile europene, pe nimeni nu-i intereseaza viata de zi cu zi a saracilor sin Romania, ei sunt doar in statistici .

  raspunde comentariului
+