HomeSocialD'ale cetateanuluiScurt ghid de luptă împotriva Antenei 3

Scurt ghid de luptă împotriva Antenei 3

E minunată atmosfera în aceste zile. Se vorbește despre Antena 3 ca despre Satana. Auzi curajoși care s-ar duce să le dea foc, oameni care se jură pe mă-sa că nu se mai uită niciodată la Gâdea. Pe mine mă înjură unul de trei zile doar pentru că am spus că ANAF n-a vrut să facă bani din valorificarea sediului Antenelor, că altfel îl scoteau la licitație.

Și e păcat. Antena 3 chiar poate fi închisă. Și repede, și pe îndelete. Am scris chiar un ghid în sensul ăsta.

Regulile de bază:

1. Nu te mai uita la Antena 3. Nici măcar când te interesează subiectul.

2. Dacă ești într-un bar, și tv-ul e pe Antena 3, roagă-i pe angajați să schimbe canalul sau părăsește incinta.

3. Nu citi nimic pe net de pe site-ul Antena 3.  

De ce? Pentru că eu personal sunt sătul să aud oameni care spun "nu mă uit la Antena 3", dar știu tot, de la invitații din seara trecută la tema discutată. De fapt, te cam uiți, dar nu recunoști….

Reguli secundare:

4. Nu te mai uita nici la Antena 1, Antena 2, Euforia, Zu TV și nu asculta Radio Zu.

5. Renunță să mai folosești și platformele conexe ale trustului Intact, gen antenaplay.ro sau lajumate.ro

6. Ceartă-i pe cei care apar la Antenă. A fost Ciolos la Gâdea? Înjură-l pe facebook! S-a dus Ponta la Dana Grecu? Fă-le tuturor cam ce i-ai făcut neamțului, când ți-ai luat like-ul înapoi.

Serios. Trustul lui Voiculescu e mai puternic decât crezi. Au creat mai multe produse și au segmentat audiența astfel încât să facă un rating rezonabil în fiecare siloz demografic în parte. Și le merge, în acest moment, Intact e singurul trust de presă care face profit.

Reguli bonus:

7. Dacă tot te uiți la programele Antenei 3, (știu, vrei doar să vezi cum e manipulată România), comută pe alt canal când se difuzează publicitatea. De acolo vine forța trustului Intact, nu din combinațiile politice. De bine de rău, Antenele încasează cam un milion de euro în fiecare lună, doar din publicitate. 

8. Boicotează toate produsele cărora li se face reclamă pe Antene. Pe bune, nu găsești tu alt aftershave decât ăla cu reclamă la Gâdea? Ți-e greu să te speli cu alt șampon decât ăla care are spot la Badea? Sau scrie-le proprietarilor acelor branduri, explicându-le cât ești de nemulțumit că vezi asocierea dintre ei și postul tv pe care-l detești.

9. Citește, documentează-te și renunță la a mai susține cu timp / bani toaaate celelalte afaceri ale familiei Voiculescu, de dincolo de televiziune. Degeaba îl înjuri pe Gâdea dacă o faci mestecând pâinea Savoria, de exemplu. 

Regula de aur. 

10. Regula de aur se aplică celor puternici și bine organizați. Celor care pot lăsa orgoliile deoparte și se pot comporta ca o armată, fără să se simtă într-o turmă. Trebuie cooptați mai ales cei care încă locuiesc cu părinții, publicul dominant al Antenei 3. Și trebuie ca, timp de o săptămână, cât mai multe televizoare să nu fie date nici măcar o secundă pe Antena 3. E destul de simplu: puneți-le părinților filmele lor preferate pe dvd, blocați-le din telecomandă canalul Antena 3 pe tv, scoateți-i în oraș șapte seri la rând… Să facă Gâdea audiență de 0,1 dintr-un share imens. Să ajungă știre, pe pagina de media, cu boicotul pe care i l-au tras direct în freză cei care s-au săturat de el. Iar după ce ajunge știre, a pus-o. Va fi ca Tyson după primul knockout, când s-a văzut că poate să cadă, și după aia, a căzut tot mai des…

Plec de la premisa că nu ești atât de prost încât să crezi că doar Antena 3 manipulează. Toate televiziunile o fac, așa cum și Coca-Cola și Pepsi conțin tone de zahăr, dar virale negative are doar Coca-Cola. Ideea e că poți să aplici boicotul ăsta și României TV, și Realității, și celor de la B1 și celor de la TVR. Sau, și mai mișto, poți să nu te mai uiți la nici una. Astea nu-s televiziuni de știri. Sunt niște blendere, care se ocupă cu pupături în cur și cu asasinate media. 

Vizionare plăcută.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare