HomeSocialSe vor mai arunca prunci din taxi

Se vor mai arunca prunci din taxi

Se întâmpla acum vreo doi ani de zile, pe-un viscol turbat cum rar a mai trăit Bucureștiul în ultimul deceniu. În Piața Unirii, mai exact în față la McDonald`s, locul unde se întâmplă orice, o femeie cerșea cu un căruț de copil în față. Cerea bani pentru lapte praf și îi ruga pe toți cei care intrau în supermarketul de la parterul magazinului Unirea să-i cumpere lapte praf pentru copil. Prichindelul stătea liniștit în căruț, acoperit de-o păturică și-un strat gros de zăpadă viscolită. Din atâtea modalități de a cerși, stimabila a găsit de cuviință să folosească metoda „omulețul de zăpadă”.

Câteva ore mai târziu am sunat la Protecția Copilului. Nu mi-a răspuns nimeni că-i iarnă, sezon de vacanță, cine să stea la datorie? La Primăria Capitalei se bâlbâia o doamnă care a reușit totuși să lege două fraze inteligibile și să mă paseze la Primăria Sectorului 3 care cică se ocupă de zona Unirii. Cei de la 3 mi-au spus că ăia de la 4 sunt responsabili de parcela din față de la Mc. Devenise deja o problemă de autonomie, cine are mai mult și cine deține zona Unirii. Bine că n-au ajuns să-mi spună că face parte din Sectorul Agricol Ilfov. Într-un târziu m-am lăsat convins de o doamnă de la Primăria Generală (unde am revenit în cele din urmă) că mai bine dau un e-mail la Consiliul Local Sector 3 – Direcția Protecția Copilului și o să primesc răspuns cât de curând.

Am trimis prin decembrie, în plin sezon de Hrușcă&Bănică, un e-mail detaliat, cu semnalmentele mamei care-și folosește pruncul la cerșit, zonele pe care le frecventa zilnic etc. Practic, și-un câine mort mirosea problema.

… a trecut și Boboteaza, s-au scos cruci din apă rece și tot n-am primit răspuns de la Primărie. Am trecut și peste Sfântul Valentin și nicio declarație de dragoste de la Protecția Copilului. Prin martie, când cred c-am și uitat că voiam să fac o faptă bună, primesc un e-mail de la cei mai sus numiți, prin care sunt anunțat că „în urma deplasărilor la locul indicat de mine nu au descoperit nicio femeie la cerșit”. Curios, pentru că doamna nici în ziua de azi nu și-a schimbat locul de muncă și e tot acolo.

 

Zilele acestea, o fetiță  de nici doi ani a fost aruncată de mamă din taxi, fiind la a n-jpea abatere, torturând în nenumărate rânduri copilul. A fost în evidența celor de la Protecția Copilului, așa cum au declarat ei, dar nu s-au sesizat să-i ia copilul până nu s-au convins că-i capabilă de mai mult decât să-și îmbete odrasla.

 

Dacă peste ani numărul rasiștilor va crește, deoarece copiii de azi sunt folosiți la cerșit, lăsați să trăiască în astfel de familii ș.a.m.d., știu cine e responsabil.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare