Sfintele Moaște, acum și la teleshopping!

de Academia Caţavencu , 07 octombrie 2016
Sfintele Moaște, acum și la teleshopping!

Luna octombrie se lasă din nou cu profit maximizat pentru Patriarhie. Sfânta Parascheva ieșeanca și Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureştilor vor mai aduna mălai pentru încă un etaj poleit al Catedralei Mântuirii Neamului. Mii de credincioşi vor sta ore-n şir mai ceva ca la deschiderea unui magazin care oferă ciocane rotopercutoare moca, doar ca să pupe un geam şi să-l atingă cu diferite obiecte pentru noroc şi mântuire veşnică până la anul.

Fără număr, enoriașule!

Știm cu toții că Ultrafericitul Daniel este un bun afacerist, un om cu sfânt duh antreprenorial. Pentru a evita aglomerația, flegmele, coatele, leşinurile  şi  hoții, îi propunem inginerului suprem al ortodoxiei române să introducă un serviciu de teleshopping sfânt. Să poată preacredinciosul să-şi comande bunuri atinse de oase, fără să facă varice.

De pildă:  Cumpără acum tigaia Dry Cooker frecată de racla cu  moaştele sfântului X. O adevărată făcătoare de minuni  culinare. Nici nu trebuie s-o pui pe foc şi masa e gata. Funcționează  pe  principiul  combustiei spontane!

Sau: Iubiți credincioși, cumpărați cuțitul pentru pâine făcut din material de raclă! Tai o franzelă şi primeşti instant, cadou, gratis, cinci chifle şi doi peşti!

Și altele: Parfum cu mir atins de moaşte, cu efect garantat antipreacurvie pentru enoriaşele cu soți infideli! Pat medicinal în formă de raclă pentru dreptcredincioşii cu probleme de spate. Acum poți şi tu să te  simți precum moaştele! Efect garantat! Bonus! Sonerie cu Sfinții Părinți  pentru  smartphone!  Comandă acum şi primeşti GRATUIT un album foto cu toate moaştele din România!

Un ban cinstit și pentru stat

În afară de teleshopping, să nu uităm, frați întru Hristos, nu-i așa?, impozitul pe moaște. Doar ce-am văzut zilele trecute pe Youtube, la K62-ul din redacție, un documentar despre pelerinajul musulmanilor la Mecca. Ei bine, pelerinajul ăla are o cifră de afaceri care se ridică la nivelul zecilor de milioane de dolari: hoteluri, restaurante, comercianți. Problema e că la noi comerțul e monopolizat de BOR, care are scutire la taxe şi impozite. Să nu înțelegeți cumva că vrem să   promovăm comportamentele deviante precum pupatul de oase în speranța că mâine ne vom recupera restanțele salariale. Nu. Aici e rost de profit, frate Cioloș! Taxează biserica, permite-le  negustorilor să-şi amplaseze gherete în jur şi mai inventează câteva moaşte şi să vezi atunci cum intră bani grupa mare la bugetul de stat. Să mai zică cineva că morții nu mai pot fi productivi după moarte!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Cornelia Dan

  11 octombrie 2016 10:34

  Prea fericitul acesta, ,nu inteleg dece este prea fericit, ?ca a furat si fura de la oamenii nevoiasi de isi fac straie peei aurite si podoabe de pus pe cap si s-au adunat o gramada de fericiti, in jurul lui preafericitul ,o armata nu alta. de unde au ei bani pentru toatea acestea???mai face acum si catedrala neamului de unde I-a venit ideia asta ???a cum au si bunkere??in elvetia ,au bunkere pentru toata populatia tarii,nu numai pentru unii.deci nu I-a copiat pe ei.Sa crezi in Dumnezeu, sa te rogi la Dumnezeu,dar teologii astia, ar trebui sa invete lumea despre ce se scrie in Biblie, sa invete lumea cum sa se roage,nu sa se tirasca pe jos, sute de metrii pina pupa moastele,ca nu asta-i adduce iertarea pacatelor.,rugaciunile, posturile,asta-i pentru iertarea pacatelor.

  raspunde comentariului
 • Anton

  07 octombrie 2016 20:19

  Citisem Ca CATEDRALA NEAMULUI este cea mai importanta constructie din Romania din ultimii 26 de ani si ca in subteran s-ar afla doua BUNKERE ANTIATOMICE Mai sa fie - am cugetat eu , muritor pacatos si nevrednic Cea mai importanta constructie !Dar atunci acele spitale unde colcaie goangele si acele nenumarate scoli care pica pe saracii elevi - ca sa nu mai vorbim de autostrazi si metrou si cite si mai cite Dar cel mai tare m-a dat gata chestiune cu bunkerul Eu credeam ca acei PREAFERICITI ar dori cit de repede sa se inalte si nicidecum sa se adaposteasca in bunkere in cazul unui conflict militar Ca doar nu l-au facut pentru enoriasii care au cotizat din greu la aceasta ctitorie popeasca O sa-si aduca popii cei mai PREAFERICITI , nevestele si copiii si ceva rubedenii mai scapatate Nu-i asa ca suna straniu Poate asta a fost si motivul pentru care Elena Udrea s-a grabit sa faca un Masterat in teologie - o fi stiind ea ceva Ginditi-va la acel INSTITUT AL FERICIRII pe care l-ar infiinta in bunker - ce de fericire ar aduce pentru acei PREAFERICITI dositi prin colturi ca sa-si salveze pieile Inca odata chestiunea aceea cu CULMEA PARADOXULUI s-a adeverit ! Stiti care este acea culme - ha , ha Cu toate ca pamintul este rotund paradoxal oamenii fac sex pe la colturi !

  raspunde comentariului
+