Și dragostea a murit cu voi acum 27 de ani. Vă rugăm să ne iertați

de Corina Băcanu , 12 decembrie 2016
Și dragostea a murit cu voi acum 27 de ani. Vă rugăm să ne iertați

Sunt 27 de ani. Sunt ani în care am înaintat în vârstă, lăsând în urmă urletele unei generații flămânde după libertate. Sunt 27 de ani în care timpul a fost inamicul nostru, nu aliatul nostru, căci nu am evoluat, doar am îmbătrânit. Sunt 27 de ani de când Iliescu a tras în tinerii bravi, iar în locul lor au crescut scutiți la sport. Sunt 27 de ani de când neo-tovarășii ne calcă în continuare în picioare, dar ne dau cola, hamburgări, pizza și pornhub ca să nu simțim cum ne fură dreptul la viață. Sunt 27 de ani de când năzuința și lăcomia după cuvinte neșoptite au fost înlocuite cu durerea în cur. Sunt 27 de ani de când nu ne mai iubim. Nici pe noi, nici pe aproapele nostru. Sunt 27 de ani de când spiritul dreptății a murit. Sunt 27 de ani de când nu mai avem credință ca să mutăm munții din loc. Sunt 27 de ani de când am dobândit avuții mărunte ca să ne ajungă pentru a doua zi, dar dragoste pentru viitor nu mai avem. Sunt 27 de ani de când suntem nimic.

Dorul lor, al celor din '89, pentru libertate a răbdat îndelung, apoi s-a aprins de mânie și a izbit ca un tsunami în epicentrul tovărășiei comuniste. Dorul nostru pentru adevăr are parte doar de nedreptate, dar nu suferim din cauza asta, îi credem pe tovarăși în continuare, nădăjduim în van și răbdăm ca proștii. Ei, cei din '89, au suferit, au crezut, au răbdat și au ieșit la Universitate să se elibereze. Noi suferim, credem, răbdăm, dar îl așteptăm pe baiatul cu pizza. Dragostea lor, a celor din '89, pentru libertate nu a scăzut niciodată. A noastră e moartă de 27 de ani.

Ei, cei din '89, când erau copii, vorbeau ca niște copii, simţeau ca niște copii, judecau ca niște copii, dar când s-au făcut bărbați, s-au lepădat de cele ale copiilor. Noi am rămas niște copii bătrâni și neajutorați care își caută în continuare salvatorii. Ei, cei din '89, aveau credinţă, nădejde şi dragoste. Iar cea mai mare dintre acestea era dragostea pentru libertate. Noi nu avem nimic. Nici măcar milă pentru nefericirea noastră.

Voi, tinerii care ați plătit cu viața acum 27 de ani pentru ca noi să avem dreptul să ne pișăm pe el de vot, vă rugăm să ne iertați. Habar n-aveam că dragostea și respectul de sine al acestui popor au murit odată cu voi.

Dumnezeu să vă odihnească în pace!

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • spok

  23 decembrie 2016 17:59

  Ai uitata sa mentionezi multe dintre cele ce nu pot fi uitate sau trecute cu vederea...Ai uitat de Canal,Gherla,Sighet,Lesu Ursului,Periprava...Ai uitat de zecile de mii de morti ce au crezut in adevar,dreptate,libertate in dreptul propietatii... Al constiintei de sine... Ai uitat sa pomenesti de dreptul de a demonstra liber,act cu care a inceput totul in '89.Un drept pe care am uitat sa-l folosim cum trebuie si cand trebuie si nu doar cand ne ard sau ne mor cei fara de vina.Ca-n '89 bro!Nu-i asa?

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  18 decembrie 2016 20:22

  De Craciun 2016 am ce Manca ! Am o Conserva mai mica de Carne Semipreparate , iar de Revelion 2017 , am o Conserva mai mare de Carne de Semipreparate ., pe care le-am Primit ca Pomana de la Cineva . Iar o luna de Zile pana in Ianuarie 2017 , am numai Cartofi , ce pot fi preparati Fiertzi , si cu Varza Murata ! Asa ca Sunt Zile de Saracie de Mancare pentru mine ! Parintii mei sunt in Mormant , la Cimitir !

  raspunde comentariului
 • Neagu Mircea

  18 decembrie 2016 19:11

  Stiti ce am Observat ? Ca unii Oameni se duc la Revolutie , datorita Greutatilor Vietii de Trai , si din Naivitate poate , si din Dorinta de Libertate Proprie . Dar pana la urma daca stam sa ne Gandim de fapt din Naivitate , din dorinta de libertate Proprie dar si cu o Saracie mare , pana la urma sunt facute Jocurile celor foarte Bogati pana la urma ! Iar in Prim Plan sunt Oamenii care au fost la Revolutie , unii poate au avut de Suferit , dar mai sunt si Oameni foarte Saraci pentru toata Viata , dar au fost la Revolutie si doar cu asta s-au ales ! Si dupa aceea Oamenii Saraci toata Viata in Viitor se Intreaba ! Dar pentru cine a fost facuta Revolutia ? Si in Gandurile sale i-si d-au Raspunsurile Pentru cei foarte Bogati . Deoarece cei foarte Bogati , ei nu Participa Niciodata la Nici o Revolutie ! Pentru ca cei foarte Bogati mai Importanta este Viata lor , pentru ca are Pret , in toate ce fac in Viata ! Iar cei Saraci , ajung dupa aceea in Viata in Viitor si mai Saraci ! Pentru ca cei Saraci , nu sunt Bogati ! Si cei Saraci , se Intreaba Uite pentru cine am fost eu la Revolutie ! In favoarea Celor Bogati , pana la Urma in Viata ! Iar cei Saraci ajung si mai Saraci in Viata ! Pacat de o Viata in Saracie ! Ca nici de Craciun nu mai este de pus pe Masa o Friptura in Anul 2016 , de Craciun , in Bucuresti .

  raspunde comentariului
 • huba duba

  14 decembrie 2016 3:35

  ...se pare ca suntem un stat unitarsuveran doar pe hartie...io ma mir cum de mai existam ca natie...tare ma mir...

  raspunde comentariului
 • Eduard

  13 decembrie 2016 23:15

  Foarte frumos surprins! Povestea din spatele povestii httpwww.fortasigratie.rorealitati-contemporanemasoneriasocietatile-secrete-sistemul-de-minciuna-planetara-alternative.htmpartea-1

  raspunde comentariului
 • Iulika

  12 decembrie 2016 20:29

  Si cei din Colectiv, ii rugam sa ne ierte! Au murit si nu s-a schimbat nimic. In locul penalului de Ponta, a venit penalul de Dragnea!

  raspunde comentariului
+