HomeSocialŞi mâna Greblă se făcu...

Şi mâna Greblă se făcu…

V-am mai zis-o, dar nu v-a intrat în cap: noi, românii, avem marele talent să fugim de dracu’ şi să dăm de tac-so. Nu v-a plăcut Daniel la Cultură, că era fascist? Acum spălaţi-vă pe cap cu Gigel-Sorinel, care-l iubeşte părinţii lui şi ie mândri de-aşa fiu, că ca el nu mai ie altul în toată Oltenia! Nu v-a plăcut Bolcaş la Curtea Constituţională, că era nazist şi se-nchina la bustul Mareşalului? Luaţi-l atunci pe Toni Greblă, că ăsta nu se-nchină la nimic, în afara viţelului de aur al RMGC!

Nu mai zic că Bolcaş, pentru un amărât de protest faţă de îndepărtarea statuii lui Antonescu (Ion, nu Crin, ăsta n-o să aibă statuie în vecii vecilor), a fost tăvălit de toată Comunitatea Evreiască, în vreme ce Dănuţ Şova, care a negat Holocaustul, e bine-mersi, tartor peste ministerul Marilor Lucrături Publice şi-mparte banii ţării după cum vrea muşchiu’ lui şi mustaţa lu’ Dragnea.

Revenind la numirea lui Greblă, cred că aici e lucru necurat şi că cineva, în PSD, îi dă sfaturi diabolice lui Ponta, zicându-i: fă-te că-l pui pe un ticălos suprem în funcţie, ca să tabere lumea pe el, apoi numeşte-l pe un ticălos mai mărunt, dar tot ticălos, şi toţi o să răsufle uşuraţi: „Da, mă, da’ măcar nu l-a mai pus pe-ăla”. Aşa şi cu Greblă. S-au băşicat toţi când au auzit de Bolcaş, fără să realizeze că PSD mai are suficienţi ticăloşi în rezervă, gata să îndeplinească ordinele de partid şi de stat.

Ce va fi acum, cu Greblă judecător la CCR, nu-i greu de ghicit: toate legile date de PSD (sau, mă rog, de USL, până s-o rupe şandramaua) vor fi trecute, toate contestaţiile lui Băsescu şi ale celorlalţi „trădători de ţară” vor fi respinse. Cum PNL e tot mai aproape de ieşirea din USL, iar UDMR se încălzeşte deja, pe tuşă, nici nu-i greu de ghicit încotro vor înclina simpatiile judecătorului ungur de la Curtea Constituţională. Cu numirea asta, s-a cam pus cireaşa pe tort sau, ca să fim mai realişti, bomboana pe colivă României.

CCR era unul dintre ultimele foruri care mai susţineau faţada unei democraţii pe cale de prăbuşire. De-acum, n-o să mai vedeţi legi avizate decât într-o singură direcţie. Tot ce vor cere parlamentarii – amnistii, măriri de salarii, afaceri cu statul, funcţii pentru veri şi cumnaţi – va fi avizat fără ezitare, tot ce vor cere alţii se va respinge din start. Şi mâna PSD greblă se va face, acaparând tot, acoperind tot, pe principiul „hai, gata, că v-aţi jucat destul de-a democraţia”.

Iar asta nu-i partea cea mai gravă. Partea cea mai gravă e că dl Greblă şi alţi domni care, ori că au, ori că n-au nume de unelte agricole, sunt nişte unelte politice excelente în mâna primului hoţoman al ţării, posedă una sau mai multe bucăţi de odrasle şi mulţi le-au instalat deja în funcţii călduţe. Băiatul domnului Greblă, bunăoară, e ditai viceconsulul la Paris, deşi nu prea-l recomandă nici vocea, nici talentul, ci doar tăticu’.

Iar mai deunăzi, când a fost uns judecător la CCR, Toni Greblă declara că nu asta-i cea mai mare realizare, cea mai mare realizare e că tocmai a devenit bunic. Şi uite aşa o s-apară nişte frumoase dinastii de greble, lopeţi şi alte cozi de topor, care vor stăpâni ţara asta mult timp de-acum înainte, aruncând o mână de grăunţe iobagilor  şi rupând cocoaşa „haiducilor” care vor îndrăzni să mai protesteze în stradă. Curat constituţional, coane Tonică!?

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare