HomeSocialSistemul Dottorului Victor şi al Profesorului Crin

Sistemul Dottorului Victor şi al Profesorului Crin

Faptele la care asistăm, în ultimele săptămâni, par desprinse din imaginaţia bolnăvicioasă a lui Poe, Kafka, Orwell sau Ionescu. Suntem la punctul în care două personaje cam într-o ureche, un mitoman şi un megaloman, au ajuns să stăpânească o ţară întreagă. Farsa lui Poe din „Sistemul Doctorului Catran şi al Profesorului Pană” a devenit realitate: România pare, privită din exterior, un uriaş azil de nebuni, în care pacienţii s-au răzvrătit, au preluat puterea şi i-au transformat pe cei sănătoşi în prizonierii lor. Toate aiurelile produse de minţile lor plecate cu sorcova devin acum legi sau ordonanţe de urgenţă şi sunt publicate mintenaş în Monitorul Oficial.

De o sută de zile, Mitomanul încearcă să ne convingă că în România ar curge pe străzi şi pe uliţe râuri de lapte şi de miere dacă ar dispărea un singur om. De o sută de nopţi, Megalomanul doarme în Cotroceni, de unde nu s-ar mai da dus precum nu se dă câinele de la măcelărie, şi aproape zilnic, fix la 7 seara, iese pe televizoare să ne spună ce-a mai visat el la prânz. Cei doi transpun în practică lucruri pe care le-am fi crezut doar fantezii scriitoriceşti. Ca-n Kafka, suntem cu toţii judecaţi, măsuraţi, cântăriţi, fără să ştim care ne e vina. Devenim doar nişte cifre, adunate sau scăzute după bunul lor plac.

Printr-o simplă trăsătură de condei, dispărem din acte, suntem scoşi din viaţă, deşi suntem vii. Murim pe hârtie pentru că Mitomanului şi Megalomanului încă nu le ies socotelile. Pentru ei, 46% poate să ţină loc, când e nevoie, de 50% plus 1. Pentru ei, 18 milioane este egal cu 16 milioane şi echivalarea asta strâmbă devine axiomă, imediat ce-o publică în Monitorul confiscat. Pentru ei, există români de categoria I – cei care au votat „Da” la referendum, români de categoria a II-a – cei care, deşi au votat „Nu”, au participat totuşi la referendum şi români de categoria III-a – români care n-au participat deloc la referendum. Ăştia din urmă trebuie să dispară, spune Ponta, care, deşi n-a dat nume, a dat cifre: 3,5 milioane.

Eliminarea lor ar fi soluţia pentru ca Mitomanul să poată fura liniştit, iar Megalomanul să poată sforăi în Palat, la fel de liniştit. Europa n-a mai văzut o asemenea măsură absurdă, o asemenea grovăzie, din 1935, de când Hitler promulga Legile de la Nürnberg, privându-i pe evrei de cetăţenie. Prin voinţa Mitomanului şi a Megalomanului, românii au ajuns azi evreii Europei, obligaţi să plece în băjenie pentru că acasă la ei nu aveau ce mânca. Sunt 3,5 milioane de pălmaşi, trudind până la epuizare în străinătate spre a trimite acasă miliarde de euro, ca să nu le moară de foame rudele bătrâne şi bolnave, care aşteaptă zadarnic ca Mitomanul şi Megalomanul să le dea pensiile, salariile şi măririle promise. Până acum, singurele lucruri care s-au mărit, sub guvernarea asta, sunt euro şi preţul benzinei. Salariile şi pensiile mai aşteaptă.

Şi, în tot acest timp, pe canalele de televiziune ale feluritelor canalii, nişte nimeni în presă, autointitulaţi jurnalişti sau analişti, ne spun că totul ar fi minunat dacă Marele Duşman ar fi scos din cărţi. Seară de seară, aici se desfăşoară veritabile şedinţe de îndoctrinare, transmiţând plebei că a venit, ca-n romanele lui Orwell, vremea celor două minute de ură, care nu mai sunt minute, sunt ore în şir. Nou-Vorba este ridicată la rang de adevăr absolut de această Poliţie a Gândirii. Dacă îndrăzneşti să judeci altfel decât ei, comiţi o Gând-Crimă şi devii imediat băsist, portocaliu, vândut Occidentului. Prin gurile lor, Minciuna devine Adevăr şi e repetată permanent, până când şi cei care se îndoiesc ajung să o creadă. Manipulând cu ticăloşie creierii slabi, aceste cozi de topor sunt mânate de un singur gând: ca Ignoranţa să devină Putere.

Trăim parcă un coşmar, un teatru absurd şi, aparent, fără sfârşit. Dar sfârşitul ar putea fi foarte aproape. Ar putea fi chiar astăzi, pentru că altfel riscăm să mai avem o „insurecţie victorioasă din august”, urmată de ocupaţia sovietică. Astăzi, nouă oameni au puterea de a opri rinocerizarea României. Astăzi, nouă oameni trebuie să se ferească a deveni ei înşişi rinoceri.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare