Soacră, soacră, bancă sacră

de Spartakus , 23 iunie 2015
Soacră, soacră, bancă sacră

Ca să reuşeşti în politica românească trebuie să n-ai mamă, să n-ai tată, dar să ai soacră. Poţi să ai în spate chiar o Bunicuţă ca Iliescu, care să te promoveze, poţi să ai chiar un tătic ca Băsescu, dar dacă nu ai soacră, tot degeaba. N-ai făcut nimic şi prea departe n-ai să ajungi. Au încercat unii să se lanseze cu mătuşi, dar, orice s-ar zice, mătuşa nu e decât un surogat de soacră, o chinezărie de soacră am putea spune.

Păi faceţi singuri socoteala: mătuşa Tamara nu i-a putut dona lui Adrian Năstase, care era ditamai premierul El Însuşi, nici măcar jumătate de milion de euro. În schimb, soacra Flavia i-a donat lui Vlad Moisescu, un pulifrici fără funcţie de la Primăria Sector 1, 670 de milioane de euro. Năstase, şi tu încă te mai crezi cel mai mare hoţ român în viaţă, sărăcie ce eşti?! În patru ani de mandat n-ai fost în stare să-ţi tragi o soacră ca lumea, fiindcă pe tine te-au atras chinezăriile!

Până şi Mircea Geoană, ăla de care a râs o ţară întreagă că-i prostănac, a făcut rost de soacră şi ce bine i-a fost! Ce-ar fi fost el, cui ar mai fi zis el “Mihaela, dragostea mea”, dacă nu era doamna soacră Margareta Costea să-l facă om şi să-l lanseze în lumea mare a politicii şi afacerilor? Că, dacă nu-şi scăpa doamna soacră naveta cu sticle pe picior la Rivoluţie, nu mai auzeaţi voi de Mircea Geoană. Sau, mă rog, auzeaţi, dar numai dacă vă duceaţi la Circ, la matineu.

Ponta a făcut ceva mai mult decât Năstase. N-a reuşit să-şi procure o soacră, în schimb şi-a luat un socru, care l-a propulsat şi l-a scos în lume, dar tot n-a fost suficient. Victoraş e acum fugit la turci, nu se ştie când se mai întoarce în ţară, dacă se mai întoarce şi unde se mai întoarce – la Palatul Victoria sau la puşcăria Rahova, pe scurt e vai de pu… rotula lui. Dacă ar fi avut o soacră pe post de bancă sacră, nimic din toate astea nu s-ar mai fi întâmplat. N-ar mai fi fost silit, amărăşteanul, să semneze contracte fictive cu Şova ca să umfle câteva mii de euro pe lună, nici n-ar mai fost obligat să îndure sudălmile grosolane ale lui Ghiţă, pentru un pahar cu lapte bătut şi o şaormă-n club la Dubai. Ar fi fost, pur şi simplu, bogat şi l-ar fi durut la başcheţi de DNA.

Dar poate că nu-i totul pierdut. Poate că mai are şansa să aibă, în loc de socru, soacră. Însă asta depinde tot de mentorul lui, Năstase. Aşa că Victoraş-Doctoraş, dacă ţii la viitorul tău, roagă-l pe Adelu să-l mai scoată o dată pe tăticul Dacianei la o partidă de vânătoare cu cartuşe mari, de mistreţ şi să tragă acolo unde-i place lui mai mult: sub centură.

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+