HomeSocialSomnul bulgăresc se prinde lesne peste Dunăre

Somnul bulgăresc se prinde lesne peste Dunăre

Intenția autorităților bulgare de a construi un al treilea reactor nuclear la Kozlodui a creat o stare de îngrijorare acută în Dăbuleni. Locuitorii acuză o stare de somnolență care s-ar datora scăpărilor reactive din centrala nucleară a vecinilor sudici. Ca de obicei – vox populi, vox Dei.

Marin Sucăloiu, liber cugetător localnic: "Vă spui franș, nu-i a bine deloc. De câte ori bate vântul dinspre bulgari ne ia pe toți o moleșală de nu mai se duce nici zaibăru' cu vioiciune pe gât. Nu-mi mai amintesc de așa amorțală de la discursurile care ni le depănă la alegeri domnu' Geoană. Pesedeu' să facă ceva cu bulgarii, că precis ăștea se-nțeleseră cu Băsescu să bage reactoru' în plus".

Titi Budăleanu, liber profesionist: "Sigur că undeva nu-i corect, să vă zic ce observai: se făcură anu' trecut pepenoaicele cât țâțele de la vaca olandeză a lu' dom' primar, de crezură mușteriii că băgai sămânță chinezească, ceva. De somnoleală ce să vă spui, mi se păru și mie că mi se face prea iute de odihnă dupe pepene murat cu brânză și zaibăr. Auzii că-i de la iradiații, da' nu pot să vă afirm ceva dovedit, întrebați la primărie sau biserică".

Tănase Graure, funcționar Primărie: "Să știți că scăpările de la bulgari nu-i ceva nou, eu studiai prin arhiva de la Primărie. Găsii acte din vremea când conduseră austriecii în Oltenia și franții se văicărea că supușii dormita toată ziulica. Scrisără ei acolo că numa haiducii fură dotați la agerime iară țăranii ori dormiră în opinci, ori le făcură galerie de încurajare la haiduci. S-ar zice că de la toropeala asta li se iscă și austriecilor dor de ducă fără să-i ușuie niminea de p-acia".

Zevedeu Dăbuleanu, preot: "Radiațiile bulgărești sunt lucrare diavolească, mă ia somnul de multe ori în timpul slujbei. Din cauza lor avui altercații cu niște credincioși mai filistini care mă acuzară că, păcatele mele, băui în altar înainte de predică. Poate să vă confirme și domn primar dar acușa e dus la București, la congresul noului PSD a lui Geoană. Dânsul e membru fondator și spune că dl Mircea va aduce înviorarea necesară în PSD, că adormiră toți de când Ponta rămase fără Băsescu. Dați dracu' bulgarii, vor să ne întreacă și la reactoare, măi nene! Văzurăți că și Jelev i-o luă înainte lui Iliescu cu somnul de veci?"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare