HomeSocialD'ale cetateanuluiSTB se va dota cu telegondole pentru a se...

STB se va dota cu telegondole pentru a se asigura distanțarea socială în transportul public în comun!

Pentru a asigura extrem de necesara distanțare socială în perioada stării de urgență și a ordonanțelor militare, cunoscut fiind faptul că tocmai alegătorii ei fideli, pensionarii, nu respectă normativele și dau buzna prin magazine și mai ales prin mijloacele de transport în comun, primarul general Gabriela Firea va apela la o soluţie pe cât de ingenioasă pe atât de costisitoare. Astfel, edilul capitalei va instala, la urgență, în zonele foarte aglomerate ale Bucureştiului, câteva linii STB pe care vor circula telegondole rezervate, în perioada stabilită prin ordonanțe, consumatorilor consacraţi de servicii STB şi votanţii devotaţi ai partidului pe care îl reprezintă doamna Pandele.

Între orele 1100 şi 1300, și seara, între 2000 și 2100, cabinele vor transporta în exclusivitate pensionari, accesul în telegondole urmând a se face, complet gratuit, ulterior scanării, la intrare, a cupoanelor de pensii. În restul timpului, noile vehicule de transport public vor putea fi folosite de publicul larg, contra unui bilet, e drept, cam piperat, o călătorie dus – întors cu telegondola urmând să coste nu mai puţin de 50 de lei.

Gabriela Firea a explicat resorturile iniţiativei sale în cadrul unei conferinţe de presă la care au fost invitaţi doar reporterii Antena 3, Antena 1, RTV, Primăria Generală TV, PSD Channel, National Geographic, Etno și Taraf TV: ”Nu mai puteam face faţă valului de sesizări din stradă referitoare la insuficienţa mijloacelor de transport în comun în care să putem asigura distanțarea socială. Pensionarii nu țin cont de ordonanțe, se bulucesc cu zecile prin stații și rup ușile troleelor. Am avut chiar situaţii în care tramvaiele STB nu au mai putut pleca din staţii din pricina faptului că locul vatmanului, coborât să schimbe macazul, a fost imediat ocupat de pensionari care au refuzat să elibereze pupitrul de comandă pretextând că ei au fost primii pe fotoliul în cauză şi că, oricum, conducătorul vehiculului e mai tânăr şi poate face tramvaiul să meargă şi din picioare.”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare