ȘTIRI POZITIVE: diasporenii olteni vin să-și ia Doljul înapoi

de Nestor , 19 noiembrie 2014
Papila olteană nu gustă politic berea germană

Invitația Olguței Vasilescu către românii din diaspora de a veni în Dolj pentru a-și lua țara înapoi a stârnit un viu interes printre cei ofertați. Îndeosebi pe partea masculină, care s-a arătat interesată până la Craiova Maxima de ofertele orale lansate dinspre Olguța. Promisiunea scutirii de taxe a fost argumentul decisiv, o asemenea oportunitate generoasă nefiind de găsit prin Europa.
 
Sucă N. Marin, emigrant român: "Io plecai de vro 10 ani din Dolj, că găsii de lucru p-acilea pe la strămoșii italieni. Fugii când se sui Băsescu la primăria mare a țării, fuse clar că vinea zile grele pentru oltenași. Servici nu pupai acasă decât numa la săpat șanțuri prin comună, c-avurăm acolo un jurat de primar ce nu ne dete ajutoarele pe degeaba. Ce era să fac, mă angajai da' nu stătui mult, se hliziră toți din echipă de mine că săpai singur ca prostu.

Dacă doamna Olguța zise că ne dă pământuri cadou ca Carol cel mare, io nu mai stau pe gânduri. Mă întorc în țară la noi la țară, ăștea d-acilea te rupe cu munca pe bani. Mă apuc și sap pe persoană fizică, să fac și io profit agricol ca Băsescu și Udrea. Știui io că doamna Olguța e muiere populară și care dă la toți, da' nu crezui că la dânsa e chiar așa, fără de bani. Noi oltenii furăm neam de piatră de câte ori fu teren gratis la vatră. Abia aștept să ascult o doină de jale zisă de panduru nostru Tudor Gheorghe. Așa auzii, că-i cătrănit ca Jianu că nu ieși Ponta căpetenie de poterași!"

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

+