HomeSocialStresul dăunează grav Revoluţiei

Stresul dăunează grav Revoluţiei

Că tot vă luase pe mulţi valul revoluţiei după citarea lui Ion Iliescu la Parchet în dosarul mineriadei, 13-15 iunie '90: dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 a fost clasat. Cu următoarea rezoluţie: din cauza oboselii şi stresului, s-au tras focuri de arme între militari. Carevasăzică, nu celebrii terorişti care trăgeau din toate poziţiile au rămas vinovaţii de serviciu, evaporându-se din nou, exact ca la Revoluţie. De vină a fost programul prea încărcat al militarilor, cu nerespectarea orelor de odihnă şi a schimburilor regulamentare între plantoane.

Desigur, stresul nu s-a manifestat doar la nivelul ostaşilor, acţionând puternic şi asupra protagoniştilor în pulovere, care au tras între ei până la cristalizarea Puterii FSN. Cel mai prost din schimbul de focuri au ieşit tovarăşul nea Nicu şi sinistra lui îmblănită, ei nemairevenindu-şi din stresul evenimentelor până în zilele noastre decât în gândurile nostalgicilor. Concluzia firească este că, odată aflat pe locul rămas vacant în fruntea Statului, Ion Iliescu a devenit el cel mai stresat fiu al naţiunii, prin natura funcţiei. Logic, asta a condus la schimburi de focuri între echipa sa şi cea a contestatarilor, încheiate victorios prin evenimentele cu mineri trăgând cu cazmaua la panseluţă.

Concluzia finală: nu vă mai stresaţi ca fraierii cu vizitele lui Iliescu la Parchet, că vă dăunează la sistemul neurovegetativ şi o să credeţi că România-i Tribunalul de la Nürnberg. La mineriadă Ion Iliescu a fost şi mai stresat decât în timpul Revoluţiei, având de luptat cu legionarii, regaliştii, ungurii, capitaliştii şi secesioniştii care voiau să ne streseze vânzând Transilvania. Iar vârsta venerabilă de acum nu-i permite un stres suplimentar dincolo de gratii, unde să scrie noi şi noi amintiri revoluţionare. Luaţi şi voi un calmant şi staţi liniştiţi la locurile voastre, plus o sută de lei de la Ponta ca să nu vă ardă de Revoluţie pe Facebook.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare