HomeSocialD'ale cetateanuluiȚara lui Subvenție Vodă

Țara lui Subvenție Vodă

În țara unde guvernul stabilește prin lege ce produse trebuie să vândă supermarketurile, unde asigurarea la mașină se vinde la preț impus și nu la prețul pieței și unde 1 din 4 cetățeni primește  formă de ajutor social de la stat, economia de piață a fost atârnată în cui, la păstrare. Ocupat să presteze servicii diverse către cetățeni și nu să facă arbitraj cum ar fi normal, statul social a dat buzna în toate sectoarele economice pe care le-a bulversat cu intervenții de toate feluri. De la reglementări aberante care normează numărul picioarelor la scaun sau nivelul salariului în companii private și până la subvenționarea  aberantă și aiuritoare a unor ramuri ale economiei care ar trebui să trăiască din ce produc, statul social s-a amestecat precum măraru-n ciorbă peste tot pe unde i s-a permis.

Ultima mare golănie care se întâmplă sub ochii noștri este subvenționarea încălzirii centrale pentru locuitorii municipiului București de către întregul popor. Pentru că în capitala noastră se fură în draci și prin calorifere trece agent termic mai scump ca gramul de uraniu, minunatele noastre guverne au luat decizia să subvenționeze prețul gigacaloriei. Și nu cu un leu, doi, ci cu sute de lei pe fiecare unitate de produs. Pentru că n-a fost nevoie să se rentabilizeze, RADET a funcționat în pagubă și a tras după ea și furnizorul de gaze Elcen, companie aflată în subordinea Ministerului Economiei. La acest moment RADET are de plătit peste 3 miliarde de lei d-ăia noi către Elcen.

 Ca nu cumva bucureștenii, care au cele mai mari salarii din țară, să tremure de frig, guvernul și primărița socialistă se gândesc să bage mâna în banii contribuabililor care muncesc pe lefuri mizerabile și să plătească încălzirea moldovenilor strămutați în capitală de la bugetul central. Această solidaritate ticăloasă se întâmplă pe banii celor care lună de lună contribuie la profitul Distrigaz cu sute de lei datorați pentru facturile nesubvenționate la încălzire. Să fim solidari, ce mama dracului!

Editorial apărut în Academia Caţavencu, nr. 13 (1212) – 26 septembrie-9 octombrie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare