HomeSocialD'ale cetateanuluiTop 5 melodii inspiraționale cu care vor fi dotate...

Top 5 melodii inspiraționale cu care vor fi dotate mașinile de Poliție de către DJ Marcel Vela, după mega succesul difuzării imnului național!

Sâmbătă după-amiază, și pe seară, agenții de Poliția din toată țara au luat drepți pe scaunul mortului și la volan, punând, la ordin, în megafoane, mărețul imn național cu mesaj de ceas deșteptător. O strofă, două, trei, la ora 17, apoi un repetir la 21, și a fost suficient ca românului verde, de balcon și de sufragerie, să i se ridice moralul mai ceva ca nivelul de trai de la o ordonanță de dublare a pensiilor și salariilor.

Ca atare, convins de efectul benefic al deciziei sale, DJ Vela, ministrul de la Interne, pregătește în aceste zile un adevărat playlist cu piese pline de semnificație, cu care să ridice psihicul labil a românului, dărâmat în aceste zile de coronavirus, programul muzical urmând a fi difuzat tot prin intermediul stațiilor mașinilor de Poliție, după următoarul program:

1. Ora 900 – ”Bună dimineața, soare”, în interpretarea inegalabilei Mirabela Dauer. Precizări: Piesa se va difuza cu un refren remixat, conform indicațiilor ministeriale: ”Bună dimineața, lume, bună dimineața / Hai, deschide geamul, haide, puneți masca!”. Cetățenii vor fi îndemnați să iasă în balcoane și execute un program muzical coregrafic de înviorare și revigorare pshică, după îndrumările oferite de agenții de la Circulație, postați în fiecare intersecție.

2. Ora 1100 – ”Drumurile noastre, toate”, în interpretarea legendarului Dan Spătaru. Precizări: Piesa va fi difuzată în prezența grupurilor de pensionari ieșite la cumpărături la colțul străzii, urmând a avea un refren modificat, de asemenea, de către creativul tandem Marcel Vela featuring Raed Arafat: ”Drumurile voastre, toate, vă vor omorî, odată / Stați mai bine acas’ cu toții / Cu copiii și nepoții!”. Pe întreaga perioadă a difuzării mesajului muzical, pensionarilor întâlniți li se vor distribui lingurițe de împărtășanie de unică folosință și pliante referitoare la aplicațiile online ale B.O.R accesabile în caz de rugăciune colectivă, acatist sau afurisire a cuplurilor de vecini care se carantinează de zile întregi în toate pozițiile.

3. Ora 1500 – ”Hai acasă!”, în interpretarea regretatului Gil Dobrică. Precizări: După cum deja intuiți, melodia va fi și ea ușor reconfigurată instituțional, refrenul fiind adaptat realităților momentului: ”Treci în casă / Nu ți-e bine?/ Vine duba / De mai stai pe drum!”. Piesa va rula prin cartierele colarate ale localităților în care domiciliază mulți cetățeni fără stare, carantinați sau izolați din pricina obiceiului de a călători frecvent, în inters de afaceri, ”pă Franța”, ”pă Italea” sau ”pă Anglea”.

4. Ora 1800 – ” Hai vino iar în gara noastra mică”, în interpretarea mereu tânărului Gabriel Dorobanțu. Precizări: Noul mesaj, mixat și montat la nivel de Grup pentru Comunicări Speciale, va suna, din nou, specific situației: ”Hai, vino iar în Garda noastră, mică / Avem mănuși și măști, nu-ți fie frică!”. Melodia propagandistică se va difuza în special în zona unităților spitalicești neafectate de Coivid-19, și se va adresa sutelor de oameni suferinzi, care de dureri de piept, care de hernii, care de reumatisme, ce și-ar dori să dea o fugă până la U.P.U, să se trateze, dar se tem să nu intre cu o colică biliară și să iasă cu un coronavirus.

5. Ora 2000 – ”Vino noaptea!”, hitul folk al muzicianului nepereche Nicu Alifantis. Precizări: Piesa, modificată, asemnei tuturor celorlalte, va avea, totuși, un circuit închis, urmând a fi difuzată doar de playerele mașinilor de pază și protecție demnitari angrenați în procesul de gestionare a crizei. Refrenul, extrem de elocvent – ”Numai noaptea vino, când pandemia, crește în statistici ca-n povești!” – va avea rolul de stimula inspirația celor care legiferează noi și noi măsuri de stoparea a extinderii focarelor de Covid, emițând la ceas de seară ordonanțe militare și normative de urgență.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare