HomeSocialToți primarii vor să fie protejați de păpădie

Toți primarii vor să fie protejați de păpădie

Să luăm un caz absolut banal. Ești primar. Ești afundat în afaceri frauduloase, soția abia te mai suportă și tu știi că ești mai curat ca hârtia igienică Zewa. Dar, deh, nu poți demonstra asta. Așa că împrumuți un avocat cel puțin foarte bun, de la magazinul de avocați cel puțin foarte buni, care a mai apărat borfași mărunți ca tine și care are un renume în aceste cercuri înalte.

Aceasta i s-a întâmplat primarului comunei Gilău, din Cluj căruia, după ce i-au fost expropiate 200 de terenuri, pentru construirea Autostrăzii Transilvania, i-au fost dați 46 de bani pe metru pătrat, s-a trezit că prețul este unul foarte mic, chiar și după standardele din Gilău. Așa că primărelul a recurs la briciul firmei de avocătură deținută de Pavel Abraham. Același Pavel Abraham care l-a reprezentat și pe Bercea Mondial în cacealmaua de astă-vară.

Întâmplarea face că edilul din Gilău deja s-a și înțeles cu Abraham. Așa, domnul avocat ar primi ,,jumătate din ce dă statul”. Puțin, domnule, puțin. Mai amanetăm și Centrul de Cultură, și castelul medieval, mai aducem și pe prințu Charles pe aicea, scoatem onorariul final în 20 de ani, nu-i bai. No, da dacă-i musai, mai și îi facem o pomană cu țuică de prune, făcută chiar în spatele primăriei. Că de, el ,,îl apără pe Bercea Mondial”. Care e, nu-i așa, mare om, mare caracter, am dreptate?

Păi, dacă ar fi să respecte regula asta, și primarii din Văscăuții din Deal sau din Cuca Macaii ar putea să angajeze alte nume grele ale avocaturii din România. Cine știe, poate acceptă Ciorbea sau coana Iacobescu să se ocupe de halucinantele cazuri ale rămurelelor căzute în miez de iarnă în pădure, sau ale urmelor misterioase descoperite pe potecile din poienița de lângă Curva Mădulari. Bașca, să îi plătească și cu enșpe milioane de euroi, să știe și domnu premier, dacă vine în inspecție cu șalupa, că acolo se fac investigații serioase. Că acolo hoții ăia  impertinenți, care fură terenurile și se aliază cu comunitatea Veverițelor de Pădure Salariate, pentru a da spargere în Centrul de Cultură, sunt pedepsiți. Și nu așa, de orice polițai, ci de cei mai mari avocați români. Ăia de se calcă-n picioare la teveu seara de la 7.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare