HomeSocialTotul pentru EBA

Totul pentru EBA

Pentru că famelia ei, de la pasopt, se alesese în toate coledziile, prin toate ministerele, prin toate primăriile, prin toate preşedinţiile, nu se făcea, mă-nţeledzi, ca donşoara EBA să rămână fără coledzi. De aceea, ca să nu mai rămână corigentă şi anul ăsta la limba română prin Bucureşti, tăticul, tuşica Nuţi şi unchiu Preda au decis s-o ducă la bulivar, în buricul Bruselului, unde succesul nu poate fi decât singular, din simplul motiv că nimeni n-are habar de pluralul limbii române.

Cei care sperau că, după ce a mai pierdut o dată voturi pe mânuţele Elenelor, Traian Băsescu o să se trezească, în sfârşit, şi o să le dea la Nana, au avut o imensă surpriză neplăcută văzând că minunatele n-au ajuns la sapă, ci tot la mapă. Partidul Mişcarea Populară e plin de oameni tineri, inteligenţi, titraţi peste mări şi ţări, cu masterate şi doctorate obţinute pe bune, dar se pot ei compara cu EBA? Au farmecul ei botoxat, când îşi ţuguie buzele la microfon şi vorbeşte despre penguinii din Arctica? Au diplomaţia ei, de a-i cuceri chiar şi pe oamenii care nu vor să vorbesc cu tine? N-au!

Am văzut că multă lume îndrăzneşte să o compare pe Monica Macovei cu EBA. Cum să faci o asemenea gafă? Păi a făcut Macovei atâtea lucruri frumoase câte a făcut EBA? A alăptat Macovei în Parlamentul European? A dăruit Macovei oamenilor scaune electrice, ca să-i scape de chinul tăierii pensiilor şi salariilor? Nu, n-a făcut nimic din toate astea.

Prin urmare, se vede clar că EBA este candidatul ideal al Mişcării Populare la europarlamentare, căci întâlnirea dintre fiica preşedintelui şi microfonul care nu ştie limba română a fost, cum ar fi zis chiar ea, „karmatică”, dictată de astre. Şi nu trebuie să avem vreo îndoială că EBA şi Elena Udrea reprezintă cheia succesurilor pentru PMP, că acest partid nu va triumfa decât cu ele în frunte. Ce PNL? Care PDL? Care Forţă Civică? Asta-i Dreapta? Nici pomeneală: numai când o privesc pe Nutzi, milioane de votanţi se gândesc la Dreapta şi au vise umede cu Udrea în Biroul Oral de la Cotroceni.

Că EBA va ajunge europarlamentar nu mai încape îndoială. Am înţeles că are deja suta de mii de semnături. Vedeţi, aici a fost greşeala lui Băsescu. În fond, el a fost marinar, nu? Şi ce face un marinar când ajunge în primul port? Copii, ce naiba să facă, doar n-o să se gândească la Dreapta, ca ăia de mai sus.

Or, dacă e aşa, eu nu-mi explic de ce Băsescu, matelot îndelung stătut pe apă şi mult umblat pe pământ, n-are acum vreo sută de odrasle la activ, să le fi dat la toate cetăţenia română şi să le fi trimis în Parlamentul European? Că socoteala era simplă: o sută de mii de semnături de căciulă ori o sută de EBE sau EBI, pac!, dintr-un foc zece milioane de alegători. Să-i văd atunci pe alde Ponta şi Felix, ce mai făceau? Nu rămâneau s-o frece pe uscat la Bucureşti, cu Stânga lor cu tot?

Pe când aşa, din păcate pentru România, avem o singură EBA, şi pleacă şi ea la Bruxelles, lăsându-ne pe mâna ponţilor şi tonţilor. Asta chiar n-o înţeleg: de ce toate valorile părăsesc ţara şi rămânem cu mediocrii? Cum nu-nţeleg nici de ce Mişcarea Populară se dă Albă  ca Zăpada, deşi se vede himenoplastia de la o poştă.

Exclusiv online

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare