HomeSocialTovarășul Putin, față cu reacțiunea

Tovarășul Putin, față cu reacțiunea

Vladimir Vladimirovici Putin  s-a născut în 1952, probabil în timpul finalei de judo de la Jocurile Olimpice de la Helsinki, din același an. Astfel nu se explică afinitatea sa pentru lupte. Ce talent, ce disciplină?! Valoarea, domnule! Păi, la cât de valoros e Putin pentru toată Mazăr Rașa, deducem clar că lupta-l face pe om, mai ales în politică. Și, mai ales pe teritoriul Ucrainei. Dacă vroia, și-și încorda nițeluș mușchii de la gât, până acum tot Kievul ar fi avut aceași soartă ca și Hiroshima și Nagasaki. Dar nu. El este un om cu bun-simț și, mai ales cu multă vodcă-n pahar. Așa că, tovarăși, prikhodite v Ukraine, cu tot cu convoi, purcel, cățel și tigru siberian. Luați în mână cojocul, căciula de aviator, sâneața și hai pe front!

 Tancurile verzi pe pereți și avioanele de hârtie ale Moscovei

stau mărturie, asemeni unor fosile de brontozauri caucazieni. Petro Poroșenko (actualul președinte al Ucrainei) chiar anunța, într-un interviu acordat BBC, că Rusia ar putea invada orice oraș european, nu doar Kievul, pe principiul "Cu cine se învecinează Uniunea Sovietică? Cu cine vrea ea!". Te pomenești, mâine-poimâine, că iau rușii-n stăpânire Atlantida și Capitala Carpatică a Dacilor Spațiali. Ce să mai zic de Narnia. Dacă vor ei, găsesc și Shambala în Alpi. Cu ce, se presupune că se știe. Căci, la o privire mai atentă cu lentilele Zenit , găsim afirmații cum că armata rusă ar fi, de departe, cea mai puternică putere militară din lume. Oricum ar fi, eu tot cu americanii țin. Nu de alta, dar parcă Jim Bean – ul de Tennessee e mai rafinat decât Stalinskaia siberiană de pufoaică.

  Nimeni nu e profet în tundra lui,

 mai ales dacă are ditamai hardughiile de vile și de iahturi în declarația de avere. Cu peste 3,7 milioane de ruble în cont anul trecut, și având o colecție impresionantă de castele, ceasuri, iahturi și felurite alte obiecte neobișnuite, Vladimir Vladimirovici este, în ciuda acestor luxuri, un politician sărac în Rusia. Sărac cu buzunarul, nu sărac cu duhul. Prin conturile sale se cam simte vântul năprasnic prezent în tundrele rusești, iar sumele pe care încă le mai are, așa, ,,de rezervă”, sunt date de pământ, până și de salariul celui mai scofârjit secretar al său. Da' lasă, că vin sancțiunile astea ale NATO și le mai știrbesc și lor din conturi, să fie egalitate la linia de pornire.

  Rusul n-aude, dar le potrivește

 Să lăsăm gluma la o parte (momentan), și să analizăm jucăriile cu care s-a jucat Putin de a ajuns să culeagă ce a semănat. În primul rând, trebuie spus că Rusia deține un număr incredibil de tancuri și bombardiere, dar mai ales, de militari. Ho, nu vă grăbiți cu concluziile, că n-au folosit tot arsenalul pentru o țară de anvergura Ucrainei. Să lupți împotriva unor țărănuși cu AK-47 în mâini, nu e un lucru foarte greu. Până și grupa de judoka amatori, din care face parte Putin, ar fi putut trece fără multe bătăi de cap de granițele teritorului galben-albastru. În orice caz, situația reală din cazul Ucraina e mult mai gravă decât pare. Până acum o lună, rușii stăteau cu tancurile la ușa lui Poroșenko, așteptând ca cineva să le deschidă. Veniseră cu colindul în toiul verii. E normal așa ceva? Da. În Rusia mai tot timpul e iarnă. Deci, ne dați ori nu ne dați?

  Fiind băiet, bombardiere pilotam

  Cu ajutor din partea părții pro-ruse din Ucraina, dar mai ales din partea tacticilor prost gândite și răs-gândite ale rebelilor, rușii au ocupat, la sigur de data asta, teritoriul ucrainian. I-au speriat pe bieții oameni fluturând două bombardiere la graniță, dând năvală ca mistreții din Dâmbovița, cu tancurile peste ogoarele oamenilor și gata, au câștigat. Iar NATO, pentru fiecare lovitură a Rusiei înntre coapsele Ucrainei, aruncă sancțiuni. Cu sancțiuni vrem să oprim celovecii ruși? E ca și cum i-am da un copil gras un meniu mare McDonnald's, cu cheeseburger și șaorma. Rușii numai asta așteaptă. Pizdeţ!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare