HomeSocialTu cu al cui securist votezi?

Tu cu al cui securist votezi?

Pe când alegătorul buimac încă se mai scărpina în creştet, întrebându-se de ce-o fi dat-o Robert Turcescu în misticisme şi cine l-o fi făcut s-ajungă la un pas de tunderea în monahism, iată că vine una şi mai boacănă: Teodor Meleşcanu, şeful SIE, a demisionat şi candidează la preşedinţie. Pentru că vorbim de un spion, evident că şi strângerea de semnături s-a făcut tot în taină, să nu-l ştie nici vântul, nici pământul. Cică Dogaru, colonelul ăla cu „Ieşi afară, javră ordinară”, s-ar fi ocupat de strâns semnături.

De unde le-a luat, nu mă întrebaţi, dar parcă să zic că mai alaltăieri, când duceam gunoiul, am auzit o voce care mă îndemna, din fundul tomberonului, să semnez pentru Mele. Oricum, dacă mai continuă ăştia cu laudele – că Ponta a strâns 2,3 milioane de semnături, că Iohannis a strâns 2,2 milioane, că DD a luat şi el un milion, Tăriceanu vreo 300.000, etc, etc, ajungem la concluzia că în noiembrie vor vota nu 18, ci vreo 30 de milioane de români.

Şi, că veni vorba de vot, lucrurile sunt tare complicate. În momentul de faţă, nu ştii pe cine să mai votezi, fiindcă pe oricine ai pune ştampila, rişti să votezi un serviciu. Partea mai nasoală e că nu ştii nici măcar de la ce serviciu este. N-ai idee dacă, votându-l pe Meleşcanu, chiar votezi cu SIE, sau mai curând cu FSB? Pui ştampila pe Iohannis, dar nu eşti chiar sigur că ai votat cu CIA şi nici măcar cu MI6.

Candidaţii s-au acoperit aşa de bine încât nu poţi băga mâna-n foc că, alegându-i pe Vadim şi pe Funar, anti-semiţi declaraţi, nu aduci, de fapt, Mossadul la putere în România. Sau, votându-i pe Ghişe sau DD, nu dai mână liberă reptilienilor, să sugă sângele românilor, pentru a-l transfuza balaurienilor cenuşii din Universul 5 Andromeda.

Zău de nu mi-e dor de zilele când, la alegeri, aveam de ales între candidatul mogulului Vântu, candidatul mogulului Patriciu şi candidatul lu’ fraţii Păunescu. Măcar ştiai, frate, cine o să se îmbogăţească de pe urma ta. Pe când acum? E tot o nebuloasă, ăştia parcă s-au vorbit să meargă pe principiul „Dacă nu-i poţi convinge, zăpăceşte-i”. Eu, bunăoară, sunt mai turmentat decât cetăţeanul lui Caragiale, deşi n-am pus strop de băutură pe limbă.

Habar nu am cu cine să votez şi cred că în situaţia asta se află cel puţin jumătate de electorat. Faza cu serviciile, cu descoperiţii şi acoperiţii, ne-a pus capac şi veţi vedea că mulţi n-o să meargă la vot din cauza asta, în vreme ce unii nostalgici, care nu vor să lase România în ghearele „agenturilor” se vor întreba, cât se poate de serios: „Nu ştiţi, generalul Iulian Vlad candidează?”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare