HomeSocialULTIMA ORĂ a Greciei: tsiprasul va fi noua monedă...

ULTIMA ORĂ a Greciei: tsiprasul va fi noua monedă națională!

Supărată pe creditorii care își cer banii înapoi, Grecia se pregătește pentru ieșirea din  UE și tipărirea unei monede proprii. Aceasta nu va fi, cum se aștepta toată lumea, tradiționala drahmă, ci tsiprasul.  Adoptarea tsiprasului a fost considerată de către Banca Națională a Greciei absolut necesară; Tsipras a dovedit că este singurul grec capabil să le țină piept capitaliștilor puși pe spartul parangheliilor din sfintele taverne ale neamului.

Cursul noii monede nu va fi dictat de piață, ci stabilit prin decret guvernamental. Nu există deocamdată o decizie definitivă dar, din surse grecești de încredere, moneda națională se va raporta la principalele monede străine astfel:

1 tsipras = 100 euro
2 tsipras = 300 euro
1 tsipras = 90 dolari americani
2 tsipras = 90 x 3,14 (număr patrimonial grecesc) dolari americani
1 tsipras = 50 lire sterline (dacă UK rămâne în UE)
1 tsipras = 1 liră sterlină (dacă UK părăsește UE)
1 rublă = 500 tsipras
1 yuan = 400 tsipras

E sigur că acest curs de schimb va contribui la redresarea economico-financiară a Greciei, iar investitorii ruși și chinezi vor salva țara din ghearele imperialiștilor, cumpărând-o. În plus, Elada va deveni cu adevărat un paradis turistic înfloritor, după ce se va umple cu sticle goale de votcă și geamantane chinezești, pline. UE, go home!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare