Un Gestapo evreiesc

de Mihai Enciu , 16 august 2015
Legea tembelă și antidemocratică a grupului Alexandru Florian consideră valide condamnări pronunțate de justiția bolșevică iar prin asta devine ea însăși o crimă.

Țuțea, Vulcănescu, Eliade, Cioran, Ioan Gavrilă Ogoranu. Este doar un început de listă neagră afișată de directorul Institutului Elie Wisel, Alexandru Florian, omul din spatele legii care în numele condamnării legionarilor pune la zid și mitraliază mari oameni de cultură. Născut dintr-un stalinist convins, l-am numit aici pe tatăl său, Radu Florian, mai tânărul Alexandru a întors zvastica pe dos și-a pornit o cruciadă infernală împotriva unor simboluri ale luptei anti-comuniste din România. Repere ale culturii române, oamenilor de pe lista neagră a sinistrului funcționar public Florian li s-a pus pistolul în mână și au fost plasați la locul faptei în postură de criminali de război.

Instrumentul prin care memoria luptătorilor anticomuniști este pângărită cu mijloace ce amintesc de teribilul Gestapo și metodele lui de purificare este o lege strâmbă, care încearcă să acrediteze ideea că, pentru cei 3000, 10.000 sau 14.000 de evrei vehiculați a fi fost uciși la Iași (funcție de sursă), este necesar că o întreagă elită culturală anticomunistă și, ca atare, legionară, să fie pusă la zid și scoasă din istorie. Cărțile elitei trebuie puse pe foc iar oamenii deportați în uitare pentru că, nu-i așa, un text laudativ despre o idee politică poate fi asimilat cu apăsarea trăgaciului. Întocmai ca poliția politică a lui Hitler, Institutul Elie Wiesel nu acceptă opinii contrare, argumente sau măcar simple întrebări. Cu mijloace care amintesc de Inchiziție se impune o nouă istorie creionată și se stabilesc fapte a căror veridicitate se impune cu mijloace represive. Negi, plătești cu libertatea, simplu și eficient, întocmai ca băieții de la Gestapo care, pentru simpla deținere a unor opere literare, te trimiteau în lagăr. Și întocmai ca urmașii săi din poliția politică nazistă și gașca de la Elie Wiesel operează cu liste negre și autori interziși. Care-i diferența, mă întreb? De ce o formă de totalitarism și cenzură de tip nazist este mai blamabilă ca această Inchiziție evreiască coordonată  de un român sadea? Răspunsul la crimele odioase ale unor echipe de legionarilor nu este exagerarea sau cenzura. Nu poți combate o atrocitate cu altă atrocitate și nu poți opri crima prin cenzură. O convingere se creează, nu se impune prin lege. Cunoașterea și dezbaterea sunt căile prin care democrația se opune totalitarismului. Se pare însă că în ADN-ul domnului Alexandru Florian genele predominante nu-s chiar albastre, ci mai de grabă roșii.

Cu un Institut dăruit cu peste 1,5 milioane de lei, în 2015, de către statul român, și cu un salariu lunar alocat, la aceeași instituție, de 6800 de lei, adică peste ceea ce primeau pe ”ștat”, până în această vară, în România, președintele, premierul ori preşedinţii celor două Camere parlamentare, Florian este capul unui grup de tovarăși care a orchestrat această lege bolșevică. Grupul cuprinde 3 parlamentari despre care vorbesc singure numele lor: Antonescu, Gerea și Scutaru. Simpla enumerare a numelor face inutilă caracterizarea personajelor. Alexandru Florian, bugetarul de lux, a venit cu dogma iar aleșii cu ștampila Parlamentului. A rezultat o lege hidoasă prin care bolșevicii, mare parte evrei, care au invadat România în 1945 și au terorizat-o vreme de 50 de ani cu execuții pe lângă care evenimentele de la Iași pălesc (fenomenul Pitești, Canalul, gulagul din lagărele de la Aiud, Sighet, etc) sunt reabilitați și faptele lor legitimate. Asta după ce de la cel mai înalt nivel al statului român, regimul bolșevic al Anei Pauker (Hannah Rabinsohn) a fost condamnat drept criminal de președintele Traian Băsescu. O condamnare oficială, din păcate fără a fi urmată de legi care să pedepsească torționarii acelor vremuri, dar condamnare care arăta clar cu ce s-au ocupat amicii dlui Radu Florian, tatăl vânătorului de legionari. Urmarea este aceea că toate sentințele pronunțate de tribunalele înființate cu pistolul de evreii bolșevici sunt considerate valide prin monstruoasa lege clocită de gruparea Florian, iar victimele sunt executate a doua oară, de data aceasta definitiv. Eliminarea fizică însemnă dispariție doar pe jumătate. Grav este când opera este ștearsă și astfel individul dispare complet din memoria colectivă. Asasinarea memoriei este, dincolo de barbaria cenzurii ideilor, sigurul rezultat vizibil și singurul scop urmărit și nedeclarat al acestei legi odioase.

Legea tembelă și antidemocratică a grupului Alexandru Florian consideră valide condamnări pronunțate de justiția bolșevică iar prin asta devine ea însăși o crimă. Mai mult, documentarea marelui istoric făcută aproape exclusiv pe baza mărturiilor culese de la evreii care au trăit evenimentele din 1940 de la Iași și a cărei finalitate este o lege reparatorie care să acorde compensații financiare substanțiale urmașilor evreilor uciși nu poate constitui o bază documentară obiectivă. Până nu se pun în balanță toate evenimentele, toate crimele, inclusiv cele comise de evreii bolșevici care acționau ca trupe paramilitare ale Armatei Roșii, nu putem avea un tablou complet al faptelor și al cauzelor. Iar asta ne privează de o judecată obiectivă și rațională. Asasinarea memoriei nu poate fi în nicio circumstanță răspunsul la asasinatele etnice care au întunecat istoria României în anii ’40.

Nu poți să nu remarci că statul a refuzat să finanțeze Memorialul de la Sighet, construit exclusiv cu fonduri private, și a lăsat pradă distrugerii o întreagă arhivă a atrocităților bolșevice din anii 1945-1965. Asta în vreme ce Institutul Elie Wisel  a primit alocări bugetare substanțiale pentru obiective mult mai modeste. Nu poți compara 20 de ani de teroare bolșevică cu nimic. Nici măcar cu tragicele evenimente de la Iași. Diferă amplitudinea, consecințele și, nu în ultimul rând, mijloacele. Exterminarea unei întregi clase sociale care refuza ideologia bolșevică și care a fost acuzată de simpatii legionare pentru că alte vinovății mai grave nu s-au putut inventa rămâne marea crimă a secolului 20 în România. Iar această realitate nu are nevoie de o lege care  o impună. Evidența nu se impune cu o lege. Ea există pur și simplu. 

Loading...
ADS ProfitShare

Comentarii

 • Groza

  29 aprilie 2016 21:30

  Atunci cand o economie sau tara trece printr-o criza apar probleme.Dupa Primul Razboi Mondial,Franta si Anglia au pus pe Germania biruri grele.RezultatulA aparut Hitler ca aparator.La fel si in Romania,o coruptie mare,Apare Codreanu.Acestia trebuie sa satisfaca adepti.Se gaseste un tap .Evreii.Cauzaimpunerea unor taxe mari,la nemti iar la romani o coruptie mare.Acestea sunt motivele principale.Daca astia care conduc nu sesizeaza ca decalajul dintre bogati si saraci creste vom avea o problema.Poate ca atunci vor fi de vinaTap musulmanii.Astia nu stiu sa gestioneze problema,pot sa mearga spre Eminescu si atunci Alexandru Florian si gruparea va avea probleme.

  raspunde comentariului
 • axel

  02 septembrie 2015 10:31

  Dizidentii aparuti in 90 sunt dizidenti ai national socialismului ceausist - Ceausescu un analfabel patriot bolnav la cap, pe final, care prin prostia lui alimentata de cei din mid-management pomeniti mai sus a dus tara intr-o situatie fara iesire in deceniul 9. Ei sunt dizidenti fiindca au fost respinsi drept bolsevici vezi Saul Bruckner = SIlviu Brucan, vezi cine sunt cei care au semnat scrisoarea celor 6, vezi cine era Gh. Apostol care s-a ridicat impotriva lui Ceausescu la Congres ca un avertisment venit de la Moscova. Adevaratii dizidenti au fost in inchisori si, peste ani, sunt incriminati astazi de catre acesti dizidenti inchipuiti, care au pus in sfarsit mana pe putere. Urata situatie.

  raspunde comentariului
 • axel

  02 septembrie 2015 10:25

  Cum-necum, oamenii incep sa se prinda de "metoda Maradona" folosita.Bolsevicii "rusi" stiti ce se ascunde in spatele ghilimelelor au vrut sa ne ocupe in 48, au fost dati in suturi afara din pacate, nu toti si din tara, si-au gasit refugii prin "mid-management" care pe unde a putut in 1964-1965 cand Gh. Dej a si semnat amnistia generala. Ei au lucrat, cu noile lor nume romanesti, care pe unde au putut, au facut pui si astia au luptat in continuare pentru visul parintilor in ceea ce este o dinastie bolsevica ereditara a Romaniei nu a romanilor!.Fenomenul a avut loc si in URSS, unde Stalin i-a cam usuit pe trotkisti, care insa s-au regrupat si usor usor au inceput sa indeplineasca profetia lui Marx "se va produce tranzitia dinspre capitalism spre comunism ca urmare a acumularii la varf a capitalului in transnationale". Fix ce se intampla in lumea de azi.Florian jr. ca si alti fii pe care nu ii numesc aici, ii stie lumea asimilati are aceasta misiune. Disparitia statelor, disparitia identitatii nationale si inlocuirea cu internationalism de tip bolsevic, fixul lor de veacuri, deja, putem spune. Asta in timp ce arunca laturi asupra "comunismului" perceput general ca perioada ceausista, lucru fals -* acela nu era comunism, ci era national socialism - cum sa fie comunism nationalist????.Asistam la instaurarea adevaratului comunism global si nu sunt mijloace sa fie oprit.

  raspunde comentariului
 • parazitu

  22 august 2015 19:11

  Sie heil sictir mei!

  raspunde comentariului
 • valentin

  21 august 2015 7:38

  statu român pretinde că a învățat istoria și nu o va mai repeta, dar pretinde degeaba...

  raspunde comentariului
  • valentin

   21 august 2015 7:42

   dacă vin 2 evrei și zic că românii elitei ș.a.m.d. au făcut crime împotriva umanității și holocaust se dă o lege că așa susțin 2 evrei. Io nu vreau să cred ce zic cei 2 evrei. Mai sunt și alți evrei pe care să-i cred, pe lângă Sfântul Pavel care chiar ura creștinii înainte de a fi apostol. De exemplu Richard Wurmbrand a dat mărturie că l-au salvat de la moarte în închisoare chiar legionarii, creștini și ortodocși - ăia pe care legea asta îi acuză de toate genocidurile de pe planetă...

   raspunde comentariului
 • Nicu

  19 august 2015 1:30

  Adevarul istoric nu poate fi ascuns. Cautati pe net urmatoarele articole 1. ADEVĂRUL despre revoluia bolevică din 19172. Crimele comunitilor evrei comise împotriva românilor în 19403. Săptămâna roie 28 iunie-3 iulie sau Basarabia i Evreii - carte document, scrisa de Paul Goma4. Holocaustul evreiesc împotriva românilor

  raspunde comentariului
 • Marcel

  18 august 2015 16:29

  Legea este1Inutila, pentru ca a.exista de mult o lege pe teama aceasta. De aceea nu exista strazi cu numele Antonescu, si nici statui.b.Nu exista antisemitism concret in Romania.O multime de turisti evrei vin pe la noi si nu se simt amenintati. Nu avem partide extremiste de dreapta cu batausi rasi in cap si uniforme paramilitare, ca un Ungaria, Bulgaria si restul tarilor europene. Dupa cum stiti, mamaliga nu explodeaza. Si tiganii stiu asta, de aceea s-au infiltrat pana la presidentie.2 Daunatoare a reusit sa reinvie ciudatul fenomen numit antisemitism fara evrei .Sunt sigur ca exista monitorizari ale afirmatiilor antisemite si, cel putin intr-un top european, stam foarte bineadica sunt putine . Mai corect stateam pana acum. Lumea era dezinteresata, avea alte probleme. Acum avem o avalansa de comentarii, nu doar ale postacilor inculti, dar si ale unor intelectuali. Domnul Florian poate fi satisfacut are ce raporta o crestere a antisemitismului in Romania. Noroc cu dansul ca e vigilent si vegheaza asupra deviationistilor de dreapta . Cred ca domnul Florian este oltean ! era un banc cu olteni Î ce fac oltenii cand nu au de lucru? R se dezbraca la pielea goala si isi pazesc hainele!. De fapt sa nu uitam ca povestea a pornit de la Antonescu, care se simtea vinovat dupa ceva afirmatii oarecum antiamericanenu-mai mai amintesc exact si a crezut ca astfel isi rascumpara pacatele. Dl. Florian a profitat de ocazie pentru a mai strange putin surubul. Macar el a avut bunul simt sa apara la TV si sa-si expliceexplicitezenuanteze pozitiile, pe cand cei trei politicieni romani stau ca porcii in papusoi. Iata ce gunoaie ne conduc! In final, o intrebare ptr dl Florian de ce ati ales numele Wiesel pentru institut ? Acesta este un evreu din Sighet, care si-a pierdut familia in lagare, cand Sighetul era sub ocupatie maghiara. El a marcat aceste amintiri declarand la Bucuresti romanii au ucis, au ucis. Cred ca aveati de unde alege un evreu de cultura româna, care a facut ceva pentru evreii de aici , de exemplu Filderman, Safran.

  raspunde comentariului
 • Eugen Parvan

  17 august 2015 12:55

  Singurul lucru care trebuie sa conteze in acesta tara este calitatea de cetatean roman. A fi cetatean roman inseamna a te supune legilor romanesti si a respecta valorile romanesti precum si a avea o atitudine plina de respect si recunostinta pentru populatia majoritara, pentru faptul ca acesta populatie te-a acceptat pe acest pamant iintr-un moment greu pentru tine. Aceiasi atitudine plina de respect, intelegere si toleranta trebuie sa o avem si noi romanii majoritari - nu putem judeca pe nimeni in bloc. Din pacate sunt unii care din generatie in generatie traiesc din denigrarea, din contestarea si din ralierea la orice ideie antiromaneasca. Fie ca e vorba de Florian, Patapievici, Boia, German, Tismaneanu etc. multi dintre ei urmasi directi a unor stalinisti de vaza, de toti acestia trebuie sa se ocupe institutiile platite sa asigura securitatea nationala. Toti acestia reprezinta un pericol pentru securitatea si stabilitatea Romaniei. Din cate stiu eu serviciile fac ce sunt abilitate sa faca - informeaza - politicenii insa, din prostie dezinteres si tradare nu iau nici o atitudsine. CE PUTEM FACE NOI CETATATENII.? SA PROTESTAM, SA FACEM PETITII SI SA IMPUNEM O LEGE CARE SA CONDAMNE TOATE FORMELE DE EXTREMISM SI ATITUDINI, ANTISTATALE SI ANTIROMANESTI. SA CEREM CHEMAREA IN JUSTITIE SI CONFISCAREA TUTUROR AVERILOR A CELOR CE AU DISTRUS SOCIETATEA ROMANEASCA IN PERIOADA STALINISTA IN PRIMUL RAND

  raspunde comentariului
  • Dumitru

   22 august 2015 2:51

   Frati Romani !!! treaba este nasoala, am stat prea mult la cutie si au impresia ca spiritul Roman a murit. Parerea mea este ca aceasta lege este cu doua taisuri si noi trebuie sa fim atenti la ambele. si anume pe o parte poate trezi romanii din adormire si sa se uneasca intr-un singur tel, acela de conservare si aparare a identitati si valorilor Romane si pe de alta parte se poate crea un haos intern si o sa fim si mai slabi. Legea aceasta poate avea si rol de diversiune si de distragere a atentiei de la alte lucruri , cum ar fi resursele rosia montana. Indiferent de ce intreprindem in acest sens, trebuie avut grija la toate aspectele, inclusiv la umbre. Locuitori planetei trebuie sa inteleaga ca ROMANIA ESTE A ROMANILOR SI RESTUL SUNT MUSAFIRI POFTITI LA MASA DIN BUNAVOINTA NOASTRA A ROMANILOR. NU SUNT RASIST DAR VREAU RESPECT IN TARA MEA.....

   raspunde comentariului
   • Valentin

    22 august 2015 16:30

    frate, nu te aștepta de la cei care L-au Răstignit pe Hristos să respecte nimic , mai mult așteaptă-te să fii răstignit , cel puțin prin acest fel de oprimare publică a unor valor, dacă nu chiar până la urmă răstignirea fizică în temniță și lagăre ca și cei din vremurile nu demult apuse.

    raspunde comentariului
 • John Duck

  17 august 2015 12:54

  Daca o sa-i lasam sa-si faca de cap ne vom trezi ca si pe SADOVEANU sau ARGHEZI o sa-i interzica , si norocul nostru ca LUCEAFARUL EMINESCU a trait inainte de a fi infiintata tara jidanilor.....

  raspunde comentariului
 • cetatean

  16 august 2015 21:23

  Toate dicutiile , atat in presa scrisa cat si la tv , denota multa lipsa de in for mare , de lectura , de cunoasterae istoriei . Am urmarit emisiunea lui Rares Bogdan de la Realitatea tv , a fost intre jalnic si penibil ! O multime de telespectatori , unii prezentandu-se ca ISTORICI au incercat sa dea replici , completari , etc . Au fost jalnici ! lipsiti de cultura ., lipsiti de lectura , lipsiti total de informatii , absolut rusinos de jalnici ! Cei din platou , companionii lui R Bogdan au fost oarecum , mai informati dar incomplet . Si-au argumentat intr-un fel pozitiile lor, dar destul de putin convingator . Va recomand la toti din ambele tabere , sa cititi bine , Istoria evreilor din Romania O puteti face si pe internet , nu trebuie sa va deplasati la nicio biblioteca . Urmariti contributia enorma , a comunitatii evreiesti la dezvoltarea culturii si civilizatiei romanesti-oameni de stiinta , academicieni , poeti , scriitori , critici si istorici literari , filologi exceptionali , etc Urmariti contributia evreilor la scoaterea Romaniei din Evul mediu prin aducerea primelor elemente de capitalism modern - infiintarea primelor fabrici moderne , manufacturi , la nivel european etc Urmariti contributia si participarea comunitatii evreiesti la luptele pt libertatea si independenta Romaniei . La revolutia din 1848 au lupta si au murit pt Romania multi Evrei carora li s-au promis egalitate si drepturi ., Pictorul evreu Rosenthal care a zugravit Romania prin acea femeie cu tricolorul , a fost ucis de austroungari in chinuri groaznice . Singurul pictor care a creat acea imagine simbolica cu care noi romanii ne mandrim . In Razboiul De Independenta din 1877 , au murit , s-au sacrificat multi evrei pentru onoarea Romaniei , evrei cde toate gradele , de la simpli soldati pana la ofiteri superiori . Antisemitismul din Romania , ura impotriva evreilor , a fost intotdeauna provocat de frustrare incapacitaea generala si invidia celor din clasele avute . Evreii fiind un popor inteligent si iubitor de cultura , a prosperat intotdeauna , oriunde au emigrat Inteligenta si arta economiei , mai ales comertul si industria , le-au adus oriunde prosperitate dar si invidie si dusmani !

  raspunde comentariului
  • BOBOC

   21 august 2015 16:45

   Domnule cetățean, fiți sigur că și Rareș Bogdan își moderează emisiunile așa cum i se cântă. Există adevăruri în istorie cenzurate cu strășnicie având scopul tiranic de a produce discordie dintre naționalități. Dacă se pretinde că la Iași ar fi fost holocaust produs de mareșalul Antonescu este o gogonată șarlatanie cu mai multe scopuri principalul scop este ca statului român să i se impună daune de 20 miliarde de euro. Dimpotrivă, autoritățile de atunci au făcut ce se putea ca cei aproximativ 2 mii de evrei să nu ajungă în lagărele de exterminare hitleriste, iar despre legionari nici nu avem ce discuta la data de 28 iunie 1941 nu 1940 cum susține autorul, atunci unii evrei și-au exprimat foarte violent anti românismul - gașca criminală a lui horia sima era departe de România! încă din ianuarie al acelui an. Alexandru florian ar trebui reținut și pus să repete continuu - măcar 29 de zile - că în anii 50, pe timp de pace, A EXISTAT O TEROARE EVREIASCĂ CONTRA ROMÂNILOR. Și horia patapievici ar trebui obligat să repete poezia DOINA pentru batjocura asupra geniului literaturii și gândirii românești. Tot interesul evreiesc a fost ca România să fie declarată ÎNVINSĂ și să plătească enorme valori vandalilor staliniști.

   raspunde comentariului
  • Erwin

   16 august 2015 22:12

   Felicitari Mihai Enciu!

   raspunde comentariului
 • victor

  16 august 2015 20:12

  EVREII EVREII SI IAR EVREII JIDANIII MAMA LOR DE HOTI BANDITI

  raspunde comentariului
  • cetatean

   17 august 2015 9:21

   Victor , pune mana pe carte , pe istorie , informeaza-te si apoi da-ti cu parerea .Decat sa postezi baiguieli generate de necunoastere si incultura , odihneste-te mai bine !

   raspunde comentariului
 • Ethos

  16 august 2015 17:46

  Felicitari pentru articol!Probabil singurul ziar ramas cu mintea intreaga, bravo!

  raspunde comentariului
 • Socotitorul

  16 august 2015 17:05

  Mai Enciule, cum zici tu ca Alexandru Florian este un roman sadea? Te-ai uitat la nasul lui coroiat? Mai vrei si alta dovada? Nu ti-o pot oferi, dar sigur e taiat primprejur.

  raspunde comentariului
  • Vasile Zărnescu

   14 aprilie 2016 2:27

   Ai socotit greșit, Socotitorule. Enciu a zis această Inchiziție evreiască coordonată de un român sadea?, adică se referă la demagogul Crin Antonescu. Numai că tot greșește Crin Antonescu nu este român sadea, ci găgăuț sadea!

   raspunde comentariului
  • Vasie Zărnescu

   14 aprilie 2016 2:26

   Ai socotit greșit, Socotitorule. Enciu a zis această Inchiziție evreiască coordonată de un român sadea?, adică se referă la demagogul Crin Antonescu. Numai că tot greșește Crin Antonescu nu este român sadea, ci găgăuț sadea!

   raspunde comentariului
 • Probo

  16 august 2015 15:04

  Cu un asemenea Parlament de semidocti si fara cel mai mic simtz romanesc nu te puteai astepta la altceva.! RUSINE !! Marea majoritate a elitelor romanesti tac, ca pe vremea lui Ceausescu.Alta rusine ! De presedintele tzarii ce sa mai vorbim, sta ascuns in papusoi."Marele " tribun WC Tudor se ocupa sa inghita rudotel si sa faca denunturi ireale .

  raspunde comentariului
  • Eugen Cișmașu

   16 august 2015 16:22

   Păi dacă ar fi stat ascuns președintele ar fi fost bine. Dar n-a stat. A promulgat legea.

   raspunde comentariului
 • Ion Legi

  16 august 2015 11:57

  Cum s-ar zice, vrei nu vrei tot evrei.

  raspunde comentariului
+