HomeSocialUn guvern cu scaun (electric) la cap

Un guvern cu scaun (electric) la cap

Cocoţat peste noapte din umila slujbă de ţucălar al lui Voiculescu în ditamai isprăvnicia la guvern, Mirel Palada s-a lăsat atât de ameţit de beţia puterii încât a început să umble zilnic matrafoxat pe Facebook. Şi ce fac miticii când se-mbată? Păi ce să facă? Răcnesc din toţi rărunchii, urlă sudălmi, se dau grozavi şi, când beşica udului, preaplină de atâta mojicie, îşi cere drepturile, şi-o deşartă pe unde-apucă. În cazul lui Mirel, pe zidul propriei pagini de Facebook, de unde onor purtătorul de palavre guvernamentale s-a pişat cu jet în capul presei.

Mulţi vor spune că, tot din cauza beţiei puterii, Mireluş-creier-de-pluş ăsta încă n-a realizat că nu mai e bloggerul Turambar, să-i muiască artistic pe toţi cititorii care nu erau de acord cu el, ci a fost uns, prin mila Domnului Ponta, funcţionar în guvernul României. Fiindcă, dacă ar fi realizat, zic ei, nu şi-ar mai fi permis să scrie pe pagina personală de Facebook „ce plăcere să-l execut electric, câtă îndemnare am să omor prin blocare ziarişti obiectivi, deci anti-guvernamentali”.

Cu totul fals, zic eu. Palada era beat de putere, ce-i drept, dar ştia foarte bine ce vorbeşte şi ce scandal o să declanşeze. După cum era la fel de sigur că n-o să păţească nimic. În alte ţări, pentru asemenea dejecţii scoase pe gură, purtătorul de cuvânt al unui guvern zbura din funcţie în secunda doi. La noi, premierul „Eu-sunt-mic-nu-ştiu-nimic” a ridicat, ca de obicei, din umeri, în „stil MTO”, şi a declarat că habar n-are ce a spus Palada, dar că el, personal, încearcă să aibă o relaţie bună cu toată presa şi cu toate cultele. E ca şi cum Hitler ar declara că nu ştie ce face derbedeul ăla de Mengele, dar el, personal, încearcă să aibă o relaţie bună cu toţi evreii…

Şi apoi, s-ar putea obiecta, Ponta nu ştia ieri, dar azi ştie, a aflat între timp, va lua vreo măsură? Îl va demite pe Palada, îl va trimite înapoi la ţucal, să-i scoată lui Dan Voiculescu procente cu polonicul din Latrina 3? Nici vorbă de aşa ceva. Pentru că, de fapt, Mirel a spus ceea ce ar fi vrut să spună şi Viorel, dacă nu l-ar fi strâns costumul de prim-ministru. Palada e doar o prelungire, un apendic al gurii lui Ponta, o trompetă prin care premierul ar trebui să-şi trâmbiţeze veştile către prostime, dar care, uneori, ca în cazul de faţă, mai cântă şi singură – evident, tot ce vrea Dottore să audă.

Ceea ce a spus Palada nu e o ironie, aşa cum vor unii să pretindă, spălându-i stratul de jeg uman care i-a făcut neagră centura de mare karatist. Dacă ar fi fost, glumeţul Palada ar fi spus „să-l execut cibernetic” – nu-l cred atât de prost să nu ştie că mediul virtual nu-i un tablou de siguranţe cu liţă. Dar palavragiul a spus „electric”, a spus „omor”, adică a folosit nişte cuvinte care nu prea dau naştere la interpretări. Postarea lui nu-i nici metaforică, nici ironică.

E mai curând un fel de wishful thinking – dorinţa ascunsă a lui Palada şi a lui Ponta de a vedea presa anti-guvernamentală lichidată. Şi, pentru că România nu e (încă!) Rusia, unde jurnaliştii incomozi sunt împuşcaţi, fie în lift, ca Politkovskaia, fie în pădure, ca Estemirova, Mirel Palavra se mulţumeşte să-i electrocuteze în efigie, pe Facebook.

Pe vremuri, sceleratul Caligula spunea „De-ar vrea zeii ca poporul roman să aibă un singur grumaz, să i-l retez dintr-o lovitură…”. La fel par să tânjească astăzi Ponta şi Palada: „Ah, de-ar avea presa un singur cap, să i-l zburăm dintr-o hotărâre de guvern…”. S-ar putea însă ca aceşti băieţaşi cu tupeu de borfaşi să-şi ia o mare ţeapă. Şi să vadă, la toamnă, că presei nu i-a crescut un singur cap, în schimb milioane de români s-au unit într-un singur călcâi, de fier, sub care o să-i zdrobească pe cei doi mârlani ca pe nişte libărci îngrăşate din munca lor.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare