HomeSocialUn primar acoperit de hârtii

Un primar acoperit de hârtii

Abia se vârâse Piedone la bârlogul lui de primar, unde hibernează an de an, având suficiente resurse de grăsime în ceafă, guşă şi burţi, cât să-i ajungă până la următoarea înfulecare de mici cu poporul, de 1 mai, că în sector s-a dat alarma: arsese clubul Colectiv. Buimac, edilul de la 4 n-a ieşit imediat, ci a mai stat o zi în expectativă, la bârlog: să iasă? să nu iasă? Până la urmă şi-a făcut curaj şi-a ieşit, dar nu ca să exprime vreo compasiune faţă de decedaţi, să se declare ruşinat că o asemenea tragedie s-a petrecut în sectorul lui, ci ca să ne arunce, de la obraz, în faţă, că el e “acoperit de hârtii”. Adică un fel de “mă doare-n pxxx, n-aveţi ce să-mi faceţi”.

Mulţi zic acum că primarul chiar n-ar fi avut nicio vină şi nicio responsabilitate, că nu el era obligat să-i controleze pe indivizii ăia veroşi de la Colectiv. Dar legea prevede clar: autorizaţia de funcţionare a unui spaţiu comercial se emite de primărie doar după obţinerea acordului de funcţionare, care, la rândul lui, se eliberează în urma anexării la dosar a avizelor necesare desfăşurării activităţii (autorizaţie de mediu, sanitar-veterinară şi, ei, da, autorizaţie de la pompieri). Or, patronii de la Colectiv n-aveau niciun fel de autorizaţie de la pompieri, dar totuşi au obţinut avizul primăriei, semnat de însuşi Piedone. Mai mult, în cererea pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare, făcută pe 6 noiembrie 2014, patronii specificau că au obţinut deja acordul de funcţionare, ceea ce e o minciună, acesta fiind dat abia pe 14 ianuarie 2015, în aceeaşi zi cu autorizaţia de funcţionare. Evident, nimeni din primărie, nici măcar Piedone, care a semnat ca primarul, nu şi-a dat seama că şmecherii de la Colectiv umblă cu fofârlica, nimeni n-a stat să verifice – deşi avea datoria să o facă – dacă legea a fost respectată. Dar ce rost mai avea să se verifice respectarea legii, când şpaga fusese, mai mult ca sigur, dată, şi ajunsese, din mână-n mână, până-n fund la domnul primar?

Insultându-ne inteligenţa, primarul agramat care, în urmă cu câţiva ani, dacă mai ţineţi minte, specifica, în declaraţia de avere, că are o casă de nu ştiu câţi "metri cubi", ne spune acum că patronii de la Colectiv au dat declaraţie pe propria răspundere, deci  el e total absolvit. Bre, Piedone, o să vină, mâine-poimâine, niişte jihadişti deghizaţi în fabricanţi de şaormă, tu tot aşa le dai autorizaţie, doar fiindcă au promis că sunt băieţi cuminţi şi nu-ţi pun prea multă maioneză în falafel? Şi tot nevinovat o să te simţi când ăia, în loc să vândă şaorma cu de toate, o să arunce metroul în aer? Tocmai tu, băi, dom’ primar, să fii aşa de habernaut în privinţa a ce se petrece în sectorul tău, sub nasul tău, tocmai tu, care mai an mergeai din tarabă-n tarabă, din local în local, răsturnând mese, urlând la „speculanţi” şi făcând pe eroul, sub ochii pensionărimii prostite din sector? De ce n-ai mai fost, băi, Piedone, la fel de nemilos şi acum, de ce n-ai mai mers şi acum din club în club, să le smulgi ălora din Colectiv buretele inflamabil de pe pereţi?

Dar ce pretenţie de obraz subţire şi de onoare să am la tine, băi, Piedone, când tu ţi-ai luat  carnete auto la cinci categorii într-o zi, mai ceva decât Chuck Norris, când tu ai schimbat partidele ca pe ciorapi, zburând de la PSD la UNPR, făcând campanie pentru Udrea, ca apoi să revii la UNPR, refugiul penalilor? Nu am nicio pretenţie, că de unde nu e obraz, nici Dumnezeu nu cere, vede şi el că e şorici şi se ia cu mâinile de cap.

Ca Piedone sunt mai toţi politicienii. Vă amintiţi de ministrul ăla şpăgar care avea chitanţe pentru toate lucrurile cumpărate? Vă amintiţi de Oprea, care venea de la o şedinţă a SRI de importanţă vitală şi se grăbea acasică, la ciorba caldă de importanţă capitală? Toţi s-au acoperit de hârtii. Şi ştiţi de ce? Ca să nu pută. Dar nu e suficient. Peste ăştia, dacă-i vrem duşi de tot, dacă vrem să nu ne mai otrăvească nasul şi sufletele cu putoarea lor, trebuie să tragem apa şi să curăţăm cloaca.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare