HomeSocialUnde-s pumnalele, unde-s claxoanele...

Unde-s pumnalele, unde-s claxoanele…

… măruntul și cozile, haiducilor? Cam așa ar suna cântecul șoferilor folkiști care-și amintesc de protestul benzinarilor. Așezați pe bordurile din fața pompelor, ar cânta a chin și jale în amintirea momentelor când zeci de români se așezau la coadă spre a-și umple rezervorul cu 0,03 litri de benzină, ca mai apoi să repete operațiunea spre „disperarea comercianților de carburanți”.

Petrom a scumpit, din nou, benzina. Cu 5 bani. Și asta se-ntâmplă, constant, de luni de zile. O ieftinesc o dată la trei luni cu doi-trei bani și-o scumpesc bilunar cu 5 bani. Asta ca să stea tot protestatarul liniștit, cu impresia că a reușit să pună compania cu botul pe labe şi dacă ar avea timp, dar nu are, ar produce o ieftinire cu 4 lei.

Acum nu se mai bat cu pumnul în piept, că-i final de vară, sezon de plecat în concediu ieftin și nu-i timp de proteste și stat la cozi, dar în curând, cât de curând, iar vor bloca o benzinărie și vor juca fotbal între pompe, vor calcula măruntul din buzunare și-n inteligența lor vor pune angajații benzinăriilor să le numere, sârguincioși, măruntul, de parcă purtătorul de ecuson dictează prețul carburantului.

Deja sunt plictisitoare recomandările „mergi cu bicicleta/autobuzul/patru oameni într-o mașină”. Protestatarul vrea carburant mai ieftin și nu-l condamn. Să fie, dom`le, ieftin, că-i de râsul lumii să ai mașină cu rezervorul gol, dar să-nvățăm a protesta, că n-are angajatul vină că-i benzina scumpă, și întotdeauna cuvântul „alternativă” schimbă mai multe decât „protestează”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare